Ιαπωνία: Ο δολοφόνος των 19 ανθρώπων χαμογελά

Ιαπωνία: Ο δολοφόνος των 19 ανθρώπων χαμογελά Facebook Twitter
3

Χαμογελαστός εμφανίστηκε κατά την μεταγωγή του από την αστυνομία στον εισαγγελέα ο 26χρονος Ιάπωνας, ο οποίος σκότωσε 19 τρόφιμους σε ίδρυμα για άτομα με νοητική στέρηση.

Ο Satoshi Uematsu που κατηγορείται για τη  χειρότερη μαζική δολοφονία στην Ιαπωνία από το τέλος του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, κοίταξε χαλαρός τις φωτογραφικές μηχανές που περικύκλωσαν το βαν της αστυνομίας ενώ σύμφωνα με τα ιαπωνικά ΜΜΕ συνεργάστηκε με τους ανακριτές απαντώντας με σαφήνεια στις ερωτήσεις του.

Λίγο μετά την επίθεση ο 26χρονος μπήκε σε ένα αστυνομικό τμήμα και είπε στους αξιωματικούς: "Το έκανα.  Θέλω να απαλλαγεί αυτός ο κόσμος από τα άτομα με αναπηρία." 

Εννέα γυναίκες και 10 άνδρες δολοφονήθηκαν, ενώ 26 τραυματίστηκαν, πολλοί από τους οποίους σοβαρά. Το νεότερο θύμα ήταν 18 ετών, το γηραιότερο 70. 

O Oυεμάτσου είχε ανεβάσει στο λογαριασμό του μετά την απόλυση από το κέντρο, μια φωτογραφία με τατουάζ σε πλάτη που απεικονίζει ένα δαιμονικό πρόσωπο της γιαπωνέζικης μυθολογίας κάτω από μια μάσκα. Από κάτω έγραφε:  «Βρέθηκα έξω από την εταιρεία. Θέλω να επιβιώσω με αυτό με ένα χαμόγελο. Θα κάνω το καλύτερό μου ως 25χρονος".


Ιαπωνία: Ο δολοφόνος των 19 ανθρώπων χαμογελά Facebook Twitter

3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ