Συνελήφθη ένας από τους κλόουν που σκορπούσαν τον τρόμο στις ΗΠΑ

Συνελήφθη ένας από τους κλόουν που σκορπούσαν τον τρόμο στις ΗΠΑ Facebook Twitter
2

H αστυνομία του Κεντάκι συνέλαβε επ' αυτοφώρω χθες, Παρασκευή, έναν άντρα που φορούσε στολή κλόουν να παραμονεύει σε μία δασική περιοχή, στον απόηχο ενός κύματος ανατριχιαστικών θεάσεων κλόουν σε τουλάχιστον έξι πολιτείες των ΗΠΑ.

Ο 20χρονος Τζόναθαν Μάρτιν συνελήφθη στην πόλη Middlesboro με τις κατηγορίες ότι φορούσε μάσκα σε δημόσιο χώρο καθώς και για διατάραξη της τάξης.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο 20χρονος Μάρτιν εντοπίστηκε ντυμένος με στολή κλόουν και μάσκα, να κινείται σκυφτός ανάμεσα στα δέντρα, πολύ κοντά σε ένα συγκρότημα διαμερισμάτων.

Οι αρχές είχαν προειδοποιήσει τους πολίτες να μην βγαίνουν ντυμένοι ως κλόουν δημοσίως γιατί μπορεί να συλληφθούν.

«Το να ντυθείτε ως κλόουν και να οδηγήσετε, περπατήσετε ή σταθείτε στον δρόμο μπορεί να δημιουργήσει επικίνδυνες καταστάσεις για εσάς και τους άλλους», ανέφερε μία ανακοίνωση της αστυνομίας που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο.

Οι προειδοποιήσεις των αρχών έρχονται μετά από πολλαπλές αναφορές που έκαναν λόγο για ανατριχιαστικές θεάσεις κλόουν σε διάφορες περιοχές.

Συνελήφθη ένας από τους κλόουν που σκορπούσαν τον τρόμο στις ΗΠΑ Facebook Twitter
Ο 20χρονος Τζόναθαν Μάρτιν χωρίς τη μάσκα

Όλα ξεκίνησαν στο Γκρίνβιλ στη Νότια Καρολίνα στις 20 Αυγούστου όπου και υπήρξαν πολλές αναφορές για «ένα ύποπτο άτομο με στολή και μακιγιάζ κλόουν» που προσπαθούσε να παρασύρει παιδιά στο δάσος.

Παρά τις ελάχιστες ενδείξεις και την ανυπαρξία ευρημάτων, οι αρχές του Γκρίνβιλ είχαν προειδοποιήσει και αυτές με τη σειρά τους ότι αν βρεθεί κάποιος ντυμένος με στολή κλόουν, θα συλληφθεί.

Ο αρχηγός της αστυνομίας στην περιοχή τόνισε πως κάτι τέτοιο χαρακτηρίζεται επικίνδυνο καθώς προκαλεί ανησυχία και φόβο στην κοινότητα.

Οι κάτοικοι είναι πολύ ανήσυχοι όλες αυτές τις μέρες και η καχυποψία έχει αρχίσει να απλώνεται σε πολλές περιοχές, όσο και αν η αστυνομία προσπάθησε να στείλει καθησυχαστικά μηνύματα.

Τελικά οι μαρτυρίες όχι μόνο δεν σταμάτησαν, αλλά άρχισαν να έρχονται νέες, από την ευρύτερη περιοχή της Νότιας αλλά και Βόρειας Καρολίνας.

Λίγες μέρες αργότερα τη σκυτάλη πήραν η Αλαμπάμα, η Τζόρτζια και το Κεντάκι.

Αρχικά, τα ΜΜΕ εκτιμούσαν ότι πρόκειται για φαρσέρ που προσπαθούν να τρομάξουν τους περαστικούς, όμως μετά τις αναφορές ότι κλόουν προσπάθησαν να προτρέψουν παιδιά να τους ακολουθήσουν, το ζήτημα άρχισε να αντιμετωπίζεται με την αρμόζουσα σοβαρότητα.

Προς το παρόν, κανείς δεν είναι σε θέση να εξάγει κάποιο ασφαλές συμπέρασμα ως προς τους λόγους που το φαινόμενο των κλόουν έχει λάβει αυτές τις ανησυχητικές διαστάσεις, ή για το τι είναι αυτό που τροφοδοτεί τα κίνητρα των μασκοφόρων.

Με πληροφορίες από BBC και Mashable

2

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ