Οι ινδονησιακές αρχές κατέσχεσαν 657 κατεψυγμένους παγκολίνους που προορίζονταν για λαθρεμπόριο

Οι ινδονησιακές αρχές κατέσχεσαν 657 κατεψυγμένους παγκολίνους που προορίζονταν για λαθρεμπόριο Facebook Twitter
Juni Kriswanto/AFP/Getty Images
1

Οι ινδονησιακές αρχές κατέσχεσαν 657 κατεψυγμένους παγκολίνους που φυλάσσονταν σε καταψύκτες μέσα σε ένα σπίτι στην Ιάβα και συνέλαβαν έναν άνδρα που είναι ύποπτος για λαθρεμπόριο του σπάνιου αυτού θηλαστικού που ανήκει στην τάξη των φολιδωτών και είναι ένα από τα είδη που απειλούνται με εξαφάνιση, ανακοίνωσε σήμερα η αστυνομία.


Η αστυνομία βρήκε τους κατεψυγμένους παγκολίνους σε έρευνα που πραγματοποίησε σε ένα σπίτι στην περιοχή Τζομπάνγκ στη νήσο Ιάβα, όταν ειδοποιήθηκε από κατοίκους της περιοχής οι οποίοι είχαν παραξενευτεί από την ύπαρξη τόσο πολλών καταψυκτών σε αυτό το σπίτι.


Οι εκατοντάδες αυτοί κατεψυγμένοι παγκολίνοι που κατασχέθηκαν ήταν τυλιγμένοι σε πλαστικό και διατηρούνταν μέσα σε πέντε μεγάλους καταψύκτες, δήλωσε στο AFP ο εκπρόσωπος της αστυνομίας της επαρχίας της Ανατολικής Ιάβας Πραμπόουο Άργκο Γιουουόνο.


Η αστυνομία συνέλαβε τον ιδιοκτήτη του σπιτιού, έναν 55χρονο άνδρα, το όνομα του οποίου δεν δόθηκε στη δημοσιότητα. Αν κριθεί ένοχος από τη δικαιοσύνη, μπορεί να του επιβληθεί ποινή κάθειρξης έως και πέντε ετών και πρόστιμο 100 εκατομμυρίων ρουπιών (περίπου 6.700 ευρώ). "Ο ύποπτος που συνελήφθη επιμένει ότι οι παγκολίνοι δεν του ανήκουν και ότι ένας φίλος του του είχε ζητήσει να τους φυλάξει επειδή είχε τους καταψύκτες", πρόσθεσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας, σημειώνοντας ότι ο φερόμενος συνεργός του καταζητείται από την αστυνομία.


Το εμπόριο του ασιατικού παγκολίνου έχει απαγορευτεί από το 2000 από τη διεθνή δικαιοσύνη. Ωστόσο το κρέας του και οι φερόμενες θεραπευτικές ιδιότητές του το καθιστούν μια από τις πιο ποθητές λείες των λαθρεμπόρων στην Ασία, λόγω της μεγάλης ζήτησης που έχει, κυρίως στην Κίνα.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αλβανός δημοσιογράφος λέει ότι ο Μπελέρης είναι υποψήφιος στις Ευρωεκλογές γιατί «είναι αρεστός στη Χρυσή Αυγή»

Διεθνή / Με την υποψηφιότητα Μπελέρη η ΝΔ ψάχνει ψήφους από την άκρα δεξιά, γράφουν αλβανικά Μέσα Ενημέρωσης

Στα Τίρανα ενοχλήθηκαν από τη δήλωση Πύρρου Δήμα «η καταγωγή μου είναι από τη Χειμάρρα, την καρδιά της Βορείου Ηπείρου» - Ποιος ζητά να αφαιρεθεί η αλβανική υπηκοότητα από τον Φρέντη Μπελέρη
NEWSROOM
Γερμανία: Δύο άντρες σχεδίαζαν επιθέσεις σε στρατιωτικές βάσεις για λογαριασμό της Ρωσίας

Διεθνή / Γερμανία: Συνελήφθησαν δύο ύποπτοι σαν πράκτορες της Ρωσίας - Σχεδίαζαν επιθέσεις σε στρατιωτικές βάσεις

Οι εισαγγελείς κατηγορούν τους υπόπτους ότι συνεργάζονται με τις ρωσικές μυστικές υπηρεσίες σε απόπειρα να υπονομεύσουν την υποστήριξη προς την Ουκρανία
NEWSROOM
Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Αισθάνεται έντονα πιεσμένος με τον καρκίνο της Κέιτ Μίντλετον και του βασιλιά Κάρολου

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Αισθάνεται έντονα πιεσμένος με τον καρκίνο της Κέιτ Μίντλετον και του βασιλιά Κάρολου

Επιστρέφει στα βασιλικά καθήκοντα ο πρίγκιπας Ουίλιαμ για πρώτη φορά μετά την διάγνωση με καρκίνο της Κέιτ Μίντλετον - Ένας Βρετανός ιστορικός και μια βασιλική βιογράφος περιγράφουν την δύσκολη θέση του διαδόχου του θρόνου αυτή την περίοδο
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ