Επική απάντηση Αντετοκούνμπο σε δημοσιογράφο: Εσύ παίρνεις κάθε χρόνο προαγωγή;

Γιάννης Αντετοκούνμπο: Αποκλείστηκαν οι Bucks - «Στον αθλητισμό δεν υπάρχει αποτυχία» Facebook Twitter
Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο μετά την ήττα από τους Μαϊάμι Χιτ - Φωτ.: Getty Images
0

Μετά από έναν συγκλονιστικό αγώνα, που κρίθηκε στην παράταση, οι Μαϊάμι Χιτ πήραν τη νίκη απέναντι στους Μπακς του Γιάννη Αντετοκούνμπο με 128-126 και προκρίθηκαν στα ημιτελικά της Ανατολής όπου θα αντιμετωπίσουν τους Νικς.

Ο Αντετοκούνμπο έκανε μεγάλο ματς καθώς σημείωσε 38 πόντους (14/25 δίποντα, 0/2 τρίποντα, 10/23 βολές), πήρε 20 ριμπάουντ, μοίρασε τρεις ασίστ και υπέπεσε σε επτά λάθη, σε 42 λεπτά συμμετοχής. Ωστόσο, σε κρίσιμα στάδια του αγώνα έχασε 13 βολές.

Στο τέλος του αγώνα, η απογοήτευση του Γιάννη ήταν εμφανής με τον ίδιο να σκύβει το κεφάλι του.


Λίγο μετά, ρωτήθηκε από ρεπόρτερ για το αν θεωρεί ότι το Μιλγουόκι απέτυχε φέτος απαντώντας σε πιο έντονο ύφος, μιλώντας για την καριέρα του Μάικλ Τζόρνταν και τονίζοντας πως «στον αθλητισμό δεν υπάρχει αποτυχία».

Αναλυτικά όσα είπε ο Γιάννης Αντετοκούνμπο:

«Ω Θεέ μου. Με ρώτησες το ίδιο και πέρυσι. Παίρνεις προαγωγή κάθε χρόνο στη δουλειά σου; Οπότε, κάθε χρονιά σου είναι αποτυχημένη; Κάθε χρόνο δουλεύεις προς έναν στόχο: Για να πάρεις προαγωγή, να φροντίσεις την οικογένειά σου, να φροντίσεις το σπίτι σου. Δεν είναι αποτυχία, αλλά ένα βήμα προς την επιτυχία. Δεν θέλω να το κάνω προσωπικό με σένα, μιλάω γενικά.

Πάντα υπάρχουν βήματα. Ο Μάικλ Τζόρνταν έπαιξε 15 χρόνια και κατέκτησε 6 πρωταθλήματα. Τα άλλα 9 χρόνια απέτυχε; Αυτό μου λες; Σε ρωτάω. Γιατί με ρωτάς κάτι τέτοιο; Είναι λάθος ερώτηση.

Δεν υπάρχει αποτυχία στον αθλητισμό. Υπάρχουν καλές και κακές μέρες. Κάποιες φορές είσαι πετυχημένος, κάποιες όχι. Κάποιες φορές είναι η σειρά σου και κάποιες όχι. Αυτό είναι ο αθλητισμός. Δεν νικάς πάντα. Φέτος θα νικήσει κάποιος αλλος.

Θέλουμε να επιστρέψουμε την επόμενη χρονιά και να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα. Είχαμε 50 χρόνια να κατακτήσουμε πρωτάθλημα στο Μιλγουόκι. Ήταν 50 χρόνια αποτυχίας; Όχι, απλώς ήταν βήματα προς την επιτυχία. Κερδίσαμε ένα πρωτάθλημα, ελπίζω να κερδίσουμε άλλο ένα. Συγγνώμη δεν ήθελα να το κάνω προσωπικό. Πέρυσι δεν είχα το μυαλό να απαντήσω σωστά, αλλά θυμάμαι ότι με είχες ρωτήσει το ίδιο».

Αθλητισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ