H Daisy είναι το νέο ρομπότ της Apple που ανακυκλώνει iPhones

H Daisy είναι το νέο ρομπότ της Apple που ανακυκλώνει iPhones Facebook Twitter
0

H Apple παρουσιάζει ένα ρομπότ αποσυναρμολόγησης iPhones, άκρως φιλικό προς το περιβάλλον.

To όνομά του είναι Daisy. Πρόκειται για το νέο ρομπότ ανακύκλωσης της Apple το οποίο αποκαλύφθηκε, όχι συμπτωματικά, δύο ημέρες πριν την Ημέρα της Γης (22 Απριλίου), μια ημερομηνία κατά την οποία διοργανώνονται εκδηλώσεις με στόχο την ευαισθητοποίηση σε θέματα που αφορούν το περιβάλλον.

Το νέο ρομπότ είναι μια ενημερωμένη έκδοση του Liam, το πρώτο μηχανικό πλάσμα που σχεδιάστηκε για να αποσυναρμολογεί iPhones, των οποίων τα εξαρτήματα είναι εξαιρετικά δύσκολο να αποκολληθούν από το σώμα της συσκευής.

Η Apple αναφέρει πώς η Daisy προσφέρει τον πιο αποδοτικό τρόπο για την συλλογή των πιο σημαντικών (σε αξία) εξαρτημάτων που βρίσκονται πάνω σε ένα iPhone.

H Daisy είναι το νέο ρομπότ της Apple που ανακυκλώνει iPhones Facebook Twitter

Το μηχανικό ρομπότ μπορεί όχι μόνο να αποσυναρμολογεί, αλλά και να διαχωρίζει εξαρτήματα και υλικά από 200 iPhones την ώρα. Χρησιμοποιώντας αυτή τη μέθοδο, η Apple αναφέρει ότι είναι σε πλέον θέση να ανακυκλώσει μεγαλύτερο όγκο υλικών από ό, τι εάν χρησιμοποιούσε άλλες μεθόδους.

Δεν πρόκειται για την πρώτη φορά που η Apple στηρίζει το πρόγραμμα ανακύκλωσης των υλικών της σε ένα ρομπότ (η εταιρεία παρουσίασε το πρώτο ρομπότ Liam το 2016), αλλά ενώ ο Liam ήταν ένα πειραματικό πρόγραμμα σχεδιασμένο μόνο για το iPhone 6, η Daisy μπορεί να «διαλύσει» και να ξεχωρίσει τα εξαρτήματα από όλα τα μοντέλα, εκτός από το iPhone X. Αυτό σημαίνει ότι θα μπορούσε να έχει μεγαλύτερο αντίκτυπο από το Liam, αφού μπορεί να αφαιρεί και να ξεδιαλέγει τα εξαρτήματα, έτσι ώστε να ανακυκλωθούν πιο αποτελεσματικά, σε καλύτερη κατάσταση. 

Η βάση της τεχνολογίας του νέου ρομπότ της Apple είναι μοναδική σε ολόκληρο τον κόσμο, και η εταιρεία στοχεύει να τοποθετήσει 10 ίδια ρομπότ σε διαφορετικά σημεία στον κόσμο.

Μαζί με την είδηση της Daisy έρχονται δύο ακόμη ανακοινώσεις, η μία σχετίζεται με το νέο πρόγραμμα GiveBack για δωρεές στην οργάνωση Conservation International και η άλλη με ένα νέο χαρακτηριστικό των Apple Watch που θα ανταμείψει όσους χρήστες που εξασκηθούν σε εξωτερικούς χώρους την Ημέρα της Γης.

 
Τech & Science
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Τech & Science / Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψήφισε νομοθεσία που θα απαγορεύει το TikTok στις ΗΠΑ εάν ο ιδιοκτήτης της δημοφιλούς πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης με έδρα την Κίνα δεν πουλήσει το μερίδιό του
NEWSROOM