Το 92% των κατοίκων του πλανήτη αναπνέουν μολυσμένο αέρα

Το 92% των κατοίκων του πλανήτη αναπνέουν μολυσμένο αέρα Facebook Twitter
0

Πάνω από το 90 τοις εκατό του παγκόσμιου πληθυσμού ζει σε περιοχές όπου η ρύπανση υπερβαίνει τα όρια ασφαλείας, σύμφωνα με νέα δεδομένα που ανακοίνωσε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.  

Τα νέα στοιχεία επιβεβαιώνουν ότι το 92 τοις εκατό του παγκόσμιου πληθυσμού ζει σε περιοχές όπου τα επίπεδα ποιότητας του αέρα ξεπερνούν τα επίσημα όρια που καθορίζονται από την οργάνωση.

Η έρευνα, η οποία περιλαμβάνει ένα διαδραστικό χάρτη  και μια λεπτομερή λίστα των θανάτων που σχετίζονται με τη ρύπανση, δείχνει  τα "σημεία κινδύνου ρύπανσης του αέρα"  σε κάθε χώρα, και  "παρέχει μια βάση για την παρακολούθηση της προόδου και την καταπολέμηση της ρύπανσης"  δήλωσε ο Δρ Flavia Bustrea, βοηθός γενικός διευθυντής του ΠΟΥ.

Συνολικά 6,5 εκατομμύρια άνθρωποι πέθαναν από αιτίες που σχετίζονται με τη ρύπανση του αέρα - εσωτερική και εξωτερική - το 2012. Από αυτούς, τρία εκατομμύρια θάνατοι ήταν «αποκλειστικά" από την ποιότητα του εξωτερικού αέρα.

Η Κίνα ξεπέρασε κατά πολύ τις άλλες χώρες, με 1.032.833 θανάτους που σχετίζονται με την εξωτερική ρύπανση του αέρα το 2012.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

20 χρόνια μετά την «Αιώνια λιακάδα ενός καθαρού μυαλού», υπάρχει πλέον η τεχνολογία διαγραφής αναμνήσεων;

Tech & Science / 20 χρόνια μετά την «Αιώνια λιακάδα ενός καθαρού μυαλού», υπάρχει πλέον η τεχνολογία διαγραφής αναμνήσεων;

Σίγουρα είμαστε πολύ πιο κοντά στο να μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε την επιστήμη για να αλλάξουμε τις αναμνήσεις μας, από ό,τι ήμασταν πριν από μια εικοσαετία.
NEWSROOM