Το απίστευτο time-lapse βίντεο για τη δημιουργία του σύμπαντος αποκαλύπτει πόσο μικροσκοπικοί είμαστε

Το απίστευτο time-lapse βίντεο για τη δημιουργία του σύμπαντος αποκαλύπτει πόσο μικροσκοπικοί είμαστε Facebook Twitter
1

Στη μεγάλη κοσμική κλίμακα, η ανθρωπότητα και η Γη στο σύμπαν είναι απολύτως ασήμαντα.

Στο βίντεο του Τζον Μπόσγουελ παρουσιάζεται η δημιουργία και η εξέλιξη του σύμπαντος από τη Μεγάλη Έκρηξη (big bang) μέχρι σήμερα.

Ο Μπόσγουελ, αλλιώς melodysheep, έχει γίνει γνωστός με τα χρόνια, δημιουργώντας μουσική για επιστήμονες, όπως ο Νιλ ντεΓκρας Τάισον και ο Καρλ Σαγκάν καθώς και για τους ηθοποιούς της σειράς Stranger Things, στο YouTube.

Το νέο αυτό βίντεο αποτελεί ένα είδος ντοκιμαντέρ μικρού μήκους για το σχηματισμό του σύμπαντος, με μικρά αποσπάσματα από αξιοσημείωτες προσωπικότητες όπως ο Μπρίαν Κοξ, ο Καρλ Σαγκάν και ο Ντέιβιντ Ατένμπορο.

Κάθε δευτερόλεπτο στο βίντεο αντιπροσωπεύει 22 εκατομμύρια χρόνια και καθώς προχωράει, ο Μπόσγουελ εξηγεί τα βασικά στοιχεία του τρόπου που εξελίχθηκε το σύμπαν, από το σχηματισμό των πρώτων αστεριών, των γαλαξιών, τις μαύρες τρύπες και τα σούπερνοβα.

Στο έκτο λεπτό του βίντεο αρχίζει να σχηματίζεται ο ήλιος και το ηλιακό μας σύστημα, ενώ η ανθρωπότητα δεν εμφανίζεται μέχρι το τελευταίο κλάσμα του δευτερολέπτου.

Είναι στην ουσία μία σύνοψη στο τι συνέβη πριν από εμάς και πόσο μικροσκοπικοί είμαστε στο σύμπαν.

 

Πηγή: The Verge

Τech & Science
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

20 χρόνια μετά την «Αιώνια λιακάδα ενός καθαρού μυαλού», υπάρχει πλέον η τεχνολογία διαγραφής αναμνήσεων;

Tech & Science / 20 χρόνια μετά την «Αιώνια λιακάδα ενός καθαρού μυαλού», υπάρχει πλέον η τεχνολογία διαγραφής αναμνήσεων;

Σίγουρα είμαστε πολύ πιο κοντά στο να μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε την επιστήμη για να αλλάξουμε τις αναμνήσεις μας, από ό,τι ήμασταν πριν από μια εικοσαετία.
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια