Ένα χορευτικό Google Doodle για τα 102 χρόνια από τη γέννηση του Φράνκι Μάνιγκ

0

Τον σπουδαίο Αμερικανό χορευτή, δάσκαλο και χορογράφο Φράνκι Μάνινγκ (Frankie Manning) τιμά η Google με το πιο χορευτικό Doodle που έφτιαξε ποτέ, ανήμερα της συμπλήρωσης 102 ετών από τη γέννησή του.

«Ένα πρωινό του 1929, ο Μάνιγνκ- ήταν τότε μόλις 15 ετών- περπατούσε στους δρόμους του Χάρλεμ καθοδόν για το κυριακάτικο σχολείο του. Έξω από την αίθουσα χορού Alhambra αποφάσισε ότι θα παρακολουθούσε μαθήματα χορού, απόφαση που άλλαξε για πάντα το swing», αναφέρει, μεταξύ άλλων, το κείμενο της Google που συνοδεύει το σημερινό doodle.

Ο Φράνκι Μάνινγκ γεννήθηκε στο Τζάκσονβιλ (Jacksonville) της Φλόριντα στις 26 Μαΐου του 1914. Σε ηλικία μόλις 3 ετών, μετά το διαζύγιο των γονιών του, μετακόμισε στο Χάρλεμ (Harlem) tης Νέας Υόρκης μαζί με τη μητέρα του που ήταν χορεύτρια.

Στις αρχές της δεκαετίας του τριάντα ζούσε στην Νέα Υόρκη και συμμετείχε σε χορευτικούς διαγωνισμούς στα φημισμένα κέντρα «Savoy Ballroom» και «Kat's Corner».

Το 1935, μαζί με την παρτενέρ του Φρίντα Γουόσινγκτον, εκτέλεσε μια εναέρια φιγούρα σ' ένα χορό σουίνγκ, υπό τους ήχους της σύνθεσης του Μπένι Γκούντμαν «Down South Camp Meetin'» που έπαιζε η ορχήστρα του Τσικ Γουέμπ, εντυπωσιάζοντας τους 2.000 θαμώνες του διαγωνισμού. Ο χορός αυτός ονομάστηκε Lindy hop από τον κύριο αντίπαλό του εκείνη την βραδιά, τον χορευτή Τζορτζ «Σόρτι» Σνόουντεν και ο Μάνινγκ ήταν ένας από τους κύριους διαμορφωτές του.

Ο Μάνινγκ ασχολήθηκε επαγγελματικά με αυτό το είδος του χορού μέχρι το 1955, όταν η εποχή του σουίνγκ είχε πια παρέλθει. Στην συνέχεια δούλεψε ως ταχυδρομικός υπάλληλος για να μπορέσει να επιβιώσει.

Το 1982, ο Αλ Μινς–πρώην μέλος της Whitey's Lindy Hoppers– άρχισε να διδάσκει το χορό «Lindy Hop» σε μια νέα γενιά χορευτών και ο Μάνιγκ επανήλθε στο προσκήνιο, ξεκινώντας μια δεύτερη καριέρα ως δάσκαλος και χορογράφος αυτή τη φορά.

Το 1989, συγχορογράφησε το μιούζικαλ «Black and Blue», το οποίο τιμήθηκε με το βραβείο Τόνι. Τον Μάιο του 2007 κυκλοφόρησε την αυτοβιογραφία του με τίτλο «Frankie Manning: Ambassador of Lindy Hop» («Φράνκι Μάνινγκ: Ο πρεσβευτής του Λίντι Χοπ»).

Πέθανε σε ηλικία 94 ετών στη Νέα Υόρκη, στις 27 Απριλίου του 2009.

Τech & Science
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Google κάνει διορθώσεις στο AI Overviews μετά τις επικίνδυνες απαντήσεις που έδωσε σε χρήστες

Τech & Science / Η Google κάνει διορθώσεις στο AI Overviews μετά τις επικίνδυνες απαντήσεις που έδωσε σε χρήστες

Οι λανθασμένες απαντήσεις υπονόμευσαν την εμπιστοσύνη σε μια μηχανή αναζήτησης στην οποία απευθύνονται περισσότεροι από δύο δισεκατομμύρια άνθρωποι για έγκυρες πληροφορίες
NEWSROOM
Καρκίνος του πνεύμονα: Νέο φάρμακο καταγράφει ανέλπιστα αποτελέσματα από οποιαδήποτε άλλη θεραπεία στην ιστορία

Τech & Science / Νέο φάρμακο για τον καρκίνο του πνεύμονα καταγράφει ανέλπιστα αποτελέσματα στις κλινικές δοκιμές

Ελπίδες για την αντιμετώπιση του καρκίνου του πνεύμονα - Η νέα θεραπεία μοιάζει αποτελεσματικότερη απ' οποιαδήποτε άλλη στην ιστορία - Ο καρκίνος του πνεύμονα είναι η κύρια αιτία θανάτου από καρκίνο, με 1,8 εκατομμύρια θανάτους παγκοσμίως κάθε χρόνο
NEWSROOM
Η χορήγηση προϊόντων φιστικιού σε μικρά παιδιά μειώνει τον κίνδυνο αλλεργίας σε αυτά, σύμφωνα με μελέτη

Τech & Science / Η χορήγηση προϊόντων φιστικιού σε μικρά παιδιά μειώνει τον κίνδυνο αλλεργίας σε αυτά, σύμφωνα με μελέτη

Τα παιδιά που τρώνε τακτικά σνακ από φιστίκια από 4 έως 6 μηνών και πάνω, έχουν 71% λιγότερες πιθανότητες να έχουν αλλεργία στα φιστίκια στα 13, σύμφωνα με έρευνα.
NEWSROOM
Ηλεκτρονικά τσιγάρα: Τα χημικά υποκατάστατα ίσως είναι πιο εθιστικά από τη νικοτίνη

Τech & Science / Ηλεκτρονικά τσιγάρα: Τα χημικά υποκατάστατα ίσως είναι πιο εθιστικά από τη νικοτίνη

Οι εναλλακτικές λύσεις νικοτίνης σε ηλεκτρονικά τσιγάρα στις ΗΠΑ και στο εξωτερικό, μπορεί να είναι πιο ισχυρές και εθιστικές από την ίδια τη νικοτίνη σύμφωνα με τον FDA
NEWSROOM
ΕΟΔΥ: Ανησυχία για την αύξηση του δάγκειου πυρετού- Αύξηση κατά 250% στα κρούσματα στην ΕΕ

Τech & Science / ΕΟΔΥ: Ανησυχία για την αύξηση του δάγκειου πυρετού- Αύξηση κατά 250% στα κρούσματα στην ΕΕ

«Δεν μπορώ να φανταστώ την εικόνα στα ελληνικά νοσοκομεία, όπου κάθε κλίνη θα έχει τη δική της κουνουπιέρα, για να μην μεταδίδει ο ασθενής με τον Δάγκειο τη νόσο στον διπλανό του»
NEWSROOM