Roland Garros: Ουκρανή τενίστρια δεν έδωσε το χέρι σε Λευκορωσίδα- Και την γιούχαραν

Roland Garros: Ουκρανή τενίστρια δεν έδωσε το χέρι σε Λευκορωσίδα- Και την γιούχαραν Facebook Twitter
Η Μάρτα Κόστιουκ (δεξιά) δεν έδωσε το χέρι της στην Αρίνα Σαμπαλένκα (Φωτ.: EPA)
0

Οι φίλαθλοι γιούχαραν την Μάρτα Κόστιουκ, όταν η Ουκρανή τενίστρια δεν έδωσε το χέρι της στη Λευκορωσίδα Αρίνα Σαμπαλένκα, μετά την ήττα της, στον πρώτο γύρο του Roland Garros

Η Μάρτα Κόστιουκ έχασε με 6-3, 6-2 και αποχώρησε από το Roland Garros. Μόλις τέλειωσε το ματς, έδωσε το χέρι της στη διαιτητή, αλλά όχι στην αντίπαλό της, με αποτέλεσμα να την αποδοκιμάσουν οι φίλαθλοι. 

Στιγμιαία, η Αρίνα Σαμπαλένκα φάνηκε να αιφνιδιάζεται από τα γιουχαΐσματα, καθώς πίστεψε ότι απευθύνονταν στην ίδια, όπως εξομολογήθηκε στις πρώτες δηλώσεις της από το κορτ. «Νόμιζα ότι τα γιουχαΐσματα πήγαιναν σε εμένα, οπότε εξεπλάγην λίγο. Αλλά μετά ένιωσα την υποστήριξή σας», είπε απευθυνόμενη στον κόσμο. «Δεν της άξιζε να φύγει από το κορτ με αυτό τον τρόπο», σημείωσε αναφερόμενη στην αντίπαλό της. 

Roland Garros- Κόστιουκ: Θα έπρεπε να ντρέπεται ο κόσμος

«Ο κόσμος ειλικρινά θα έπρεπε να ντρέπεται», δήλωσε αργότερα η Μάρτα Κόστιουκ. «Θα ήθελα να δω τον κόσμο να αντιδρά σε αυτό σε 10 χρόνια, όταν τελειώσει ο πόλεμος. Πιστεύω ότι δεν θα νιώθουν πραγματικά ωραία με αυτό που έκαναν», συμπλήρωσε η Ουκρανή τενίστρια, που βρίσκεται στο Νο39 της παγκόσμιας κατάταξης. 

Πριν από την αναμέτρησή τους, η Αρίνα Σαμπαλένκα είπε πως θα το καταλάβαινε αν τη μισούσε η Μάρτα Κόστιουκ. «Δεν τη μισώ, δεν τη σέβομαι», είπε η Ουκρανή τενίστρια μετά την ήττα της στο Roland Garros, κατηγορώντας τη Λευκορωσίδα αθλήτρια πως δεν εκμεταλλεύεται το βήμα που έχει, για να μιλήσει κατά του πολέμου. 

«Κανένας σε αυτό τον κόσμο, ούτε οι Ρώσοι και οι Λευκορώσοι αθλητές, δεν υποστηρίζουν τον πόλεμο. Πώς θα μπορούσε κάποιος να υποστηρίζει τον πόλεμο;», είπε από την πλευρά της η Αρίνα Σαμπαλένκα. Η νικήτρια του Αυστραλιανού Όπεν είναι ένα από τα φαβορί της κατάκτησης του Roland Garros, ενώ υπό προϋποθέσεις θα μπορούσε να ανέβει στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης. 

«Αν μπορούσαμε να σταματήσουμε τον πόλεμο, θα το κάναμε. Δυστυχώς, αυτό δεν είναι στο χέρι μας», συμπλήρωσε η Αρίνα Σαμπαλένκα. Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η Μάρτα Κόστιουκ δεν δίνει το χέρι της σε Λευκορωσίδα τενίστρια, όσο μαίνεται ο πόλεμος στην Ουκρανία. Το ίδιο έκανε στο περσινό Αμερικανικό Όπεν, όταν αντιμετώπισε τη Βικτόρια Αζαρένκα. 

Αθλητισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ολεξάντρ Πελεσένκο: Σκοτώθηκε στον πόλεμο ο Ουκρανός πρωταθλητής Ευρώπης στην άρση βαρών

Αθλητισμός / Ολεξάντρ Πελεσένκο: Σκοτώθηκε στον πόλεμο ο Ουκρανός πρωταθλητής Ευρώπης στην άρση βαρών

Ο Πελεσένκο ήταν 30 χρονών και κατετάγη στις ένοπλες δυνάμεις της χώρας του το 2022. Κατέκτησε την κορυφή της Ευρώπης το 2016 και το 2017, ενώ στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο είχε βγει τέταρτος
NEWSROOM
Νίκος Παπαγγελής: «Όλα ξεκίνησαν από έναν έντονο πόνο στο αριστερό μου πόδι»

Αθλητισμός / Νίκος Παπαγγελής: «Όλα ξεκίνησαν από έναν έντονο πόνο στο αριστερό μου πόδι»

Ο παραολυμπιονίκης στο άθλημα της ποδηλασίας δεν σταμάτησε ποτέ να αγωνίζεται και τώρα ετοιμάζεται για τον πιο κρίσιμο αγώνα του στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ