Τα δύσκολα παιδικά χρόνια του Κριστιάνο Ρονάλντο: Ο μέθυσος πατέρας, η μητέρα-προστάτιδα και η επαιτεία

Τα δύσκολα παιδικά χρόνια του Κριστιάνο Ρονάλντο: Ο μέθυσος πατέρας, η μητέρα-προστάτιδα και η επαιτεία Facebook Twitter
Φωτ.: EPA/ESTELA SILVA
0

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο αποτελεί απόδειξη πως η σκληρή δουλειά ανταμείβει. Τα παιδικά του χρόνια δεν θυμίζουν σε τίποτα τη σημερινή ζωή-χλιδής που άγει. Οδηγεί ακριβά αυτοκίνητα και φορά ρολόγια κόστους πολλών χιλιάδων ευρών, αλλά σαν παιδί ζητιάνευε για να φάει.

Ο μέθυσος πατέρας και οι θυσίες της μητέρας

Ο πατέρας του, Χοσέ Ντίνις Αβέιρο, ήταν αλκοολικός και η μητέρα του, Ντολόρες ντος Σάντος, πάσχιζε για να παρέχει στα τέσσερα παιδιά της την φροντίδα και την προστασία που χρειάζονταν. Ο Ρονάλντο ήταν ο Βενιαμίν.

Οι συνθήκες κάτω από τις οποίες ζούσαν ήταν τόσο δύσκολες που η μητέρα του είχε ζητήσει από τους γιατρούς να της κάνουν έκτρωση όταν έμαθε για την τελευταία εγκυμοσύνη της.

Ο πατέρας του αντιμετώπιζε σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα μετά το τέλος της στρατιωτικής του θητείας όταν και είχε υπηρετήσει στον πόλεμο της Ανγκόλας. Όταν απολύθηκε, δεν μπορούσε να βρει δουλειά και στράφηκε προς το αλκοόλ για να «μουδιάσει» τις φρικτές μνήμες του πολέμου.

Η μητέρα του έπρεπε να αναλάβει την πλήρη φροντίδα των παιδιών. Όπως θυμάται, ο σύζυγός της, ήταν «μεθυσμένος σχεδόν κάθε μέρα».

Επαιτεία

Σε συνέντευξή του ο Κριστιάνο έχει παραδεχθεί πως μία από τις κυρίαρχες μνήμες από την παιδική του ηλικία ήταν η πείνα. Συνήθιζε να συχνάζει σε ένα κατάστημα της αλυσίδας McDonald’s και έπειθε το προσωπικό να του δίνει, κρυφά, μπέργκερ.

Είχε αναζητήσει, μάλιστα, αυτά τα άτομα για να μπορέσει να τους ευχαριστήσει.

«Ήμασταν πολύ πεινασμένοι» εκμυστηρεύτηκε. «Ήταν ένα κατάστημα McDonald’s δίπλα στο στάδιο. Χτυπούσαμε την πόρτα και ρωτούσαν εάν είχαν κανένα μπέργκερ. Ήταν πάντα εκεί η Έντνα και δύο άλλα κορίτσια. Δεν της ξαναβρήκα ποτέ».

Για να μπορέσει να βοηθήσει την οικογένεια ο Χοσέ βρήκε δουλειά στην ποδοσφαιρική ομάδα όπου αγωνιζόταν ο μικρός, αλλά δεν μπόρεσε ποτέ να δει το παιδί του να φτάνει στη κορυφή του αθλήματος. Πέθανε το 2005 από ηπατική ανεπάρκεια, όταν ο Ρονάλντο ήταν μόλις 20.

«Δεν γνώριζα, στ’ αλήθεια τον πατέρα μου. Ήταν μέθυσος. Δεν του μιλούσα ποτέ, δεν είχαμε μία φυσιολογική συζήτηση. Ήταν δύσκολο» παραδέχθηκε ο αστέρας.

Η ζωή με τον αλκοολικό πατέρα του, τον απώθησε πλήρως από το αλκοόλ και τις καταχρήσεις. Η μητέρα του, ωστόσο, πιστεύει πως ήταν το ποδόσφαιρο που έσωσε τη ζωή του παιδιού της καθώς μπορεί να ακολουθούσε και εκείνος το ίδιο καταστροφικό μονοπάτι.

«Εάν δεν είχε αφοσιωθεί στο ποδόσφαιρο, πιθανότητα θα είχε πέσει στα ναρκωτικά» έχει πει η Ντολόρες.

Πέντε παιδιά από τρεις μαμάδες

Σήμερα ο CR7, όπως αρέσκεται να τον αποκαλούν, είναι ο μεγάλος πόθος των ποδοσφαιρικών ομίλων, παρότι έχει φτάσει πια σε ηλικία 36 ετών και η καριέρα του οδεύει προς τη «δύση» της.

Έχει περάσει από Ρεάλ Μαδρίτης, Γιουβέντους και πλέον είναι στην «πρώτη του αγαπημένη» τη Μάντσεστερ Γουινάιτεντ. Σε κάθε μία από αυτές τις ομάδες έχει αφήσει την παρακαταθήκη του – που μετριέται με ρεκόρ γκολ.

Η προσωπική του ζωή δεν έχει απασχολήσει ιδιαίτερα τα μέσα, καθώς είναι ελάχιστες οι σχέσεις του που έχουν γίνει γνωστές.

Είναι πατέρας πέντε παιδιών, με τα τρία να είναι από δύο παρένθετες μητέρες. Τα άλλα δύο τα έχει αποκτήσει με την Τζορτζίνα Ροντρίγκες. Δυστυχώς, το ζευγάρι έχασε το ένα από τα δίδυμα παιδιά του κατά τη γέννησή τους την προηγούμενη εβδομάδα.

Ο πρωτότοκος  - και συνονόματος – γιος του είναι ενθουσιασμένος με τα αδέλφια του και ζητάει περισσότερα, είπε ο ποδοσφαιριστής, αφήνοντας να εννοηθεί πως στόχος είναι τα επτά παιδιά.

Προσφέρει στα παιδιά του όσα δεν του έδωσε ο πατέρας του

Η περιουσία του ανέρχεται σε 939 εκατομμύρια δολάρια και φροντίζει να προσφέρει στα παιδιά του μία ζωή γεμάτη ανέσεις.

Ζουν σε μία έπαυλη στο Τσέσαϊρ και το γκαράζ έχει μία σειρά από υπερπολυτελή οχήματα.

Αλλά, μαθαίνει στον Κριστιάνο Τζούνιορ, που είναι το μόνο από τα παιδιά του σε κατάλληλη ηλικία για να καταλάβει, ότι δεν έχουν όλοι τις ίδιες ευκαιρίες.

Όπως είχε εξομολογηθεί, είχε πάει τον μικρό να δει το σπίτι που μεγάλωσε στην Πορτογαλία. «Ο γιος μου γύρισε και μου είπε: «Μπαμπά, έμενες πράγματι εδώ; Δεν μπορούσε να το πιστέψει».

Τα δύσκολα παιδικά χρόνια του Κριστιάνο Ρονάλντο: Ο μέθυσος πατέρας, η μητέρα-προστάτιδα και η επαιτεία Facebook Twitter
O Ρονάλντο σε παιδική ηλικία με τους γονείς του

Με πληροφορίες από Sun

Αθλητισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ολεξάντρ Πελεσένκο: Σκοτώθηκε στον πόλεμο ο Ουκρανός πρωταθλητής Ευρώπης στην άρση βαρών

Αθλητισμός / Ολεξάντρ Πελεσένκο: Σκοτώθηκε στον πόλεμο ο Ουκρανός πρωταθλητής Ευρώπης στην άρση βαρών

Ο Πελεσένκο ήταν 30 χρονών και κατετάγη στις ένοπλες δυνάμεις της χώρας του το 2022. Κατέκτησε την κορυφή της Ευρώπης το 2016 και το 2017, ενώ στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο είχε βγει τέταρτος
NEWSROOM