Ο Μίλτος Τεντόγλου επέστρεψε στην Ελλάδα- Και προτίμησε να μιλήσει για τους αθλητές που δεν πήραν μετάλλιο

Ο Μίλτος Τεντόγλου επέστρεψε στην Ελλάδα- Και προτίμησε να μιλήσει για τους αθλητές που δεν πήραν μετάλλιο Facebook Twitter
Φωτ.: SOOC
0

Ο Μίλτος Τεντόγλου και η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη επέστρεψαν στην Ελλάδα, μαζί με το χρυσό και το χάλκινο μετάλλιο που κατέκτησαν αντίστοιχα στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου. 

Στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» τους περίμενε θερμή υποδοχή και ο Μίλτος Τεντόγλου άδραξε την ευκαιρία, επιλέγοντας να μην αναφερθεί στη δική του επιτυχία, αλλά στα υπόλοιπα μέλη της ελληνικής ομάδας, τονίζοντας πόσο δύσκολο είναι να μετάσχει κάποιος σε αυτή τη μεγάλη διοργάνωση. 

«Θέλω να πω για τα υπόλοιπα παιδιά της αποστολής. Δεν είμαστε μόνο εγώ και η Αντιγόνη. Βλέπετε δύο μετάλλια, δεν βλέπετε τα άλλα παιδιά που προσπαθούν, που ήταν εκεί. Είναι πολύ δύσκολο να πας στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα», τόνισε ο Μίλτος Τεντόγλου

«Αυτό ήταν το τέταρτο Παγκόσμιο πρωτάθλημα για εμένα και είναι το μόνο που κέρδισα. Στο προηγούμενο ήμουν δεύτερος και στα άλλα ήμουν όπως τα υπόλοιπα παιδιά, δεν τα πήγα καλά. Έτσι είναι ο αθλητισμός, θέλει εμπειρία, θέλει χρόνια και να μην το βάζουν κάτω τα παιδιά», υπογράμμισε ο παγκόσμιος πρωταθλητής του μήκους. 

Στη Βουδαπέστη, ο Μίλτος Τεντόγλου κατέκτησε το μοναδικό χρυσό μετάλλιο που του έλειπε. Λογικό ήταν να ερωτηθεί εάν υπάρχει κίνδυνος να χάσει το κίνητρό του τώρα, που έχει κερδίσει όλους τους τίτλους. «Δεν χάνω ποτέ το κίνητρο μου. Πάντα θέλω το κάτι παραπάνω. Ιδιαίτερα στους αγώνες μεταλλίων. Εκεί θέλω να βγάζω τον καλύτερο μου εαυτό να κυνηγάω τα μεγάλα άλματα», απάντησε ο 25χρονος. 

Ο Μίλτος Τεντόγλου επέστρεψε στην Ελλάδα- Και προτίμησε να μιλήσει για τους αθλητές που δεν πήραν μετάλλιο Facebook Twitter
Αντιγόνη Ντρισμπιώτη και Μίλτος Τεντόγλου ποζάρουν με τα μετάλλιά τους (Φωτ.: SOOC)
Ο Μίλτος Τεντόγλου επέστρεψε στην Ελλάδα- Και προτίμησε να μιλήσει για τους αθλητές που δεν πήραν μετάλλιο Facebook Twitter
Θερμή υποδοχή για τον Τεντόγλου και την Ντρισμπιώτη (Φωτ.: SOOC)

«Έχω οραματιστεί τον Μίλτο Τεντόγλου να κάνει 8,72 μ.» 

«Τώρα άρχισαν να δίνουν μετάλλια και στους προπονητές», είπε από την πλευρά του ο Γιώργος Πομάσκι, ο άνθρωπος που οδήγησε τον Μίλτο Τεντόγλου στην κορυφή του κόσμου και έδειξε αυτό που του απονεμήθηκε. 

«Είναι πολύ βαρύ έχει πάνω του πολλή ιδρώτα, σκέψη, δουλειά. Ο προπονητής έχει πάρα πολύ δουλειά για να φτάσει στην κορυφή του κόσμου», σημείωσε. 

«Έχω οραματιστεί τον Μίλτο να κάνει 8,72 μέτρα. Μου έχει κολλήσει. Άλλωστε προχθές το άλμα του ήταν στα 8,70 μέτρα», δήλωσε, αναφερόμενος στο πού μπορεί να φτάσει ο αθλητής του. 

«Να πω για το επίπεδο που βρισκόμαστε. Δεν κερδίζουμε τη γειτονιά, το χωριό την πόλη, τη χώρα μας. Κερδίζουμε το παγκόσμιο στερέωμα σε ένα άθλημα που για να κρατηθείς είναι πολύ δύσκολο, πρέπει να πετύχεις σε όλα. Είδατε τι τσιτάχ αντίπαλους είχαμε. Δεν είναι εύκολο. Κάποιοι πιο αποφασισμένοι από σένα, κάποιοι εξυπνότεροι, κάποιοι πιο εργατικοί», σημείωσε ακόμη μεταξύ άλλων ο Γιώργος Πομάσκι. 

Ο Μίλτος Τεντόγλου επέστρεψε στην Ελλάδα- Και προτίμησε να μιλήσει για τους αθλητές που δεν πήραν μετάλλιο Facebook Twitter
Η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη (Φωτ.: SOOC)
Ο Μίλτος Τεντόγλου επέστρεψε στην Ελλάδα- Και προτίμησε να μιλήσει για τους αθλητές που δεν πήραν μετάλλιο Facebook Twitter
Ο Γιώργος Πομάσκι (Φωτ.: SOOC)

Αντιγόνη Ντρισμπιώτη: Είπαν ότι απέτυχα, δεν είμαστε υπεράνθρωποι 

Η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη αναφέρθηκε σε κάποια σχόλια, μετά τη 15η θέση που πήρε στα 20 χλμ. βάδην του Παγκοσμίου πρωταθλήματος, λίγα 24ωρα προτού κατακτήσει το χάλκινο μετάλλιο στο αγώνισμα των 35 χιλιομέτρων. 

«Πολλοί είπαν ότι απέτυχα στα 20 χλμ., εγώ ξέρω αν απέτυχα ή όχι. Πέτυχα στα 35 χλμ.», τόνισε. «Στα 20 χλμ. ήταν μια δύσκολη ημέρα για μένα. Δεν ξυπνάμε κάθε ημέρα με το κεφάλι και τα πόδια έτοιμα να αγωνιστούμε. Είμαστε άνθρωποι, δεν είμαστε υπεράνθρωποι», ανέφερε χαρακτηριστικά η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη. 

«Η προσπάθεια όλων είναι πολύχρονη. Είναι η πέμπτη μου φορά σε Παγκόσμιο πρωτάθλημα και η πρώτη που κερδίζω μετάλλιο και ίσως και η τελευταία , αλλά είμαι πολύ χαρούμενη. Μεγάλη τιμή να εκπροσωπώ την Ελλάδα σε αυτή την ηλικία που είμαι», τόνισε ακόμη. 

Αθλητισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τελικός Κυπέλλου: Παναθηναϊκός και Άρης διεκδικούν θέση στην Ευρώπη– Η ώρα και το κανάλι μετάδοσης του αγώνα

Αθλητισμός / Τελικός Κυπέλλου: Παναθηναϊκός και Άρης διεκδικούν θέση στην Ευρώπη– Η ώρα και το κανάλι μετάδοσης του αγώνα

Για πρώτη φορά στην Ιστορία του Κυπέλλου Ελλάδας θα διαιτητεύσει γυναίκα τον τελικό αγώνα της διοργάνωσης, καθώς η Γαλλίδα Στεφανί Φραπάρ ορίστηκε από την ΚΕΔ
NEWSROOM
Εννέα κορυφαίες αθλήτριες γίνονται Barbie για την ενδυνάμωση του γυναικείου αθλητισμού

Αθλητισμός / Εννέα κορυφαίες αθλήτριες γίνονται Barbie για την ενδυνάμωση του γυναικείου αθλητισμού

«Ρίχνοντας φως σε αυτές τις εμπνευσμένες αθλήτριες και τις ιστορίες τους, ελπίζουμε να υποστηρίξουμε την πεποίθηση ότι κάθε νεαρό κορίτσι αξίζει την ευκαιρία να ακολουθήσει το πάθος του και να κάνει τα όνειρά του πραγματικότητα»
NEWSROOM
Ο Βασίλης Τολιόπουλος με το buzzer beater τρίποντο της χρονιάς έστειλε τον Άρη στα ημιτελικά

Αθλητισμός / Ο Βασίλης Τολιόπουλος με το buzzer beater τρίποντο της χρονιάς έστειλε τον Άρη στα ημιτελικά

Ο Προμηθέας κατέθεσε ένσταση για το παιχνίδι με τον Άρη, υποστηρίζοντας ότι ο Βασίλης Τολιόπουλος υπέπεσε σε βήματα πριν το καθοριστικό τρίποντο, αλλά και ότι απέμεναν δέκατα του δευτερολέπτου μετά την επίτευξή του.
NEWSROOM