Όλες οι ηγέτες της G7, εκτός του Τραμπ, δεσμεύτηκαν να εφαρμόσουν την Συμφωνία του Παρισιού για το κλίμα

Όλες οι ηγέτες της G7, εκτός του Τραμπ, δεσμεύτηκαν να εφαρμόσουν την Συμφωνία του Παρισιού για το κλίμα Facebook Twitter
0

Το τελικό ανακοινωθέν της διάσκεψης της ομάδας των χωρών της G7 αναφέρει ότι οι ΗΠΑ δεν ακολούθησαν στις λοιπές χώρες της ομάδας, ως προς την έκφραση υποστήριξης των προβλεπομένων στην Συμφωνία του Παρισιού για την κλιματική αλλαγή.


Όλες οι χώρες-μέλη της ομάδας -εκτός των ΗΠΑ- επιβεβαίωσαν "την ουσιαστική δέσμευσή τους" στην εφαρμογή της αναφερόμενης συμφωνίας.

Ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ σε ανάρτησή του στο Twitter ανέφερε: "Θα λάβω την τελική απόφασή μου για την Συμφωνία του Παρισιού για την κλιματική αλλαγή, την επόμενη εβδομάδα."

Η Γερμανίδα καγκελάριος Άγγελλα Μέρκελ δήλωσε ότι η διάσκεψη των χωρών-μελών της ομάδας G7 "είχε "μία απογοητευτική" συζήτηση για την κλιματική αλλαγή, ενώ δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι οι ΗΠΑ θα τηρήσουν την Συμφωνία του Παρισιού.


Κατά την άποψή της Μέρκελ, η αναφερόμενη συμφωνία είναι τόσο σημαντική, που δε θα πρέπει να γίνει ο οποιοσδήποτε συμβιβασμός για την εφαρμογή της.


Η ίδια, αναφέρθηκε και στην σκληρή συζήτηση των ηγετών για τον εμπόριο, τονίζοντας ότι βρέθηκε κοινό έδαφος σύγκλισης των απόψεων, μέσω της δέσμευσης στους εμπορικούς κανόνες του διεθνούς συστήματος, αλλά και την μάχη κατά του εμπορικού προστατευτισμού.

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: «Σιγή ιχθύος» για την υγεία της Κέιτ Μίντλετον στην πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά τον καρκίνο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: «Σιγή ιχθύος» για την υγεία της Κέιτ Μίντλετον στην πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά τον καρκίνο

Ο πρίγκιπας της Ουαλίας επισκέφθηκε φιλανθρωπική οργάνωση διανομής τροφίμων στο Σάρεϊ - «Καμία ενημέρωση για την κατάσταση της συζύγου του», λέει δημοσιογράφος του BBC
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Αλβανός δημοσιογράφος λέει ότι ο Μπελέρης είναι υποψήφιος στις Ευρωεκλογές γιατί «είναι αρεστός στη Χρυσή Αυγή»

Διεθνή / Με την υποψηφιότητα Μπελέρη η ΝΔ ψάχνει ψήφους από την άκρα δεξιά, γράφουν αλβανικά Μέσα Ενημέρωσης

Στα Τίρανα ενοχλήθηκαν από τη δήλωση Πύρρου Δήμα «η καταγωγή μου είναι από τη Χειμάρρα, την καρδιά της Βορείου Ηπείρου» - Ποιος ζητά να αφαιρεθεί η αλβανική υπηκοότητα από τον Φρέντη Μπελέρη
NEWSROOM