Και δύο Έλληνες μεταξύ των τραυματιών στο Λονδίνο

Και δύο Έλληνες μεταξύ των τραυματιών στο Λονδίνο Facebook Twitter
1

Και δυο Έλληνες συμπεριλαμβάνονται στη λίστα των 40 τραυματιών από τη χθεσινή τρομοκρατική επίθεση στο Λονδίνο, ανακοίνωσε πριν από λίγο στο βρετανικό Κοινοβούλιο η Τερέζα Μέι. Η βρετανίδα πρωθυπουργός δεν έδωσε περισσότερα, στοιχεία για την κατάσταση των τραυματιών που, όπως είπε, εκτός από τους δύο Έλληνες, περιλαμβάνουν και 12 Βρετανούς, τρία παιδιά από τη Γαλλία, δύο Ρουμάνους, τέσσερις Νοτιοκορεάτες, καθώς και έναν από Γερμανία, Πολωνία, Κίνα, Ιρλανδία, ΗΠΑ και Ιταλία.

Επίσης, τραυματίστηκαν τρεις αστυνομικοί, δύο εκ των οποίων σοβαρά. «Χθες είδαμε τα χειρότερα της ανθρωπότητας. Αλλά εμείς θα θυμόμαστε τα καλύτερα», είπε επίσης η Μέι, προσθέτοντας μεταξύ άλλων, ότι «εμείς θα θυμόμαστε τις ενέργειες των απλών ανθρώπων». «Οι αξίες μας θα επικρατήσουν», πρόσθεσε.

«Δεν φοβόμαστε και η αποφασιστικότητά μας δεν θα υποχωρήσει απέναντι στην τρομοκρατία», τόνισε, κάνοντας λόγο για «επίθεση κατά της ελευθερίας».

Η βρετανίδα πρωθυπουργός ανακοίνωσε επίσης ότι ο δράστης της επίθεσης ήταν γνωστός στις αρχές ασφαλείας και είχε γεννηθεί στη Βρετανία. Επίσης, είχε ανακριθεί από τις υπηρεσίες εσωτερικών Πληροφοριών (MI5), στο πλαίσιο έρευνας για ένα εξτρεμιστικό δίκτυο, «πριν από μερικά χρόνια».  Διευκρίνισε ότι επρόκειτο για ένα «περιφερειακό πρόσωπο» στην έρευνα αυτή.

Σε αστυνομικές επιχειρήσεις στο πλαίσιο των ερευνών για την τρομοκρατική ενέργεια, η αστυνομία έχει προχωρήσει σε οκτώ συλλήψεις, σε Λονδίνο και Μπέρμιγχαμ.


Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

1 σχόλια
Όταν λέει για τις "αξίες" που θα επικρατήσουν, τι ακριβώς εννοεί; Την αδιαφορία που επιδεικνύει για τα ψηφίσματα της Βουλής των Λόρδων, των the3million, των δεκάδων οργανώσεων για τα δικαιώματα των μειονοτήτων; Την επαγγελματική κωλοτούμπα από οπαδός της παραμονής στην ΕΕ σε υπάρμαχο του "σκληρού brexit" για να εκμεταλλευτούμε την ψήφο των εθνικοφρόνων; Το σιγοντάρισμα του διαχωρισμού των Βρετανών από τους "ξένους" προς τέρψην των ακροδεξιών του UKIP που ωάχνουν νέο εκφραστή; Την εξώθηση σε κατάρρευση του ΗΒ με το επερχόμενο δημοψήφισμα στη Σκωτία; Μήπως καλύτερα να μην μιλάει για "αξίες" η κυρία;