Ενόργανη γυμναστική: Τιμωρίες, ξύλο, εκφοβισμός - Τι καταγγέλλει η πρωταθλήτρια Στεφανί Μπισμπίκου

Στεφανί Μπισμπίκου Facebook Twitter
ΕΡΑ - Φωτογραφία Αρχείου
0

Σωματική κακοποίηση, κλίμα φόβου και κακομεταχείριση καταγγέλλει η πρωταθλήτρια της ενόργανης γυμναστικής Στεφανί Μπισμπίκου. 

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια είναι μία από τους 22 αθλητές και αθλήτριες που με επιστολή προς την Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον Πρωθυπουργό κατήγγειλαν βασανιστήρια και σεξουαλική παρενόχληση, σε μικρή ηλικία, στις προπονήσεις τους. Στην επιστολή οι υπογράφοντες ξεκινούν την καταγραφή τους πριν από 36 χρόνια, από το 1985. Μιλούν για ένα «κοινό μυστικό» σε ό, τι αφορά τις προπονητικές μεθόδους και καταγγέλλουν σωματικές τιμωρίες, υποχρεωτικές νηστείες, εκβιασμούς, προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Open, η Στεφανί Μπισμπίκου ανέφερε πως τιμωρούσαν παιδιά που μπορεί να είχαν πάρει 100 – 200 γραμμάρια βάρος, και  περιέγραψε τον φόβο που επικρατούσε ώστε να παραμείνουν  «στόματα κλειστά». Παράλληλα αναφέρει  πως κάποιοι από τους προπονητές είναι ακόμα εν ενεργεία.

«Οι τιμωρίες ήταν πχ για τα κιλά. Για λίγα παραπάνω γραμμάρια το παιδί έτρεχε σε όλη την προπόνηση έξω από το γυμναστήριο στο κρύο. Κάποιος που μπορεί να ήταν τραυματίας τον έβαζαν να κάνει προπόνηση ή να κατεβαίνει σε αγώνες. Έχω δει να τραβάνε αθλητές από τα μαλλιά. Υπήρχε μεγάλος φόβος και γι’ αυτό τα παιδιά δεν μπορούσαν να μιλήσουν στους γονείς τους», ανέφερε η κυρία Μπισμπίκου.

«Έβλεπα πάρα πολύ ξύλο και να σκίζονται μπλούζες από τα τραβήγματα. Υπήρχε κακή μεταχείριση. Στην αρχή είχα φοβηθεί και εγώ και δεν ήθελα να πάω ξανά στο γυμναστήριο. Έτσι πληροφορήθηκαν και οι γονείς τον λόγο για τον οποίο δεν ήθελα να ξαναπάω. Δεν γνωρίζω όλα τα ονόματα αλλά κάποιοι είναι ακόμα εν ενεργεία προπονητές», είπε χαρακτηριστικά.
 

Αθλητισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ολεξάντρ Πελεσένκο: Σκοτώθηκε στον πόλεμο ο Ουκρανός πρωταθλητής Ευρώπης στην άρση βαρών

Αθλητισμός / Ολεξάντρ Πελεσένκο: Σκοτώθηκε στον πόλεμο ο Ουκρανός πρωταθλητής Ευρώπης στην άρση βαρών

Ο Πελεσένκο ήταν 30 χρονών και κατετάγη στις ένοπλες δυνάμεις της χώρας του το 2022. Κατέκτησε την κορυφή της Ευρώπης το 2016 και το 2017, ενώ στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο είχε βγει τέταρτος
NEWSROOM