Μπορείς να μπεις σε αεροπλάνο με τέτοιο σορτσάκι; - Το περιστατικό της απαγόρευσης που διχάζει

Μπορείς να μπεις σε αεροπλάνο με τέτοιο σορτσάκι; - Το περιστατικό της απαγόρευσης που διχάζει Facebook Twitter
25
Μπορείς να μπεις σε αεροπλάνο με τέτοιο σορτσάκι; - Το περιστατικό της απαγόρευσης που διχάζει Facebook Twitter

Αυτή η γυναίκα δεν μπορούσε να επιβιβαστεί σε πτήση της JetBlue από τη Βοστώνη στο Σιάτλ, εκτός αν άλλαζε ρούχα - και για την ακρίβεια φορούσε λίγο περισσότερα.

Η burlesque χορεύτρια Μaggie McMuffin, εμφανίστηκε στο αεροδρόμιο φορώντας ψηλές κάλτσες που έφταναν μέχρι το γόνατο, ένα φαρδύ πουλόβερ και ένα πολύ κοντά σορτς. Προηγουμένως είχε πετάξει από τη Νέα Υόρκη με την ίδια αεροπορική εταιρεία και δεν αντιμετώπισε κανένα πρόβλημα με το ντύσιμό της.

Μια φίλη της, που ταξίδευαν μαζί, δημοσίευσε στα social media τη φωτογραφία της γυναίκα και κατηγόρησε την αεροπορική εταιρεία για σεξισμό. Μέσα σε λίγα λεπτά υπήρξαν εκατοντάδες σχόλια και η εικόνα είχε γίνει viral.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει η γυναίκα, η αεροπορική εταιρεία δεν έδωσε καμία εξήγηση και το μόνο που τους είπαν ήταν πως με αυτά τα ρούχα δεν θα μπορούσαν να επιτρέψουν την επιβίβαση στο αεροσκάφος. Τελικά η χορεύτρια πήγε άρον άρον σε ένα κατάστημα και αγόρασε ένα παντελόνι προκειμένου να μπορέσει να πετάξει ενώ η εταιρεία δέχτηκε να της πληρώσει το ποσό για την αγορά του παντελονιού και της έκανε και κάποια έκπτωση σαν δώρο για άλλες πτήσεις.

Μπορείς να μπεις σε αεροπλάνο με τέτοιο σορτσάκι; - Το περιστατικό της απαγόρευσης που διχάζει Facebook Twitter

Το περιστατικό έγινε γνωστό στις 25 Μαΐου και έκτοτε έχει προκαλέσει μεγάλη συζήτηση στα social media και ανάμεικτες αντιδράσεις. Πολλοί είναι εκείνοι που τελικά δεν πήραν το μέρος της χορεύτριας και βρήκαν λογική την απαίτηση της εταιρείας. Χαρακτηριστικά είναι τα σχόλια που αναφέρουν πως αυτό δεν μοιάζει καν με σορτς, αλλά με εσώρουχο και πως ούτε σε άντρα θα επιτρέπονταν να φορά κάτι τέτοιο. Το άλλο στρατόπεδο πάντως επιμένει πως η απαγόρευση ήταν παράλογη και είχε σεξιστικό χαρακτήρα.

Ένας εκπρόσωπος της JetBlue είπε στην MailOnline πως πριν παρθεί η απόφαση η εταιρεία το συζήτησε με τον πιλότο  και το πλήρωμα και αποφάσισαν πως το σορτς μπορούσε να προσβάλλει άλλες οικογένειες στην ίδια πτήση. Επιπλέον ανέφεραν πως δεν αρνήθηκαν την πτήση αλλά πως πολύ ευγενικά της είπαν να αλλάξει ρούχα και εκείνη δέχτηκε.

Διεθνή
25

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

9 σχόλια
Υπήρχε κάποιος λόγος για τον οποίο έγινε αναφορά στο ότι η κοπέλα είναι χορεύτρια? ή για την πρώτη φωτογραφία? Συνήθως ο προσδιορισμός γίνεται με την ηλικία. Η 25χρονη κοπέλα κτλ.. Ότι δηλαδη χορεύτρια είναι, ντυμένη θα ταξίδευε? Μου κάνει τρομερή εντύπωση για αμερική πάντως επειδή έχω ζήσει εκεί και είναι η χώρα με την μεγαλύτερη ανοχή σε θέματα εμφάνισης.
Unpopular opinion ίσως, γενικά είμαι υπέρ του να φοράει ο καθένας ό,τι θέλει. Οκ, μαζί σου κοπελιά.Όμως, το αεροπλάνο είναι ένας κλειστός χώρος που υποχρεούνται όλοι να κάθονται.Έστω λοιπόν ότι κατα την διάρκεια της πτήσης, η κοπέλα θέλει να επισκεφτεί την τουαλέτα. Γιατί να αναγκάσεις όλους τους επιβάτες που έχουν θέση στον διάδρομο να έρθουν face to face με την μισοκαλυμμένη σου κάτω περιοχή? Κατά την γνώμη μου, δεν είναι ούτε θέμα σεξισμού, ούτε θέμα αισθητικής, αλλά θέμα δημόσιας υγιεινής και σεβασμού στους συνεπιβάτες σου και αυτό θα έπρεπε να μας νοιάζει. Κατά τα άλλα, βγείτε όλοι (άντρες γυναίκες) με το βρακί στους δρόμους και τότε θίξτε σεξισμούς και λοιπά θέματα.
Για να κατηγορηθεί για σεξισμό η εταιρεία, θα έπρεπε να έχει επιτρέψει σε άντρες επιβάτες να έχουν ταξιδέψει ντυμένοι παρόμοια με την κυρία, δηλαδή με το βρακί τους.
Ρε παιδιά, δηλαδή εμας τους παντρεμένους δεν μας σκέφτεστε;Άντε μπήκε. Αν κανεις το λάθος να κοιτάξεις, ακόμα και από περιέργεια, ή ακόμα και αν πραγματικά δεν κοιτάξεις τελικά αλλά η συζυγος θεωρεί πιθανό να κοίταξες χωρίς να σε πάρει χαμπάρι, μετά δεν σε ξεπλένει ούτε ο Δούναβης από την κρεββατομουρμουρα.Δηλαδή να μας ανάψει εμας φωτιές στα καλά του καθουμενου; Όχι και πάλι όχι ! Εύγε JetBlue, εσωσες κόσμο !
@ Ο Νοών ...νοείτω 30.5.2016 | 14:21 Όχι. Με ρώτησες αν "πρέπει" να γελάσεις και σου απάντησα ότι "δεν είναι απαραίτητο". Αν θες γελάς, αν δεν θέλεις δεν γελάς, γούστα είναι αυτά.
Αυτό υποδεικνύει πρόβλημα στη σχέση. Όταν δεν υπάρχει εμπιστοσύνη μεταξύ του ζευγαριού, προφανώς το πρόβλημα είναι αλλού και δεν φταίει η χ κοπέλα που απλά κυκλοφορεί- ταξιδεύει-αναπνέει.
Καθένας με τον πόνο (bono) του. Ακριβώς, θα πρέπει να λαμβάνονται υπόψη όλες οι πιθανές συνέπειες. (χα χα!)Νομίζω και στο Harrod's υπάρχει ένας ενδυματολογικός κώδικας για τους πελάτες. Καλά, πες ότι είναι παραξενιά της αεροπορικής εταιρείας, αλλά αυτή με το σορτσάκι δεν σιχαινόταν να καθίσει με γυμνά μπούτια σε κάθισμα που έχει καθίσει οποιοσδήποτε άλλος; Ή θα έστρωνε πετσέτα; Ένας λόγος που δεν φορούσα ποτέ μου σορτσάκια είναι αυτός: σιχαίνομαι την επαφή του γυμνού μου σώματος με επιφάνεια κοινής χρήσης.Γενικώς συμφωνώ με τους ενδυματολογικούς κώδικες γιατί δεν μου αρέσει το χύμα. Αν θέλει κάποιος να το δει σεξιστικά, θα το δει ό,τι και να πω.
<<Καλά, πες ότι είναι παραξενιά της αεροπορικής εταιρείας, αλλά αυτή με το σορτσάκι δεν σιχαινόταν να καθίσει με γυμνά μπούτια σε κάθισμα που έχει καθίσει οποιοσδήποτε άλλος; Ή θα έστρωνε πετσέτα; Ένας λόγος που δεν φορούσα ποτέ μου σορτσάκια είναι αυτός: σιχαίνομαι την επαφή του γυμνού μου σώματος με επιφάνεια κοινής χρήσης.>>Σωστοοοοοοοοό!!!
Και εγώ φοράω στις πτήσεις σορτσάκια το καλοκαίρι, λίγο πιο μακριά, και κανένας δεν μου έχει πει τίποτα ή κοιτάξει περίεργα. Τα λιγούρια σε κοιτούν και με τη φαρδια φόρμα.
Αυτή την καραμέλα με τα λιγούρια πρέπει να την καταργήσεις. Σου αρέσει να σε κοιτάνε γι'αυτό φοράς και το σορτσάκι όπως και όλες οι γυναίκες.Σας κοιτάνε άντρες τους λέτε λιγούρια. Δεν σας κοιτάει κανένας, βγαίνετε και λέτε ότι δεν υπάρχουν άντρες και όλοι έγιναν φλώροι και gay. Αποφασίστε.
Ρε Μαγγελάνε, καταδικάζεις την καραμέλα της κοπέλας, αλλά εσύ μασάς άλλες.Και είτε το πιστεύεις είτε όχι, μπορούμε να φοράμε κάτι αποκαλυπτικό επειδή το θεωρούμε απλά ωραίο και έτσι νιώθουμε εκείνη την ώρα. Ουάου; Με μια τόσο μεγάλη γκάμα επιλογών που έχουμε οι γυναίκες στο ντύσιμο, λογικό είναι να βάζουμε και κάτι καμιά φορά που μπορεί να θεωρηθεί "λάθος".Και για να απαντήσω για τα λιγούρια, ναι, ξέρουμε ότι θα κοιτάξουν δεν είμαστε χαζές, σε κάποιες αρέσει, την πλειοψηφία πάντως την ενοχλεί αρκετά. Σε καμία περίπτωση όμως δε θα είναι πρωταρχικός μας σκοπός να βάλουμε κάτι για να μας κοιτάνε και να ξερογλύφονται. Αν το πιστεύεις αυτό, τότε τι να σου πω, δεν ξέρω τι πέρασες και τι έζησες για να έχεις καταλήξει σε αυτό το συμπέρασμα, αλλά ότι και να είναι, λυπάμαι.
Άρα όταν φοράς και εσύ σορτσάκι τις ζεστές μέρες το φοράς για να κοιτούν οι γυναίκες τα πόδια σου; Χμμμ..Δεν ξυπνάμε κάθε μέρα σκεφτόμενες το τι θα βάλουμε για να μας κοιτούν οι άνδρες. Θα φορέσω ό,τι μου αρέσει πάνω μου και με προστατεύει από τη ζέστη ή το κρύο. Αν ήθελα να με κοιτούν, θα φορούσα ό,τι πιο γελοίο έβρισκα για να έχω σίγουρα αποτελέσματα :-P.
φίλτατε Maggelan δεν έχεις δίκιο! όλοι οι σοβαροί άντρες θα σε διαβεβαιώσουν (και όλες οι γυναίκες θα το αρνηθούν μέχρι θανάτου), ή πρόκληση του ανδρικού βλέμματος είναι το τρίτο κατά σειρά ενδιαφέρον της γυναίκας όταν φοράει κάτι... (το πρώτο είναι να την βγεί σε όλες τις υπόλοιπες και το δεύτερο να γουστάρει η ίδια)
Πώς τόλμησε να φορέσει σορτσάκι για να ταξιδέψει; Κάψτε την! Εγώ προσωπικά το ρούχο δεν το βρίσκω καθόλου προκλητικό, υπάρχει κόσμος που έχει ταξιδέψει και με πιο "προκλητικά". Καλύτερα να δίνουν μεγαλύτερη προσοχή στην ασφαλή μεταφορά των επιβατών και λιγότερη στις στυλιστικές απόψεις τους.