Οι γάτες στο Λονδίνο πέφτουν θύματα ενός δίποδου θηρευτή

Οι γάτες στο Λονδίνο πέφτουν θύματα ενός δίποδου θηρευτή Facebook Twitter
O Tony Jenkins του South Norwood Animal Rescue and Liberty στο σπίτιι του στο νότιο London. Η ομάδα του καταγράφει όλα τα περιστατικά δολοφονίας γατιών που έχουν αναστατώσει τη βρετανική πρωτεύουσα - φωτό: Andrew Testa / The New York Times
1

"Τα άψυχα σώματα των ζώων αφήνονται με ανατριχιαστικό ρυθμό στις εξώπορτες των σπιτιών. Το πρώτο θύμα ήταν ο Oscar, ένας 8χρονος γάτος που του είχαν κόψει το κεφάλι και την ουρά. Μετά ο Oreo, μια γάτα Σιάμ που βρέθηκε σε έναν κήπο επίσης αποκεφαλισμένη. Και μετά ο Paddy, ο οποίος βρέθηκε κομμένος στη μέση. Όλα τα μέλη που λείπουν από τα σώματα των ζώων, δεν έχουν βρεθεί και ίσως έχουν κρατηθεί ως τρόπαια του θηρευτή τους." Η παραπάνω περιγραφή δεν είναι όμως από κάποιο κινηματογραφικό θρίλερ με μακάβριες δολοφονίες γατιών, αλλά απόσπασμα από το ρεπορτάζ των New York Times, για μια πολύ περίεργη και αποτρόπαιη υπόθεση που έχει αναστατώσει το Λονδίνο.

Οι ανατριχιαστικές δολοφονίες και οι ακρωτηριασμοί γατιών στο Λονδίνο κατά τη διάρκεια των τελευταίων έξι μηνών, αρχής γενομένης από τη γειτονιά του Croydon South London, υποδαυλίζουν τους φόβους ύπαρξης ενός επικίνδυνου σαδιστή σε αυτή την πόλη των ζωόφιλων. Αρκετές εφημερίδες και ραδιοτηλεοπτικοί φορείς κάνουν λόγο για τον "Croydon Cat Ripper".

"Επειδή τα ζώα δεν μπορούν να αναφέρουν περιστατικά κακοποίησης εις βάρος τους και μπορεί να κάνουν ελάχιστα για να αντεπιτεθούν, είναι τα τέλεια θύματα για βίαια άτομα," δήλωσε ο Elisa Allen, αναπληρωτής διευθυντής της βρετανικής PETA . "Ο πόνος και ο φόβος που οποιαδήποτε από αυτές τις γάτες έχει βιώσει είναι αδιανόητος." Η PETA προσφέρει αμοιβή 7.000 δολαρίων σε όποιον δώσει πληροφορίες που θα οδηγήσουν σε σύλληψη του δράστη.

 

Το μοτίβο των επιθέσεων ήρθε για πρώτη φορά στο φως το περασμένο φθινόπωρο, όταν η South Norwood Animal Rescue and Liberty, μια τοπική οργάνωση, άρχισε να τεκμηριώνει τους θανάτους. Ο Tony Jenkins, ο οποίος διευθύνει την ομάδα με τη φίλη του, Boudicca Rising, είπε ότι είχαν καταμετρηθεί 46 δολοφονημένα ζώα που πιστεύεται ότι είχαν σκοτωθεί, ενδεχομένως από το ίδιο άτομο ή ομάδα. Μετά από κάθε δολοφονία, το ζευγάρι, που συνεργάζεται με την αστυνομία, πάει στη σκηνή για να φωτογραφίσει και να ανακτήσει το σώμα της γάτας που βρέθηκε. "Ο δολοφόνος είναι έξυπνος, κινείται στο σκοτάδι, κυρίως σε κατοικημένες γειτονιές μακριά από κάμερες επιτήρησης" είπε ο κ Jenkins.

Όταν οι εκθέσεις των δολοφονιών εμφανίστηκαν για πρώτη φορά, η Βασιλική Εταιρεία για την Πρόληψη της Βίας κατά των Ζώων, το πιο γνωστό ίδρυμα διαβίωσης των ζώων της Βρετανίας, τους αντιμετώπισε ως αυτοκινητιστικά δυστυχήματα τα οποία ακολούθησε ακρωτηριασμός από αλεπούδες, που βρίσκονται παντού στο Λονδίνο. Αλλά, καθώς οι καταγραφές αυξάνονταν, ο Mike Butcher, ένας ερευνητής στο ίδρυμα, ζήτησε από έναν ειδικό στο Royal Veterinary College να προχωρήσουν σε νεκροψίες σε 20 από τις δολοφονημένες γάτες. Κάνοντας επί 44 χρόνια διερεύνηση σε περιστατικά κακοποίησης ζώων, είπε πως δεν είχε συναντήσει ποτέ τέτοια συστηματική βία.

 

Η Scotland Yard επιβεβαίωσε ότι τουλάχιστον 20 γάτες έχουν δολοφονηθεί, και ότι τουλάχιστον 19 από τα περιστατικά φαίνεται να συνδέονται. Ο Alex Stoll, ο κτηνίατρος ιατροδικαστής που πραγματοποίησε τις νεκροψίες, είπε ότι οι γάτες είχαν πεθάνει από αμβλύ βίαιο τραύμα πριν ακρωτηριαστούν πιθανότατα από ανθρώπινο ον. Ωστόσο δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο οι γάτες να είχαν προηγουμένως χτυπηθεί από ένα αυτοκίνητο.

Η έρευνα για ίχνη DNA δεν θα βοηθούσε πολύ στην έρευνα καθώς οι γάτες αυτές είχαν δεχτεί το άγγιγμα πολλών ανθρώπων. Όλο αυτό το διάστημα δεν έχει γίνει καμία σύλληψη αναφέρουν οι New York Times. "Σε αυτό το στάδιο, η ακριβής φύση του κάθε αδικήματος που διαπράχθηκε δεν είναι σαφής, και η εν εξελίξει έρευνα δεν έχει  κανένα αποδεικτικό στοιχείο ή πληροφορία που θα βοηθήσει αυτό" αναφέρει η δήλωση της Scotland Yard.

 

Αυτά τα περιστατικά έχουν αφήσει σε σοκ πολλούς από τους ιδιοκτήτες ζώων συντροφιάς. Η ιδιοκτήτρια της Ivy, μιας γάτας που βρέθηκε αποκεφαλισμένη, δηλώνει πως όταν τη βρήκε νεκρή συνειδητοποίησε πως ο τρόπος που είχε αφαιρεθεί το κεφάλι της ήταν χειρουργικός και δεν υπήρχε καθόλου αίμα. Είναι πεπεισμένη πως κάτι τέτοιο δεν έχει γίνει από αλεπού.

Στη Βρετανία, η κακοποίηση ζώων μπορεί να οδηγήσει σε πρόστιμο 25.000 ευρώ και ποινή φυλάκισης μέχρι και έξι μήνες. Μετά τις δολοφονίες, ομάδες υπεράσπισης των δικαιωμάτων των ζώων ζητούν αυστηρότερες ποινές ενώ την ίδια ώρα, στο Croydon, ο κ Jenkins, από την ομάδα South Norwood, απευθύνει έκκληση για πληροφορίες από το κοινό. Οι δολοφονίες αυτές έχουν γεννήσει και μερικές θεωρίες συνωμοσίας. Κάποιοι κατηγορούν λάτρεις σατανιστικών τελετών ή ακόμη και το ισλαμικό κράτος. Ενώ οι δολοφονίες παραμένουν ένα άλυτο μυστήριο, πολλοί ιδιοκτήτες κρατούν τα κατοικίδια ζώα τους κλεισμένα σε εσωτερικούς χώρους.

 

Με τις πληροφορίες από τους New York Times

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Να πείσει Ισραήλ και Ιράν πως έχουν «κερδίσει» αμφότεροι, επιδιώκει η διεθνής κοινότητα

Διεθνή / Ανάλυση Skynews: Πώς ΗΠΑ και σύμμαχοι φτιάχνουν κόκκινη γραμμή για να μην προκληθεί γενικευμένος πόλεμος Ισραήλ-Ιράν

Η επίθεση της Τεχεράνης με 350 πυραύλους και ρουκέτες σε ισραηλινό έδαφος σε απάντηση του βομβαρδισμού της ιρανικής πρεσβείας στη Δαμασκό - Οι προειδοποιήσεις και το παρασκήνιο
NEWSROOM
Η κληρονόμος Ίβι Γκετί κατέθεσε αίτηση διαζυγίου- Ο σύζυγός της την αμφισβητεί

Διεθνή / Η κληρονόμος Ίβι Γκετί κατέθεσε αίτηση διαζυγίου- Ο σύζυγός της την αμφισβητεί

Το αγαπημένο παιδί της μόδας, η Ίβι Γκετί παρευρέθηκε στο Met Gala το 2022 και το 2023, ενώ την ίδια ώρα είναι κεντρικό πρόσωπο στις εβδομάδες μόδας της Νέας Υόρκης, του Λονδίνου και του Παρισιού
NEWSROOM
Συνελήφθησαν δύο ύποπτοι για την επίθεση στον πιο έμπιστο συνεργάτη του Ναβάλνι

Διεθνή / Συνελήφθησαν δύο ύποπτοι για την επίθεση στον πιο έμπιστο συνεργάτη του Ναβάλνι

Ο Λεονίντ Βολκόφ οργάνωνε τις πολιτικές εκστρατείες του Αλεξέι Ναβάλνι, ζώντας αυτοεξόριστος στη Λιθουανία και πρόσφατα δέχτηκε επίθεση εκεί με σφυρί. Τώρα δύο ύποπτοι συνελήφθησαν στην Πολωνία
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Εύχομαι το ίδιο και χειρότερο να πάθει ο ίδιος και η οικογένεια του αν έχει.Αν και θα έχει σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα,δεν πρέπει να υπάρχει επιείκεια σε τέτοια περιστατικά.