Επίθεση αυτοκτονίας στην Κωνσταντινούπολη - 32 νεκροί και δεκάδες τραυματίες από έκρηξη στο αεροδρόμιο

Επίθεση αυτοκτονίας στην Κωνσταντινούπολη - 32 νεκροί και δεκάδες τραυματίες από έκρηξη στο αεροδρόμιο Facebook Twitter
0

Δύο εκρήξεις συγκλόνισαν απόψε το διεθνές αεροδρόμιο Ατατούρκ της Κωνσταντινούπολης, τις οποίες ακολούθησαν πυροβολισμοί, μετέδωσαν τουρκικά ΜΜΕ.

Τριανταδύο άτομα σκοτώθηκαν και 88 τραυματίστηκαν, εκ των οποίων τα έξι βαριά, κατά τη διπλή επίθεση αυτοκτονίας σύμφωνα με ανακοίνωση του νομάρχη Κωνσταντινούπολης Βασίπ Σαχίν, ο οποίος έκανε λόγο για τρεις επιθέσεις αυτοκτονίας.


Τούρκος αξιωματούχος γνωστοποίησε πως δύο βομβιστές αυτοκτονίας πυροδότησαν τα εκρηκτικά τους λίγο προτού περάσουν από τα μηχανήματα ελέγχου. Ένας εκ των δραστών άνοιξε πυρ με καλάσνικοφ μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο NTV επικαλούμενο τον υπουργό Δικαιοσύνης Μπεκίρ Μποζντάγ.

Επίθεση αυτοκτονίας στην Κωνσταντινούπολη - 32 νεκροί και δεκάδες τραυματίες από έκρηξη στο αεροδρόμιο Facebook Twitter


Την ίδια ώρα και ένας άλλος Τούρκος αξιωματούχος όπως και αυτόπτες μάρτυρες περιέγραψαν ότι οι δράστες ήταν δύο και πυροδότησαν τα εκρηκτικά αφού άνοιξαν πυρ εναντίον των παρευρισκομένων.


Ακολούθησε ανταλλαγή πυροβολισμών με αστυνομικούς που προσπάθησαν να «εξουδετερώσουν» τους υπόπτους, σύμφωνα με τον ίδιο αξιωματούχο.


Αυτόπτες μάρτυρες περιγράφουν πως οι δύο εκρήξεις συγκλόνισαν τον τερματικό σταθμό των πτήσεων εξωτερικού προκαλώντας πανικό μεταξύ των επιβατών.


«Ήταν πολύ ισχυρή η έκρηξη, όλοι άρχισαν να τρέχουν προς κάθε κατεύθυνση» δήλωσε ένας αυτόπτης μάρτυρας στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN-Türk.

Δημοσιογράφος του αμερικανικού τηλεοπτικού δικτύου NBC News επικαλούμενος  αυτόπτη μάρτυρα μετέδωσε πως ένας αστυνομικός πάλεψε, ρίχνοντάς τον στο έδαφος, με έναν από τους βομβιστές αυτοκτονίας στο αεροδρόμιο Ατατούρκ της Κωνσταντινούπολης, προτού εκείνος πυροδοτήσει τον εκρηκτικό μηχανισμό.


Στις φωτογραφίες που αναρτήθηκαν στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης απεικονίζονται τραυματίες να κείτονται στο έδαφος εκτός κι εντός του αεροδρομίου.


0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Διεθνή / Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Στο βίντεο διάρκειας σχεδόν τριών λεπτών, ο Γκόλντμπεργκ-Πόλιν, ο οποίος φαίνεται να του λείπει το ένα χέρι, αυτοπαρουσιάζεται και ζητά από την ισραηλινή κυβέρνηση να τους επιστρέψει στο σπίτι
NEWSROOM