Το Ιράν απαιτεί από Facebook και Twitter να μεταφέρουν τις βάσεις δεδομένων των χρηστών τους μέσα στη χώρα

Το Ιράν απαιτεί από Facebook και Twitter να μεταφέρουν τις βάσεις δεδομένων των χρηστών τους μέσα στη χώρα Facebook Twitter
0

Όπως μεταδίδει το Reuters, η κυβέρνηση του Ιράν έχει δώσει ένα χρόνο διορία σε όλες τις εταιρείες social media όπως π.χ. το Facebook και το Twitter, για να μεταφέρουν τους server που χρησιμοποιούν εντός της χώρας, εγείροντας λόγους ασφαλείας και προστασίας της ιδιωτικότητας.

Το Ιράν είναι μία από τις χώρες με τους αυστηρότερους κανόνες σε ότι αφορά την ιντερνετική πρόσβαση σε όλο τον κόσμο, έχοντας μάλιστα μπλοκάρει πολλές από τις πιο γνωστές πλατφόρμες και εφαρμογές.

«Οι ξένες εταιρείες μηνυμάτων που λειτουργούν στη χώρα υποχρεούνται να μεταφέρουν όλες τις βάσεις δεδομένων και τις δραστηριότητες που σχετίζονται με Ιρανούς πολίτες εντός των συνόρων προκειμένου να εξασφαλιστεί η συνέχιση της λειτουργίας τους στη χώρα», όπως ανακοίνωσε το Ανώτατο Δικαστήριο του Ιράν και μετέδωσε το εγχώριο πρακτορείο ειδήσεων IRNA.

Το Δικαστήριο, τα μέλη του οποίου επιλέγονται από τον ανώτατο θρησκευτικό ηγέτη του Ιράν αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ, έδωσε ένα χρόνο περιθώριο στις εταιρείες να «συμμορφωθούν», προσθέτοντας πως τα μέτρα βασίζονται σε «οδηγίες και ανησυχίες του ανωτάτου ηγέτη».

Η ντιρεκτίβα του Ανωτάτου Δικαστηρίου αναμένεται να πλήξει κυρίως την εφαρμογή άμεσων μηνυμάτων «Telegram» που διαθέτει τουλάχιστον 20 εκατομμύρια χρήστες στο Ιράν, σε μία χώρα που έχει πληθυσμό 80 εκατομμυρίων.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ