Τα πρώτα ειδικά φανάρια για χρήστες smartphone τοποθετήθηκαν στην Ολλανδία

Τα πρώτα ειδικά φανάρια για χρήστες smartphone τοποθετήθηκαν στην Ολλανδία Facebook Twitter
2
Τα πρώτα ειδικά φανάρια για χρήστες smartphone τοποθετήθηκαν στην Ολλανδία Facebook Twitter

Μια πόλη στην Ολλανδία τοποθέτησε τα πρώτα ειδικά φανάρια πεζοδρομίου σχεδιασμένα ειδικά για τους χρήστες smartphone  που διασχίζουν το δρόμο.

Οι LED ταινίες έχουν ενσωματωθεί στο έδαφος σε μια διάβαση πεζών στην πόλη Bodegraven, κοντά σε τρία σχολεία.

Οι αρχές προχώρησαν σ' αυτή την κίνηση ελπίζοντας πως θα καταφέρουν να τραβήξουν την προσοχή των πεζών που είναι προσηλωμένοι συνεχώς στα smartphones τους και δεν ελέγχουν το δρόμο και τους φωτεινούς σηματοδότες.

«Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τα παιχνίδια, το WhatsApp και η μουσική είναι σημαντικοί περισπασμοί για τους ανθρώπους που μετακινούνται», δήλωσε ο δημοτικός σύμβουλος Kees Oskam ο οποίος πρόσθεσε πως αυτή η κατάσταση δύσκολα αλλάζει, αλλά ίσως με τα φανάρια αυτά αντιμετωπιστεί.

Τα πρώτα ειδικά φανάρια για χρήστες smartphone τοποθετήθηκαν στην Ολλανδία Facebook Twitter

Το σύστημα που εφαρμόζεται ακόμη δοκιμαστικά ονομάζεται + Lichtlijn (φωτεινή γραμμή), αναπτύχθηκε από την τοπική εταιρεία HIG  και έχει προσελκύσει κριτική από το Σύνδεσμο Ασφάλειας Κυκλοφορίας της Ολλανδίας, WN.

«Δεν είναι καλή ιδέα να βοηθάμε τους χρήστες κινητών τηλεφώνων να κοιτούν τα τηλέφωνά τους», δήλωσε ο Jose de Jong από τον WN. «Δεν θέλουμε οι άνθρωποι να χρησιμοποιούν τα τηλέφωνά όταν έχουμε να κάνουμε με την κυκλοφορία, ακόμα και όταν περπατoύν. Οι άνθρωποι πρέπει πάντα να κοιτάζουν γύρω τους και να ελέγχουν για αυτοκίνητα», πρόσθεσε. Σύμφωνα με το DutchNews, ένας εκπρόσωπος του WN του κατηγόρησε το σύστημα ως «ανταμοιβή για την κακή συμπεριφορά».

Το σύστημα Lichtlijn αναμένεται να τοποθετηθεί σε περισσότερα σημεία αν αποδειχθεί πως αποδίδει.

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ