Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στο Λονδίνο

Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στο Λονδίνο Facebook Twitter
0

Η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση που σημειώθηκε χθες το απόγευμα έξω από το βρετανικό κοινοβούλιο στο Λονδίνο, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων AMAQ που πρόσκειται στην τζιχαντιστική οργάνωση.

Εκπρόσωπός τους φέρεται να δήλωσε πως «μαχητής του ΙΚ είναι υπεύθυνος για την αιματηρή επίθεση έξω από το βρετανικό κοινοβούλιο» που είχε ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν τρεις άνθρωποι. Ανέφερε επίσης πως ο δράστης ακολούθησε κάλεσμα της οργάνωσης για επιθέσεις σε πολίτες και δυνάμεις ασφαλείας σε χώρες του διεθνούς συνασπισμού που πολεμά τους τζιχαντιστές σε Συρία και Ιράκ.

Στην σχετική δήλωσή τους οι τζιχαντιστές δεν αναφέρουν άμεση εμπλοκή με την επίθεση, για την οποία εξ' αρχής είχε ειπωθεί πως είναι εμπνευσμένη από την ισλαμική τρομοκρατία. Το ΙΚ πολύ συχνά αναλαμβάνει την ευθύνη για τρομοκρατικά χτυπήματα, τα οποία δεν έχει οργανώσει ή πραγματοποιήσει απευθείας, αλλά συνδέονται με την ιδεολογία του. 

Από την πρώτη στιγμή, οι βρετανικές αρχές ερευνούν το συμβάν ως τρομοκρατικό αλλά δεν είχαν κατονομάσει καμία συγκεκριμένη οργάνωση. Οκτώ άνθρωποι έχουν συλληφθεί μετά την επίθεση, στο Λονδίνο και το Μπέρμινγκχαμ, όπου ο δράστης ενοικίασε το αυτοκίνητο που χρησιμοποίησε στην επίθεση. 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

 Είναι η πρώτη φορά, μετά την ανακοίνωση του καρκίνου της συζύγου του, που ο διάδοχος του θρόνου μιλά για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον από τα δημόσια καθήκοντα
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Διεθνή / Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Ο νικητής του γαλλικού «The Voice 2014» βρέθηκε τραυματισμένος από σφαίρα την περασμένη Δευτέρα - Υπό την επήρεια αλκοόλ και ναρκωτικών προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον εγκαταλείψει η σύντροφός του
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ