Ένα κλειδί που βρέθηκε στο πτώμα έλυσε το μυστήριο της δολοφονίας του 31χρονου Έλληνα στο Τιρόλο

Ένα κλειδί που βρέθηκε στο πτώμα έλυσε το μυστήριο της δολοφονίας του 31χρονου Έλληνα στο Τιρόλο Facebook Twitter
4

Ένας 28χρονος Έλληνας φέρεται να ομολόγησε το φόνο του 31χρονου Αντώνη Χριστοφάκη το πτώμα του οποίου βρέθηκε σε ένα χαντάκι σε χώρο στάθμευσης στα σύνορα με την Αυστρία, στο Τιρόλο. Το θύμα έφερε τραύματα από 11 σφαίρες.

Ο δικηγόρος του 28χρονου είπε ότι πρόκειται για έγκλημα πάθους, καθώς ο πελάτης του είχε σχέση με τη γυναίκα του. Τόσο η σύζυγος του θύματος, όσο και ο φερόμενος ως δράστης, κατηγορούνται για φόνο εκ προμελέτης και βρίσκονται υπό αστυνομική κράτηση.

Η αστυνομία στο Μόναχο ανέφερε ότι η γερμανίδα σύζυγος υποστήριξε ότι ο σύζυγό της ήταν βίαιος απέναντι της και για αυτό  η ίδια και ο εραστής της σχεδίασαν να τον σκοτώσουν, έτσι ώστε να μπορούν να ζήσουν μαζί. Η αστυνομία πιστεύει ότι η δολοφονία σχεδιαζόταν για μήνες στη Γερμανία, και η μετάβαση στην Αυστρία ήταν προγραμματισμένη ώστε η δολοφονία να γίνει εκεί και να πετάξουν το πτώμα  σε χαράδρα.

Η αυστριακή αστυνομία βρήκε το κλειδί για την ενοικίαση ενός αυτοκινήτου στο πτώμα του Χριστοφάκη και αυτό την οδήγησε σε μια εταιρεία ενοικίασης αυτοκινήτων στο Μόναχο, όπου τους δόθηκε το όνομα του δράστη και η διεύθυνση ενός διαμερίσματος το οποίο αποδείχθηκε ότι ανήκει σε αυτόν. 

Όταν η αστυνομία έψαξε το διαμέρισμα, νομίζοντας ότι ανήκε στο θύμα, βρήκε το φονικό όπλο. Ο αυστριακός ντετέκτιβ  Walter Pupp είπε ότι "με την πραγματική έννοια της λέξης, το κλειδί βρίσκεται με το θύμα ήταν τελικά το κλειδί της επιτυχίας μας."

Ο Χριστοφάκης είχε φύγει από το σπίτι του στη Σίβα, Κρήτη, μαζί με τη σύζυγό του και την 6χρονη κόρη τους για να εργαστούν στο Μόναχο. 

Ο δράστης της στυγερής δολοφονίας, που ήταν φίλος αλλά και εραστής της γυναίκας του θύματος είπε στην κατάθεση του, σύμφωνα με τον δικηγόρο του: «Εκείνη μου ζήτησε να τον σκοτώσω. Μου είπε αν με αγαπάς, θα το κάνεις. Μου είχε εκμυστηρευτεί ότι τη χτυπούσε και τη βασάνιζε και εκείνη και το παιδί. Έριξα δέκα σφαίρες γιατί δέκα ήταν τα περιστατικά που μου περιέγραψε. Άδειασα τις εννέα που έπαιρνε το πιστόλι και ξαναγέμισα με μια που είχα στη τσέπη μου».

Χθες κλήθηκαν στον ανακριτή ο 28χρονος δράστης και η σύζυγος του άτυχου 31χρονου για συμπληρωματικές καταθέσεις. Σύμφωνα με τις αρχές η σύζυγος του διατηρούσε σχέση και με έναν ακόμη άνδρα από την εργασία της.

4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

4 σχόλια
Άκου εκεί 10 σφαίρες μια για κάθε στεναχώρια που της προκάλεσε ο σύζυγος της, κι αυτή απο την άλλη, πέρα απο τον εραστή, είχε και τρίτη σχέση. Απο που να αρχίσεις και που να τελειώσεις.