ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

Θαλάσσιος ίππος σκότωσε επιχειρηματία που προσπάθησε να βγάλει μαζί του σέλφι

Θαλάσσιος ίππος σκότωσε επιχειρηματία που προσπάθησε να βγάλει μαζί του σέλφι Facebook Twitter
5

Τραγικό θάνατο βρήκαν ένας επιχειρηματίας και ένας υπάλληλος σε ζωολογικό κήπο, από θαλάσσιο ίππο, ο οποίος τους τράβηξε στο νερό και τους έπνιξε, όταν ο επιχειρηματίας προσπάθησε να βγάλει σέλφι μαζί του.

Το περιστατικό συνέβη στην κινεζική πόλη Weihai (βορειοανατολική επαρχία Shandong), όταν το θαλάσσιο θηλαστικό αφέθηκε στα βίντεο και στις σέλφι του παράτολμου επισκέπτη, μέχρι τη στιγμή που αποφάσισε να τον παρασύρει στο νερό και να τον πνίξει. Το ίδιο συνέβη και με υπάλληλο του ζωολογικού κήπου, ο οποίος φρόντιζε τον θαλάσσιο ίππο για περισσότερο από 10 χρόνια και έτρεξε προσπαθώντας  να σώσει τον επιχειρηματία.

Πηγές αναφέρουν ότι ο θαλάσσιος ίππος απλά ήθελε να "παίξει" με τους δύο άνδρες και να τους δώσει μια «αγκαλιά». Η οικογένεια του επιχειρηματία , ο οποίος πήδηξε το φράχτη για να πάρει τις σέλφι,  ζήτησε αποζημίωση, υποστηρίζοντας ότι οι υπεύθυνοι του ζωολογικού κήπου δεν είχαν πάρει τις κατάλληλες προφυλάξεις. Ο ζωολογικός κήπος Weihai θεωρώντας ότι είχε ευθύνη, πρόσφερε αποζημίωση 123.000 ευρώ στην οικογένεια του εκλιπόντος επιχειρηματία, ωστόσο στα κοινωνικά δίκτυα πολλοί διαμαρτύρονται για την «ποινικοποίηση» της συμπεριφοράς του ζώου.  

5

ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λονδίνο: Επισκέπτες στο Ρίτσμοντ Παρκ προσπαθούν να αφαιρέσουν δια της βίας τα κέρατα από τα ελάφια

Διεθνή / Λονδίνο: Επισκέπτες στο Ρίτσμοντ Παρκ προσπαθούν να αφαιρέσουν δια της βίας τα κέρατα από τα ελάφια

Η αστυνομία βασιλικών πάρκων στο Ηνωμένο Βασίλειο εξέδωσε σχετική προειδοποίηση, μετά από καταγγελίες που έλαβε το Σαββατοκύριακο - Οδυνηρή πράξη για τα ζώα και ποινικό αδίκημα, αναφέρει η αστυνομία
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
«Θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται»- Ζήτημα χρόνου τα ισραηλινά αντίποινα κατά του Ιράν

Διεθνή / «Θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται»- Ζήτημα χρόνου τα ισραηλινά αντίποινα κατά του Ιράν

H Wall Street Journal σε δημοσίευμά της ανέφερε ότι Αμερικανοί και δυτικοί αξιωματούχοι αναμένουν ότι το Ισραήλ θα απαντήσει γρήγορα στην επίθεση του Ιράν, πιθανότατα ακόμη και σήμερα
NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Καμιά "ποινικοποίηση" της συμπεριφοράς του ζώου δεν προκύπτει, από όσα γράφονται τουλάχιστον στην είδηση.Το γεγονός ότι ο άλλος είναι βλάκας, δεν απαλλάσσει τον ζωολογικό κήπο από την υποχρέωση να φροντίζει για την ασφάλεια των επισκεπτών (ακόμα και όσων δεν έχουν μυαλό). Έτερον εκάτερον.Δεν είδα κάποιος να κατηγορεί το ζώο, είδα να κατηγορείται ο ζωολογικός κήπος για ελλιπή μέτρα φύλαξης.Όσον αφορά τον επιχειρηματία, τι να πω.... Evolution is a bitch.
Ομως οταν υπαρχει φραχτης, γιατι φταιει ο κηπος? Υπαρχουν κανονες (μην περασεις τον φραχτη) και συνεπειες οταν τους παραβαινεις( θα σε πνιξει ενας θαλασσιος ιππος).
Δες το με ένα παράδειγμα από την καθημερινή ζωή. Υπάρχουν διαβάσεις και ο ΚΟΚ λέει ότι οι πεζοί είναι υποχρεωμένοι να περνούν από τις διαβάσεις. Αν πατήσεις όμως έναν πεζό εκτός διάβασης, δεν σημαίνει ότι θα αθωωθείς.Το ότι σφάλλει ο ένας, δεν σημαίνει αυτόματα ότι δεν σφάλλει και ο άλλος. Μπορούν κάλλιστα να έχουν σφάλλει και οι δυο, σε .