Σαν σήμερα, πριν από 216 χρόνια, η πρώτη πτήση με αλεξίπτωτο

Σαν σήμερα, πριν από 216 χρόνια, η πρώτη πτήση με αλεξίπτωτο Facebook Twitter
2

 

Σαν σήμερα πριν από 216 χρόνια ο Γάλλος αεροναύτης, Αντρέ- Ζακ Γκαρνερέν, χρησιμοποίησε για πρώτη φορά και με επιτυχία το αλεξίπτωτο.

Ο Γκαρνερέν γεννήθηκε στο Παρίσι στις 31 Ιανουαρίου 1769. Σπούδασε φυσικός και είχε πάθος με τα αερόστατα. Το 1793 έγινε επιθεωρητής του Γαλλικού Στρατού και ενθάρρυνε τη χρήση αεροστάτων για στρατιωτικούς σκοπούς.

Κατά την διάρκεια του Πολέμου του Πρώτου Συνασπισμού (1792-1797), αιχμαλωτίστηκε και φυλακίστηκε στη Βούδα για δύο χρόνια. Όταν επέστρεψε στη Γαλλία ξεκίνησε να πειραματίζεται με το αλεξίπτωτο.

Στις 22 Οκτωβρίου του 1797, σαν σήμερα,  πραγματοποίησε την πρώτη επιτυχημένη πτώση με αλεξίπτωτο. Αφού ανέβηκε με αερόστατο πάνω από πάρκο Μονσό, έκοψε το καλάθι, και έπεσε με το αλεξίπτωτό του από ύψος 915 μέτρων.

Ο Αντρέ-Ζακ Γκαρνερέν σκοτώθηκε στο Παρίσι στις 18 Αυγούστου 1823. Καταπλακώθηκε ένα μεγάλο δοκάρι, ενώ κατασκεύαζε ένα αερόστατο.

Το επετειακό doodle

 

Το σημερινό doodle της Google είναι διαδραστικό και μπορείτε με τα βέλη να καθοδηγήσετε τον αλεξιπτωτιστή δεξιά ή αριστερά. Πατήστε το play και ο Γκαρνερέν θα ανέβει με αερόστατο στον ουρανό. Μετά, πατήστε ένα από τα βελάκια που βρίσκονται στα σύννεφα. Ο Γκαρνερέν πέφτει με το αλεξίπτωτο, ανάλογα προς το μέρος που εσείς θα τον κατευθύνετε, κλικάροντας με το ποντίκι σας. Ο Γκαρνερέν είτε θα προσθαλασσωθεί (αριστερά) , είτε θα προσγειωθεί (δεξιά).

Τech & Science
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΕΟΔΥ: Ανησυχία για την αύξηση του δάγκειου πυρετού- Αύξηση κατά 250% στα κρούσματα στην ΕΕ

Τech & Science / ΕΟΔΥ: Ανησυχία για την αύξηση του δάγκειου πυρετού- Αύξηση κατά 250% στα κρούσματα στην ΕΕ

«Δεν μπορώ να φανταστώ την εικόνα στα ελληνικά νοσοκομεία, όπου κάθε κλίνη θα έχει τη δική της κουνουπιέρα, για να μην μεταδίδει ο ασθενής με τον Δάγκειο τη νόσο στον διπλανό του»
NEWSROOM
Η αιμομιξία είναι πολύ πιο συχνή απ’ ό,τι ίσως νομίζουμε

Tech & Science / Η αιμομιξία είναι πολύ πιο συχνή απ’ ό,τι ίσως νομίζουμε

Οι ευρέως διαδεδομένες εξετάσεις DNA αποκαλύπτουν τη μία μετά την άλλη «μυστικές» περιπτώσεις παιδιών που γεννήθηκαν από στενούς συγγενείς, παρέχοντας μια άνευ προηγουμένου καταγραφή της αιμομιξίας στις σύγχρονες κοινωνίες.
NEWSROOM