Πώς η Γαλλία δείχνει τον δρόμο για το τέλος στα σόου με δελφίνια και όρκες

Πώς η Γαλλία δείχνει τον δρόμο για το τέλος στα σόου με δελφίνια και όρκες Facebook Twitter
0

Η Γαλλία απαγόρευσε την αναπαραγωγή υπό αιχμαλωσία για τα δελφίνια και τις φάλαινες όρκες, με τους ακτιβιστές να χαιρετίζουν την απόφαση ως μία σημαντική νίκη.

Η γαλλική κυβέρνηση απαγόρευσε επίσης την αιχμαλωσία φαλαινών, δελφινιών και φωκαινών, με εξαίρεση τις όρκες και τα δελφίνια που βρίσκονται ήδη υπό αιχμαλωσία.

Σχολιάζοντας την απόφαση, η ένωση των γαλλικών ζωολογικών κήπων διαμαρτυρήθηκε ότι δεν ζητήθηκε η γνώμη της για το θέμα.

Ωστόσο, ακτιβιστές για τα δικαιώματα των ζώων είπαν πως πρόκειται για μία «ιστορική γαλλική προοδευτική κίνηση». Σε μία κοινή ανακοίνωση πέντε ομάδων προστασίας των ζώων, επισημαίνεται ότι η απαγόρευση της αναπαραγωγής υπό αιχμαλωσία θα οδηγήσει τελικά στο τέλος των «θαλάσσιων τσίρκων» στη Γαλλία.

Η υπουργός Περιβάλλοντος, Σεγκολέν Ρουαγιάλ, είχε υπογράψει μια εκδοχή της νομοθεσίας την Τετάρτη, αλλά στη συνέχεια αποφάσισε να κάνει ακόμα πιο αυστηρούς τους κανόνες και να απαγορεύσει εντελώς την αναπαραγωγή υπό αιχμαλωσία, όταν έμαθε ότι «ορισμένα ζώα ναρκώνονταν» στα ενυδρεία, ανέφερε το υπουργείο στο γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων.

Η νέα απόφαση απαγορεύει επίσης την επαφή μεταξύ των ζώων και των επισκεπτών, συμπεριλαμβανομένης της κολύμβησης με δελφίνια, ενώ προβλέπει ότι οι πισίνες, στις οποίες βρίσκονται τα ζώα, πρέπει να είναι σημαντικά πιο μεγάλες.

Οι επιχειρήσεις (ζωολογικοί κήποι κλπ) έχουν έξι μήνες για να εφαρμόσουν κάποιους από τους νέους κανονισμούς, ενώ πρέπει να επεκτείνουν τις πισίνες τους εντός τριών ετών.

Με πληροφορίες από BBC

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: «Σιγή ιχθύος» για την υγεία της Κέιτ Μίντλετον στην πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά τον καρκίνο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: «Σιγή ιχθύος» για την υγεία της Κέιτ Μίντλετον στην πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά τον καρκίνο

Ο πρίγκιπας της Ουαλίας επισκέφθηκε φιλανθρωπική οργάνωση διανομής τροφίμων στο Σάρεϊ - «Καμία ενημέρωση για την κατάσταση της συζύγου του», λέει δημοσιογράφος του BBC
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ