ΗΠΑ: Πρώτη συνάντηση Τραμπ με τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ Γκουτέρες

ΗΠΑ: Πρώτη συνάντηση Τραμπ με τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ Γκουτέρες Facebook Twitter
0

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ έκανε σήμερα δεκτό τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες, σε μια σύντομη συνάντηση, την πρώτη μεταξύ των δύο ανδρών που ανέλαβαν επίσημα καθήκοντα τον Ιανουάριο.


Ο Πορτογάλος Αντόνιο Γκουτέρες, ο οποίος διαδέχθηκε τον Νοτιοκορεάτη Μπαν Γκι Μουν, συναντήθηκε επίσης στον Λευκό Οίκο με τον στρατηγό Χ.Ρ Μακμάστερ, σύμβουλο εθνικής ασφαλείας του προέδρου των ΗΠΑ.


Ο Αντόνιο Γκουτέρες και ο Ντόναλντ Τραμπ είχαν μια «ενδιαφέρουσα κι εποικοδομητική συζήτηση σχετικά με τη συνεργασία μεταξύ των ΗΠΑ και των Ηνωμένων Εθνών» δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΟΗΕ Στεφάν Ντουζαρίτς.
Οι δύο άνδρες συμφώνησαν να συναντηθούν εκ νέου «στο εγγύς μέλλον».


Ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών ανησυχεί ιδίως για τις περικοπές στη χρηματοδότηση στις οποίες έχει προαναγγείλει ότι θα προχωρήσει η κυβέρνηση Τραμπ.


Οι σημερινές συναντήσεις προηγούνται της συνάντησης τη Δευτέρα μεταξύ των πρεσβευτών των κρατών μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και του Ντόναλντ Τραμπ στον Λευκό Οίκο.


Στην ατζέντα θα βρεθούν τα ζητήματα της αμερικανικής χρηματοδότησης, του πολέμου στη Συρία, της κρίσης με τη Βόρεια Κορέα και της ισραηλινοπαλαιστινιακής σύρραξης.

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γάζα: Νεογνό σώθηκε από τη μήτρα της νεκρής μητέρας του, μετά από ισραηλινή επιδρομή

Διεθνή / Γάζα: Νεογνό σώθηκε από τη μήτρα της νεκρής μητέρας του, μετά από ισραηλινή επιδρομή

Η νεαρή μητέρα υπέκυψε στα τραύματά της λίγο πριν γεννηθεί η κόρη της - «Ακόμα και αν αυτό το παιδί επιβιώσει, γεννήθηκε ορφανό», είπε ο γιατρός της πτέρυγας νεογνών
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Ο πρώην αρχηγός του Ουφίτσι ορκίζεται να σώσει τη Φλωρεντία εάν εκλεγεί δήμαρχος

Διεθνή / Φλωρεντία: Ο πρώην διευθυντής της γκαλερί Ουφίτσι ορκίζεται να διώξει τα μπέργκερ από τους δρόμους αν εκλεγεί δήμαρχος

Υποστηριζόμενος από το κόμμα της Μελόνι, ο Έικε Σμιντ λέει ότι η καταστολή του εγκλήματος και του υπερτουρισμού θα βοηθήσει στην αποκατάσταση της Φλωρεντίας
NEWSROOM