Ανακαλύφθηκε θρυλικό υποβρύχιο του Β' Παγκοσμίου Πολέμου που εξαφανίστηκε μυστηριωδώς

Ανακαλύφθηκε θρυλικό υποβρύχιο του Β' Παγκοσμίου Πολέμου που εξαφανίστηκε μυστηριωδώς Facebook Twitter
0

Το βυθισμένο ναυάγιο ενός βρετανικού υποβρυχίου που είχε εξαφανιστεί κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου εντοπίστηκε από δύτη ανοιχτά της Σαρδηνίας, μαζί με τους 71 σορούς των μελών του πληρώματος.

Το υποβρύχιο του Βασιλικού Πολεμικού Ναυτικού με το κωδικό όνομα «P311» εξαφανίστηκε μυστηριωδώς πριν από 73 χρόνια στη Μεσόγειο και εντοπίστηκε σε βάθος 103 μέτρων κοντά στο νησί Ταβολάρα από τον έμπειρο δύτη και κυνηγό ναυαγίων Massimo Domenico Bordone.

Η τελευταία επαφή του πληρώματος με τον έξω κόσμο έγινε την πρωτοχρονιά του 1943. Κατά τη διάρκεια της εξερεύνησης του ναυαγίου επιβεβαιώθηκε πως όλα τα μέλη του πληρώματος πέθαναν, μάλλον από ασφυξία.

Το πλοίο «έκατσε» στον πάτο της θάλασσας, λειτουργώντας σαν ένα ατσάλινο «φέρετρο» και στερώντας σταδιακά το οξυγόνο από το πλήρωμα. Κατά την επιτόπια έρευνα διαπιστώθηκε ότι ο εσωτερικός θάλαμος δεν πλημμύρισε με νερό κατά τη βύθισή του.

Ανακαλύφθηκε θρυλικό υποβρύχιο του Β' Παγκοσμίου Πολέμου που εξαφανίστηκε μυστηριωδώς Facebook Twitter

«Το πρώτο πράγμα που μου ήρθε στο μυαλό μου ήταν η μοίρα όλων αυτών των αντρών που έχασαν τη ζωή τους. Ήταν η κοινή μοίρα τόσων πολλών ανθρώπων και από τις δύο πλευρές της σύγκρουσης», δήλωσε ο Bardone στην ιταλική εφημερίδα «La Nuova Sardegna».

Το «P311» αναχώρησε από τη Μάλτα στις 28 Δεκεμβρίου του 1942 με αποστολή να τορπιλίσει τα ιταλικά πολεμικά πλοία «Τεργέστη» και «Γκορίζια» που βρίσκονταν αγκυροβολημένα στο λιμάνι της Μανταλένα, στο ομώνυμο νησί, ανοιχτά της Σαρδηνίας. Αξιωματούχοι υποστηρίζουν ότι το πλοίο βυθίστηκε όταν χτύπησε νάρκη στον κόλπο της Όλμπια, βορειοανατολικά του μεγάλου ιταλικού νησιού.

Ο Bardone εντόπισε το ναυάγιο σε σχεδόν, εξαιρετική κατάσταση, εκτός από ένα κατεστραμμένο κομμάτι στην πλώρη του σκάφους που πιθανότατα προκλήθηκε από την έκρηξη.

Ανακαλύφθηκε θρυλικό υποβρύχιο του Β' Παγκοσμίου Πολέμου που εξαφανίστηκε μυστηριωδώς Facebook Twitter

Το Βασιλικό Πολεμικό Ναυτικό τόνισε σε ανακοίνωσή του, πως το ναυάγιο δεν πρόκειται να ανελκυστεί, παρά τις σορούς των Βρετανών ναυτών που βρέθηκαν μέσα.

Με στοιχεία από Independent και Τelegraph

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Διεθνή / Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Στο βίντεο διάρκειας σχεδόν τριών λεπτών, ο Γκόλντμπεργκ-Πόλιν, ο οποίος φαίνεται να του λείπει το ένα χέρι, αυτοπαρουσιάζεται και ζητά από την ισραηλινή κυβέρνηση να τους επιστρέψει στο σπίτι
NEWSROOM