Χιλιάδες χήνες του χιονιού πέθαναν όταν προσπάθησαν να βρουν καταφύγιο σε τοξικά νερά

Χιλιάδες χήνες του χιονιού πέθαναν όταν προσπάθησαν να βρουν καταφύγιο σε τοξικά νερά Facebook Twitter
1

Αρκετές χιλιάδες χήνες του χιονιού δηλητηριάστηκαν όταν μία χιονοθύελλα ανάγκασε πολλά μεγάλα σμήνη να βρουν καταφύγιο στα τοξικά και γεμάτα με βαρέα μέταλλα νερά ενός λάκκου, σε ένα παλιό ορυχείο στο Butte της Μοντάνα.

Ο Mark Thompson, υπεύθυνος για περιβαλλοντολογικά θέματα στην εταιρεία εξορύξεων Montana Resource, μετέφερε τις μαρτυρίες διαφόρων ανθρώπων που έκαναν λόγο για μία έκταση «700 στρεμμάτων γεμάτη λευκά πουλιά». 

Η συγκεκριμένη εταιρεία, μαζί με μία ακόμη, την Atlantic Richfield, είναι υπεύθυνη για τη διαχείριση του λάκκου.

Όπως ανέφεραν οι εταιρείες στο Associated Press, από τις 28 Νοεμβρίου, οι εργαζόμενοι σε MR και Arco χρησιμοποίησαν προβολείς, μηχανές που παράγουν θόρυβο και άλλα μέσα για να τρομάξουν και να διώξουν τα πουλιά από το νερό, καθώς και για να εμποδίσουν άλλα σμήνη να προσγειωθούν εκεί.

Οι εταιρείες υπολογίζουν ότι το 90% των πουλιών είχε φύγει μέχρι τις 29 Νοεμβρίου.

Οι εργαζόμενοι ενημερώθηκαν για την άφιξη των πουλιών από έναν υπάλληλο της Montana Resources που τα εντόπισε σε απόσταση 25 μιλίων από την περιοχή.

«Δεν μπορώ να υπολογίσω ακριβώς πόσα πουλιά βρίσκονταν στην ευρύτερη περιοχή του Butte εκείνη τη νύχτα», δήλωσε ο Thompson. «Οι εκτιμήσεις ξεπερνούν οτιδήποτε έχουμε συναντήσει εδώ και 25 χρόνια».

Τυπικά, από το Butte περνούν περίπου 2.000 με 5.000 πουλιά το χρόνο, συμπεριλαμβανομένων των δύο μεταναστευτικών περιόδων.

Ο ακριβής απολογισμός των σκοτωμένων χηνών βασίζεται σε drone και πτήσεις αεροσκαφών πάνω από το λάκκο, ο οποίος περιέχει  175 δισ. λίτρα νερού.

Ο Thompson τόνισε στο πρακτορείο ότι οι πολιτειακές και ομοσπονδιακές υπηρεσίες προσπαθούν ακόμη να εξακριβώσουν τον ακριβή αριθμό των δηλητηριασμένων πουλιών.

Επίσης, υποστήριξε ότι οι εταιρείες έχουν ξεκινήσει έρευνες για τις συνθήκες που οδήγησαν χιλιάδες πουλιά να μεταναστεύσουν τόσο αργά.

Mε στοιχεία από τη Guardian

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

Διεθνή / Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

«Το Ηνωμένο Βασίλειο συνεχίζει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της διεθνούς απόκρισης στις επικίνδυνες επιθέσεις των υποστηριζόμενων από το Ιράν Χούτι», τόνισε ο Βρετανός υπουργός Άμυνας
NEWSROOM
Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Διεθνή / Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Ορισμένοι κάτοικοι της Βενετίας λένε ότι η χρέωση 5 ευρώ που αποσκοπεί στον περιορισμό του αριθμού των τουριστών αντιβαίνει στην αρχή της ελεύθερης κυκλοφορίας
NEWSROOM
Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Διεθνή / Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Την περασμένη εβδομάδα η Μέγκαν Μαρκλ έστειλε στους φίλους της τα πρώτα βάζα μαρμελάδας του νέου της brand «American Riviera Orchard» - Την Τετάρτη το παλάτι διαφήμισε την δική του μαρμελάδα φράουλα.
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ

σχόλια

1 σχόλια