ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

"Σεισμός" στους Εργατικούς λόγω Brexit: Ο Κόρμπιν δεν έλαβε ψήφο εμπιστοσύνης, αλλά αρνείται να παραιτηθεί

"Σεισμός" στους Εργατικούς λόγω Brexit: Ο Κόρμπιν δεν έλαβε ψήφο εμπιστοσύνης, αλλά αρνείται να παραιτηθεί Facebook Twitter
Getty Images
3

Ο επικεφαλής του Εργατικού Κόμματος της Βρετανίας Τζέρεμι Κόρμπιν δεν κατάφερε να λάβει την ψήφο εμπιστοσύνης των στελεχών του κόμματός του στον απόηχο της απόφασης των Βρετανών να αποχωρήσουν από την Ευρωπαϊκή Ένωση στο δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου.

H K.O. των Εργατικών ψήφισε συντριπτικά κατά του Κόρμπιν τον οποίο θεωρεί υπεύθυνο για χαλαρή στάση απέναντι στο Brexit. Χαρακτηριστικό είναι ότι οι ψήφοι ήταν 172 κατά και μόλις 40 υπέρ.

Το αποτέλεσμα δεν είναι δεσμευτικό και δεν οδηγεί αυτομάτως στην έναρξη της διαδικασίας για την ανάδειξη νέας ηγεσίας στο κόμμα όπως σημειώνει και η ανακοίνωση του Κόρμπιν ο οποίος αρνείται να παραιτηθεί, όπως αναμενόταν.

Τα στελέχη των Εργατικών κατηγορούν τον αρχηγό τους ότι δεν συμμετείχε αρκετά στην εκστρατεία υπέρ της παραμονής της χώρας τους στην Ευρωπαϊκή Ένωση και υποστηρίζουν ότι ο Τζέρεμι Κόρμπιν δεν θα καταφέρει να κερδίσει στην επόμενη εκλογική αναμέτρηση.

"Στον απόηχο του δημοψηφίσματος της περασμένης εβδομάδας, η χώρα μας αντιμετωπίζει μεγάλες προκλήσεις. Οι κίνδυνοι για την οικονομία και τη διαβίωση αυξάνονται. Το κοινό είναι διχασμένο." αναφέρει η ανακοίνωση. "Η κυβέρνηση είναι σε σύγχυση. Οι υπουργοί κατέστησαν σαφές ότι δεν έχουν σχέδιο εξόδου, αλλά είναι αποφασισμένοι να κάνουν τους εργαζόμενους να πληρώσουν με ένα νέο γύρο περικοπών και φορολογικών αυξήσεων." συνεχίζει ο Κόρμπιν.

Ο Κόρμπιν αναφέρει ότι δεν παραιτείται και τονίζει ότι η πρόταση μομφής δεν έχει «καμία συνταγματική νομιμότητα». "Είμαι ο δημοκρατικά εκλεγμένος ηγέτης του κόμματός μας από το 60% των μελών και των υποστηρικτών των Εργατικών και δεν θα τους προδώσω με το να παραιτηθώ. Η σημερινή ψηφοφορία των βουλευτών δεν έχει καμία συνταγματική νομιμότητα." προσθέτει. 

"Οι άνθρωποί μας χρειάζονται τα μέλη του κόμματος των Εργατικών, τους ανθρώπους των συνδικάτων και τους βουλευτές να ενωθούν κάτω από την ηγεσία μου σε μία κρίσιμη περίοδο για την χώρα μας." καταλήγει.

3

ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λονδίνο: Επισκέπτες στο Ρίτσμοντ Παρκ προσπαθούν να αφαιρέσουν δια της βίας τα κέρατα από τα ελάφια

Διεθνή / Λονδίνο: Επισκέπτες στο Ρίτσμοντ Παρκ προσπαθούν να αφαιρέσουν δια της βίας τα κέρατα από τα ελάφια

Η αστυνομία βασιλικών πάρκων στο Ηνωμένο Βασίλειο εξέδωσε σχετική προειδοποίηση, μετά από καταγγελίες που έλαβε το Σαββατοκύριακο - Οδυνηρή πράξη για τα ζώα και ποινικό αδίκημα, αναφέρει η αστυνομία
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
«Θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται»- Ζήτημα χρόνου τα ισραηλινά αντίποινα κατά του Ιράν

Διεθνή / «Θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται»- Ζήτημα χρόνου τα ισραηλινά αντίποινα κατά του Ιράν

H Wall Street Journal σε δημοσίευμά της ανέφερε ότι Αμερικανοί και δυτικοί αξιωματούχοι αναμένουν ότι το Ισραήλ θα απαντήσει γρήγορα στην επίθεση του Ιράν, πιθανότατα ακόμη και σήμερα
NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Λίγο περισσότερη αυτοσυγκράτηση στον χαρακτηρισμό εκλεγμένου από σαφώς πολύ, μα πολύ μεγαλύτερο αριθμό πολιτών από ό,τι βουλευτών, νομίζω πως δεν θα έβλαπτε.Είναι σαφώς δημοκρατικότερο η πτώση ενός εκλεγμένου εκπροσώπου, αρχηγού, επικεφαλής ή ό,τι άλλο, να συμβαίνει κατόπιν εκλογής του νέου από ΟΛΟΥΣ όσους εκπροσωπεί.