Η Εφηβική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου στο Ισόγειο του Rex

Το πρόγραμμα της εφηβικής σκηνής του Εθνικού Θεάτρου θα φιλοξενήσει μια σειρά παραστάσεων από τα εκπαιδευτικά του προγράμματα καθώς και την παράσταση «Το ταξίδι», σε συμπαραγωγή με την Unicef

LIFOTEAM 19.4.2018 | 23:53

Με την πεποίθηση ότι το «θέατρο από νέους για νέους μπορεί να είναι τέχνη και παιχνίδι μαζί, αποκορύφωμα της φαντασίας και της επινοητικότητας, και πεδίο σύγχρονης καλλιτεχνικής δραστηριότητας», το Εθνικό Θέατρο λίγο πριν κλείσει η θεατρική περίοδος 2017-2018, δίνει βήμα στους εφήβους μέσα από επτά διαφορετικές παραστάσεις στο Ισόγειο του Rex, από 2 έως 13 Μαΐου.


Θέατρο από, με και για έφηβους, που συνθέτει ένα μωσαϊκό από τις ανησυχίες και τα οράματά τους και προσκαλεί όλες τις γενιές θεατών να το μοιραστούν μαζί τους.

 

Ειδικότερα, το πρόγραμμα της εφηβικής σκηνής του Εθνικού Θεάτρου θα φιλοξενήσει μια σειρά παραστάσεων από τα εκπαιδευτικά του προγράμματα καθώς και την παράσταση «Το ταξίδι», σε συμπαραγωγή με την Unicef και σε χρηματοδότηση της Γενικής Διεύθυνσης Ευρωπαϊκής Πολιτικής Προστασίας και Επιχειρήσεων Ανθρωπιστικής Βοήθειας (DG-ECHO).

 

Αναλυτικά το πρόγραμμα της Εφηβικής Σκηνής:
- «ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ», σε σκηνοθεσία Σοφίας Βγενοπούλου
2-6/5 και 9-13/5, στις 21:00
Είκοσι έφηβοι, πρόσφυγες και Έλληνες, κάνουν θέατρο. Μιλάνε με χειρονομίες, με αμήχανες αγκαλιές, με βλέμματα όλο ερωτηματικά, με νανουρίσματα, με γέλια, με εικόνες από τους εφιάλτες τους και με τα παραμύθια της χώρας τους. Μιλάνε με τη γλώσσα που φτιάχνουν, την γλώσσα της ομάδας τους. Μαζί τους επαγγελματίες ηθοποιοί του Εθνικού Θεάτρου, και η πίστη όλων πως το θέατρο μπορεί στ' αλήθεια να μεταμορφώσει ζωές.
- «MUNDUSNOVUS ή Τα παιδιά της τρικυμίας»
Τετάρτη 9/5 και Πέμπτη 10/5, στις 20:00
Από το εργαστήριο του Μικρού Εθνικού «Χτίζοντας ένα ρόλο διακειμενικά». Υπεύθυνοι εργαστηρίου/σκηνοθεσία και δραματουργία: Μαρία Μαντώ Γιαννίκου, Γιάννης Ιόλαος Μανιάτης.
- «Η ΧΟΡΩΔΙΑ»
Σάββατο 5/5 και Παρασκευή 11/5, στις 20:00
Νέο ελληνικό θεατρικό έργο από το εργαστήριο του Μικρού Εθνικού «Νέες φωνές». Κείμενο-σκηνοθεσία: 'Αρτεμις Μάνου.
- «ΕΥΡΥΔΙΚΕΣ»
Τετάρτη 2/5 στις 20:00 και Σάββατο 5/5, στις 21:00
Από το θεατρικό εργαστήριο του Μικρού Εθνικού «Tεχνικές Συνόλου». Υπεύθυνη εργαστηρίου/σκηνοθεσία: Κατερίνα Σκουρλή.
- «ΤΟ ΜΑΓΕΜΕΝΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ»
Τετάρτη 2/5 στις 21:00 και Κυριακή 13/5 στις 20:00
Μια βωβή κωμωδία μετά μουσικής από το θεατρικό εργαστήριο του Μικρού Εθνικου «Βουβό και Σωματικό Θέατρο». Υπεύθυνος εργαστηρίου/σκηνοθεσία: Θανάσης Μεγαλόπουλος.
- «ΔΕΝ ΕΡΩΤΕΥΕΣΑΙ ΠΟΤΕ ΣΤΗΝ ΒΙΚΤΩΡΙΑ»
Παρασκευή 4/5 και Κυριακή 6/5 στις 20:00
Από την εφηβική θεατρική ομάδα του 2ου ΓΕΛ «Θεόδωρος Αγγελόπουλος» σε συνεργασία με το πρόγραμμα Ανοιχτά Σχολεία του δήμου Αθήνας. Υπεύθυνοι εργαστηρίου/σκηνοθεσία και κείμενο: 'Αρτεμις Μάνου, Βαγγέλης Κυριακού.
- «ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ....Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΗΣ ΖΑΚΥΘΟΣ»
Πέμπτη 3/5 και Σάββατο 12/5 στις στις 20:00
Από την εφηβική θεατρική ομάδα του 48ου Γυμνάσιου Αθήνας, σε συνεργασία με το πρόγραμμα Ανοιχτά Σχολεία του δήμου Αθήνας. Υπεύθυνοι /σκηνοθεσία και δραματουργία: Ελένη Ζαραφείδου, Βαλάντης Φράγκος, Αντιγόνη Φρυδά.
Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη. Θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας.

 

Πηγή: ΑΠΕ

Οδηγός Θεάτρου