Λίβερπουλ: Αποχωρεί ο Γιούργκεν Κλοπ στο τέλος της σεζόν

Λίβερπουλ: Αποχωρεί ο Γιούργκεν Κλοπ στο τέλος της σεζόν Facebook Twitter
Φωτ.: EPA
0

Ο Γιούργκεν Κλοπ αποφάσισε ότι δεν θα συνεχίσει την καριέρα του στη Λίβερπουλ, επομένως θα ολοκληρώσει το συμβόλαιό του, αποχωρώντας από την ομάδα στο τέλος της σεζόν.

Το 2022 ο Γιούργκεν Κλοπ είχε ανανεώσει το συμβόλαιό του με τη Λίβερπουλ μέχρι το 2026, αλλά θα αποτελέσει τελικά παρελθόν από την ομάδα, πολύ πιο σύντομα, αφού ανακοίνωσε ότι ο ίδιος, ότι θα φύγει το ερχόμενο καλοκαίρι του 2024 από το Άνφιλντ.

«Υπάρχει μία φρεσκάδα στο σύλλογό μας, η οποία συνεχίζεται κι αυτό μου δίνει περισσότερη ενέργεια» είχε τονίσει ο Κλοπ με δήλωσή του. «Υπάρχουν τόσες πολλές λέξεις που μπορώ να χρησιμοποιήσω για να περιγράψω το πώς αισθάνομαι μετά από αυτή την εξέλιξη... Ενθουσιασμένος, προνομιούχος, ευλογημένος, εκστασιασμένος και συνεπαρμένος θα ήταν ίσως μερικές από αυτές», είχε προσθέσει ο πετυχημένος τεχνικός.

«"Γιατί μένω;" είναι τώρα το ερώτημα. Γιατί η Ούλα (σ.σ σύζυγός του) θέλει να μείνει. Και ως καλός σύζυγος τι κάνεις όταν η γυναίκα σου θέλει να μείνεις; Μένεις!» ανέφερε χαριτολογώντας ο ίδιος, παραδεχόμενος πάντως πως δεν είναι αυτός ο μόνος λόγος και επικαλούμενος την αγάπη του για το βρετανικό κλαμπ. 

Οι δηλώσεις του Γιούργκεν Κλοπ για την απόφασή του 

Ο Κλοπ διορίστηκε τον Οκτώβριο του 2015 και το συμβόλαιό του επρόκειτο να λήξει μέχρι το 2026. Κέρδισε το Champions League το 2019 πριν οδηγήσει τη Λίβερπουλ στον πρώτο της τίτλο πρωταθλήματος μετά από 30 χρόνια το 2019-20.

«Το είπα στον σύλλογο ήδη τον Νοέμβριο», είπε ο Κλοπ.  «Μπορώ να καταλάβω ότι είναι ένα σοκ για πολλούς ανθρώπους αυτή τη στιγμή, όταν το ακούς για πρώτη φορά, αλλά προφανώς μπορώ να το εξηγήσω - ή τουλάχιστον να προσπαθήσω να το εξηγήσω.

»Λατρεύω τα πάντα σε αυτόν τον σύλλογο, αγαπώ τα πάντα για την πόλη, αγαπώ τα πάντα για τους υποστηρικτές μας, αγαπώ την ομάδα, αγαπώ το προσωπικό. Αγαπώ τα πάντα. Αλλά το ότι παίρνω αυτή την απόφαση δείχνει ότι είμαι πεπεισμένος πως αυτό είναι που πρέπει να κάνω. 

»Ξεμένω από ενέργεια. Δεν έχω πρόβλημα τώρα, προφανώς, το ήξερα ήδη από καιρό ότι θα πρέπει να το ανακοινώσω κάποια στιγμή, αλλά τώρα είμαι απολύτως καλά. Ξέρω ότι δεν μπορώ να κάνω τη δουλειά ξανά και ξανά και ξανά και ξανά.

»Μετά από τα χρόνια που ήμασταν μαζί και μετά από τόσο χρόνο που περάσαμε μαζί και μετά από όλα όσα περάσαμε μαζί, ο σεβασμός μεγάλωσε για σένα, η αγάπη μεγάλωσε για σένα και το λιγότερο που σου οφείλω είναι η αλήθεια - και αυτή είναι η αλήθεια» ανέφερε.

Η Λίβερπουλ έχει κερδίσει κάθε μεγάλη διάκριση από τότε που ο 56χρονος Γερμανός ανέλαβε τα ηνία των Reds.

Οι Reds δεν κατάφεραν να κερδίσουν κανένα σημαντικό τρόπαιο την περασμένη σεζόν, αλλά διεκδικούν  τέσσερα αυτή τη σεζόν. Κέρδισε τη Φούλαμ την Τετάρτη για να φτάσει στον τελικό του Carabao Cup.

Με πληροφορίες από BBC, SkyNews

Αθλητισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ