Το τρίαθλο Spetsathlon 2014

Το τρίαθλο Spetsathlon 2014 Facebook Twitter
0

Το τρίαθλο Spetsathlon 2014 Facebook Twitter

 

Το Spetsathlon 2014 σας γίνεται  για δεύτερη συνεχή χρονιά. Ένα εντυπωσιακό αθλητικό γεγονός, που λαμβάνει χώρα στο πανέμορφο νησί των Σπετσών, το Σαββατοκύριακο 25-27 Απριλίου 2014.

 Η μεγαλύτερη αθλητική πρόκληση, το απαιτητικό τρίαθλο που περιλαμβάνει κολύμβηση, ποδηλασία και τρέξιμο αποτελεί το ταχύτερα αναπτυσσόμενο σπορ στον κόσμο και συγκεντρώνει μεγάλο πλήθος αθλητών. Οι συμμετοχές στο 2ο Spetsathlon θα ξεπεράσουν τις 350, διπλασιάζοντας τον αριθμό των αθλητών που συμμετείχαν στο 1ο Spetsathlon το 2013, το οποίο ήταν ήδη ο μεγαλύτερος αγώνας τριάθλου στην Ελλάδα!

Ο αγώνας, συνδιοργανώνεται από την εταιρεία Communication Lab και την Ελληνική Ομοσπονδία Τριάθλου, η οποία χρησιμοποιώντας την εμπειρία της από τις διεθνείς διοργανώσεις, παρέχει τα εχέγγυα για έναν άψογο από κάθε άποψη αγώνα, οι διαδικασίες του οποίου θα ελέγχονται από τρεις διεθνώς πιστοποιημένους κριτές της Ομοσπονδίας.

Το Spetsathlon αποτελείται από τον αγώνα τριάθλου που θα λάβει χώρα την Κυριακή (27/4) με δύο διαδρομές: Spetses Triathlon Sprint (750 μέτρα κολύμπι, 25 χλμ. ποδήλατο & 5 χλμ. τρέξιμο) και Spetses Triathlon Endurance (1500 μέτρα κολύμπι, 50 χλμ. ποδήλατο & 10 χλμ. τρέξιμο) και τον αγώνα ποδηλασίας 25 χλμ. (πλήρης γύρος του νησιού) που θα διεξαχθεί το Σάββατο (26/4).

 

Το τρίαθλο Spetsathlon 2014 Facebook Twitter

 

Στον ποδηλατικό γύρο του νησιού θα πάρει μέρος ο Πανελλήνιος πρωταθλητής ποδηλασίας Γιάννης Ταμουρίδης. Στον αγώνα τριάθλου θα συμμετέχουν οι πρωταθλητές Ντενίζ Δημάκη και Γρηγόρης Σουβατζόγλου, ο Χρήστος Γαρέφης αλλά και γνωστά ονόματα του αθλητισμού γενικότερα όπως ο Γιάννης Δρυμωνάκος.

Στους αγώνες τριάθλου πέραν της ατομικής συμμετοχής θα υπάρχει κατηγορία σκυταλοδρομίας 2 ή 3 ατόμων.Οι ηλικιακές κατηγορίες, για άνδρες και γυναίκες, στον αγώνα τριάθλου θα είναι ανά πενταετία από 18 έως 70+ ετών, ενώ στον ποδηλατικό αγώνα του Σαββάτου οι ηλικιακές κατηγορίες θα χωρίζονται ανά δεκαετία. Στο Sprint του αγώνα τριάθλου και στον αγώνα ποδηλασίας θα υπάρχει φέτος για πρώτη φορά ηλικιακή κατηγορία 15-17 ετών. Στη συγκεκριμένη κατηγορία στο Sprint του τριάθλου θα αγωνιστεί ο Πρωταθλητής Εφήβων Άγγελος Μαυρογιάννης.

 Ο Δήμος Σπετσών αλλά και η τοπική κοινωνία αγκαλιάζει τον θεσμό με πάνω από 220 εθελοντές να συμμετέχουν στην διοργάνωση αλλά και τον Εμπορικό Σύλλογο να δίνει δυναμικά το παρόν παρέχοντας ειδικές τιμές για τους συμμετέχοντες σε καφέ, μπαρ και ξενοδοχεία.  Όπως και κάθε χρονιά η Γραμματεία των Αγώνων  και το αρχηγείο της Οργανωτικής Επιτροπής θα στηθεί στο Poseidonion Grand Hotel.

Πρόγραμμα Αγώνων:

Σάββατο 26 Απριλίου

11:00 Αγώνας Ποδηλασίας 25 χλμ.

18:00 Ενημέρωση Αθλητών

19:30 Τελετή απονομής Αγώνα Ποδηλασίας

Κυριακή 27 Απριλίου

11:00 Εκκίνηση Spetses Triathlon Sprint

11:15 Εκκίνηση Spetses Triathlon Endurance

17:00 Τελετή Απονομής

Όλες οι εκδηλώσεις θα λάβουν χώρα στην πλατεία Ποσειδωνίου.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ