Η γρήγορη απάτη στα ΑΤΜ - Η τράπεζα Barclays δημοσιοποίησε βίντεο που δείχνει πώς γίνεται η κλοπή

Η γρήγορη απάτη στα ΑΤΜ - Η τράπεζα Barclays δημοσιοποίησε βίντεο που δείχνει πώς γίνεται η κλοπή Facebook Twitter
2

Οι πελάτες των ATM είναι ένας στόχος μιας απάτης που όπως φαίνεται έχει γίνει μάστιγα στη Βρετανία. Η τράπεζα Barclays έχει εκδώσει προειδοποίηση και δίνει στη δημοσιότητα ένα βίντεο που καταγράφει καρέ - καρέ πώς μπορεί οποιοσδήποτε να πέσει θύμα - σχετικά εύκολα.

Το βίντεο δείχνει έναν πελάτη που χρησιμοποιεί ένα ATM, ενώ μια γυναίκα πίσω του ρίχνει την τσάντα της στο έδαφος για να κάνει αντιπερισπασμό.


Ο άντρας γυρίζει να τη βοηθήσει, αλλά δίπλα του υπάρχει ακόμη ένας άγνωστος που αν και παριστάνει τον πελάτη, έχει ρόλο στην απάτη.

Με αστραπιαίες κινήσεις παίρνει την κανονική κάρτα και βάζει στη θέση της μια από τις πλαστές που μοιάζει με την αυθεντική. Την ίδια όμως ώρα, έχει και το pin του θύματος μια και η γυναίκα που έχει ρίξει την τσάντα είναι καλά εκπαιδευμένη στο ρόλο της και έχει φροντίσει να κρυφοκοιτάξει και να απομνημονεύσει το κωδικό. Μέσα σε λίγα λεπτά, πριν καταλάβει κανείς την απάτη, μπορεί να γίνει νέα ανάληψη.

Η τράπεζα προειδοποιεί τους πελάτες πως είναι πολύ εύκολο να πέσουν θύματα απάτης την ώρα που κάνουν χρήση του ΑΤΜ. Οι απάτες στα ΑΤΜ και τις τράπεζες,  έφτασαν το ποσό των 32.7 εκατ. λιρών σύμφωνα με την Financial Fraud Action UK.

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ