Νέα επιστημονική έρευνα υποστηρίζει πως οι αράχνες μπορούν να πετάξουν

Νέα επιστημονική έρευνα υποστηρίζει πως οι αράχνες μπορούν να πετάξουν Facebook Twitter
0

Νέα έρευνα ισχυρίζεται πως οι αράχνες μπορούν πλέον να πετούν.

Η μελέτη πραγματοποιήθηκε από το Πανεπιστήμιο του Μπρίστολ στη Μεγάλη Βρετανία και δημοσιεύτηκε στο τελευταίο τεύχος του επιστημονικού περιοδικού, «Current Biology».

Σύμφωνα λοιπόν με την εν λόγω μελέτη, οι αράχνες είναι σε θέση να χρησιμοποιούν τα ρεύματα του αέρα για να πετάνε. 

Η μελέτη συνοδεύεται από ένα βίντεο όπου οι επιστήμονες κάνουν πειράματα βάζοντας δίπλα στις αράχνες μια μικρή αντλία αέρα. 

Περίπου, όπως ο Σπάιντερμαν, οι αράχνες χρησιμοποιούν τους ιστούς για να πάρουν ώθηση. Σε αντίθεση με τον Πήτερ Πάρκερ, βέβαια, δεν αιωρούνται ακριβώς αλλά περισσότερο μοιάζουν να «επιπλέουν» στον αέρα όπως κάνουν τα μπαλόνια. 

Οι αράχνες μπορούν και διαστέλλουν την κοιλιά τους, εκτοξεύουν τους ιστούς τους και περιμένουν πότε θα τους σηκώσει ο αέρας. Φανταστείτε, δηλαδή, τον τρόπο που πετάει ένας χαρταετός ή ένα μπαλόνι, αλλά σε κάτι πιο τρομακτικό.

Η τεχνική αυτή χρησιμοποιείται από πολλά μικρότερα αραχνοειδή, ωστόσο, φαίνεται πως είναι σε θέση να το κάνουν και μεγαλύτερες αράχνες. 

Ωστόσο οι «πτήσεις» των αραχνοειδών φαίνεται πως δεν είναι η μοναδική ανακάλυψη. Στην ίδια έρευνα, οι Erica Morley και Daniel Robert υποστήριξαν πως ακόμα και σε ένα δωμάτιο που δεν υπάρχουν κύματα αέρα οι αράχνες μπορούν να «αισθανθούν» τα ηλεκτρομαγνητικά κύματα και να τα ακολουθήσουν. 

Αν τελικά αυτό αποδειχθεί, θα μιλάμε, ουσιαστικά για το δεύτερο είδος στη Γη, μετά τις μέλισσες, που μπορεί να χρησιμοποιήσει τα ηλεκτρικά πεδία για να πετάξει. 

Με πληροφορίες από το inverse.com

Τech & Science
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Google κάνει διορθώσεις στο AI Overviews μετά τις επικίνδυνες απαντήσεις που έδωσε σε χρήστες

Τech & Science / Η Google κάνει διορθώσεις στο AI Overviews μετά τις επικίνδυνες απαντήσεις που έδωσε σε χρήστες

Οι λανθασμένες απαντήσεις υπονόμευσαν την εμπιστοσύνη σε μια μηχανή αναζήτησης στην οποία απευθύνονται περισσότεροι από δύο δισεκατομμύρια άνθρωποι για έγκυρες πληροφορίες
NEWSROOM
Καρκίνος του πνεύμονα: Νέο φάρμακο καταγράφει ανέλπιστα αποτελέσματα από οποιαδήποτε άλλη θεραπεία στην ιστορία

Τech & Science / Νέο φάρμακο για τον καρκίνο του πνεύμονα καταγράφει ανέλπιστα αποτελέσματα στις κλινικές δοκιμές

Ελπίδες για την αντιμετώπιση του καρκίνου του πνεύμονα - Η νέα θεραπεία μοιάζει αποτελεσματικότερη απ' οποιαδήποτε άλλη στην ιστορία - Ο καρκίνος του πνεύμονα είναι η κύρια αιτία θανάτου από καρκίνο, με 1,8 εκατομμύρια θανάτους παγκοσμίως κάθε χρόνο
NEWSROOM
Η χορήγηση προϊόντων φιστικιού σε μικρά παιδιά μειώνει τον κίνδυνο αλλεργίας σε αυτά, σύμφωνα με μελέτη

Τech & Science / Η χορήγηση προϊόντων φιστικιού σε μικρά παιδιά μειώνει τον κίνδυνο αλλεργίας σε αυτά, σύμφωνα με μελέτη

Τα παιδιά που τρώνε τακτικά σνακ από φιστίκια από 4 έως 6 μηνών και πάνω, έχουν 71% λιγότερες πιθανότητες να έχουν αλλεργία στα φιστίκια στα 13, σύμφωνα με έρευνα.
NEWSROOM
Ηλεκτρονικά τσιγάρα: Τα χημικά υποκατάστατα ίσως είναι πιο εθιστικά από τη νικοτίνη

Τech & Science / Ηλεκτρονικά τσιγάρα: Τα χημικά υποκατάστατα ίσως είναι πιο εθιστικά από τη νικοτίνη

Οι εναλλακτικές λύσεις νικοτίνης σε ηλεκτρονικά τσιγάρα στις ΗΠΑ και στο εξωτερικό, μπορεί να είναι πιο ισχυρές και εθιστικές από την ίδια τη νικοτίνη σύμφωνα με τον FDA
NEWSROOM
ΕΟΔΥ: Ανησυχία για την αύξηση του δάγκειου πυρετού- Αύξηση κατά 250% στα κρούσματα στην ΕΕ

Τech & Science / ΕΟΔΥ: Ανησυχία για την αύξηση του δάγκειου πυρετού- Αύξηση κατά 250% στα κρούσματα στην ΕΕ

«Δεν μπορώ να φανταστώ την εικόνα στα ελληνικά νοσοκομεία, όπου κάθε κλίνη θα έχει τη δική της κουνουπιέρα, για να μην μεταδίδει ο ασθενής με τον Δάγκειο τη νόσο στον διπλανό του»
NEWSROOM