ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

Σκυλιά-ήρωες που βοηθούν τους διασώστες να εντοπίσουν ανθρώπους κάτω από τα χαλάσματα στην Ιταλία

Σκυλιά-ήρωες που βοηθούν τους διασώστες να εντοπίσουν ανθρώπους κάτω από τα χαλάσματα στην Ιταλία Facebook Twitter
0

Στις οδυνηρές μέρες και ώρες που βιώνει η γειτονική Ιταλία μετά το φονικό χτύπημα του Εγκέλαδου που έχει κοστίσει μέχρι στιγμής τη ζωή σε 291 ανθρώπους, οι διασώστες έχουν αναλάβει το δύσκολο έργο του εντοπισμού τυχόν επιζώντων κάτω από τα χαλάσματα. Στις πολύωρες έρευνες, μέρα και νύχτα, οι άνθρωποι των σωστικών συνεργείων έχουν συμπαραστάτες και βοηθούς τους ειδικά εκπαιδευμένους σκύλους. 

O Leo, ένα μαύρο λαμπραντόρ, βοήθησε να εντοπιστεί στην Πεσκάρα ντελ Τρόντο η Georgia, ένα 8χρονο κορίτσι και να διασωθεί ζωντανή, μετά από πολλές ώρες κάτω από τα συντρίμμια του σπιτιού της.

Δύο διασώστες, ο Matteo και ο Liborio, εξηγούν πώς ο τετράποδος βοηθός τους τους οδήγησε στον εντοπισμό και τελικά στη διάσωση του κοριτσιού. 

 

«Ο Leo είναι 4,5 ετών λαμπραντόρ, από την ερευνητική και διασωστική ομάδα της Πεσκάρα που βρήκε την μικρή Georgia» αναφέρει ο Matteo και περιγράφει τις στιγμές που ο σκύλος τους οδήγησε στο κορίτσι: «Είχαμε την πληροφορία ότι κάτω από τα ερείπια ενός διώροφου σπιτιού στην Πεσκάρα ντελ Τρόντο βρίσκονται παγιδευμένα δύο κορίτσια που αγνοούνταν. Αμέσως πήγαμε στην τοποθεσία και ο Leo, σε λιγότερο από 40 δευτερόλεπτα, μας έδωσε ένα ισχυρό σήμα. Με την βοήθεια συναδέλφων και πυροσβεστών, σκάψαμε με τα χέρια μας για εννέα ώρες και στο τέλος βρήκαμε το κορίτσι». 

Σκυλιά-ήρωες που βοηθούν τους διασώστες να εντοπίσουν ανθρώπους κάτω από τα χαλάσματα στην Ιταλία Facebook Twitter

Ο Leo ωστόσο δεν είναι το μοναδικό σκυλί το οποίο βοηθά αυτές τις ημέρες λαμβάνοντας μέρος στις προσπάθειες των σωστικών συνεργείων. 

Ένας γερμανικός ποιμενικός ονόματι Sarotti οδήγησε κι εκείνος τους διασώστες να βρουν ένα 10χρονο κορίτσι κάτω από τα συντρίμμια στην περιοχή του Αματρίτσε. Εντοπίστηκε με τις πυζάμες της μετά από υπόδειξη του σκύλου και ανασύρθηκε ζωντανή μετά από ώρες κάτω από τα χαλάσματα.

Με πληροφορίες από Mashable

0

ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λονδίνο: Επισκέπτες στο Ρίτσμοντ Παρκ προσπαθούν να αφαιρέσουν δια της βίας τα κέρατα από τα ελάφια

Διεθνή / Λονδίνο: Επισκέπτες στο Ρίτσμοντ Παρκ προσπαθούν να αφαιρέσουν δια της βίας τα κέρατα από τα ελάφια

Η αστυνομία βασιλικών πάρκων στο Ηνωμένο Βασίλειο εξέδωσε σχετική προειδοποίηση, μετά από καταγγελίες που έλαβε το Σαββατοκύριακο - Οδυνηρή πράξη για τα ζώα και ποινικό αδίκημα, αναφέρει η αστυνομία
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
«Θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται»- Ζήτημα χρόνου τα ισραηλινά αντίποινα κατά του Ιράν

Διεθνή / «Θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται»- Ζήτημα χρόνου τα ισραηλινά αντίποινα κατά του Ιράν

H Wall Street Journal σε δημοσίευμά της ανέφερε ότι Αμερικανοί και δυτικοί αξιωματούχοι αναμένουν ότι το Ισραήλ θα απαντήσει γρήγορα στην επίθεση του Ιράν, πιθανότατα ακόμη και σήμερα
NEWSROOM