Αντιδράσεις για τους πιλότους της RAF που έγραψαν «με αγάπη από το Μάντσεστερ» σε βόμβες κατά του ISIS

Αντιδράσεις για τους πιλότους της RAF που έγραψαν «με αγάπη από το Μάντσεστερ» σε βόμβες κατά του ISIS Facebook Twitter
5

Στόχος κριτικής έχει γίνει η απόφαση του πληρώματος ενός αεροσκάφους της βρετανικής πολεμικής αεροπορίας (RAF) να γράψει πάνω στις βόμβες που μετέφερε τη φράση «Με αγάπη από το Μάντσεστερ» (σ.σ. Love From Manchester).

Την αυθεντικότητα της φωτογραφίας που αρχικά κυκλοφόρησε στο Twitter και θεωρήθηκε hoax, επιβεβαίωσαν αξιωματούχοι του βρετανικού υπουργείου Άμυνας.

Όπως ανέφεραν, το μήνυμα, το οποίο γράφτηκε μετά την επίθεση αυτοκτονίας στο Μάντσεστερ που στοίχισε τη ζωή σε 22 ανθρώπους (σ.σ επίθεση για την οποία ανέλαβε την ευθύνη το Ισλαμικό Κράτος), έγραψαν πιλότοι της RAF πριν από μία αποστολή στη Συρία.

Παρά το γεγονός πως η οργή των πιλότων για το θάνατο τόσων συμπατριωτών τους σε μία συναυλία είναι εν μέρει δικαιολογημένη, η κίνησή τους έγινε αντικείμενο σφοδρής κριτικής από ορισμένους χρήστες των social media (σ.σ. άλλοι φυσικά επιδοκίμασαν) αλλά και Βρετανούς δημοσιογράφους, με κύριο επιχείρημα ότι ένα τέτοιο μήνυμα γραμμένο σε ένα όργανο καταστροφής όπως η βόμβα αποτελεί ξεκάθαρη έλλειψη σεβασμού στα θύματα και τις οικογένειές του.

Ο δημοσιογράφος Harriet Williamson έγραψε, μεταξύ άλλων, στην εφημερίδα Independent: «Μετά την φρικιαστική τραγωδία στην γενέτειρά μου, στο Μάντσεστερ τη Δευτέρα το βράδυ, αυτή η φωτογραφία με αρρωσταίνει. Αποτελεί ένδειξη ασέβειας απέναντι στους κατοίκους της υπέροχης πόλης μου το να γράφεις το όνομά μας σε έναν πύραυλο, ένα όργανο θανάτου και καταστροφής, μερικές μέρες μόνο μετά την τραγική απώλεια ανθρώπινων ζωών στο μέρος όπου ζούμε».

Υπενθυμίζεται ότι αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που πιλότοι μαχητικών αεροσκαφών γράφουν μηνύματα σε βόμβες και πυραύλους, αφού παρόμοιες τακτικές ακολουθούνται στις περισσότερες πολεμικές συγκρούσεις από τις αρχές του 20ου αιώνα.

Επίσης, αξίζει να σημειωθεί ότι ανάλογα μηνύματα είχαν γράψει πιλότοι των αμερικανικών και ρωσικών δυνάμεων πάνω σε βόμβες, αμέσως μετά την τρομοκρατική επίθεση στο Παρίσι.

Διεθνή
5

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

5 σχόλια
Δεν υπάρχει θέμα με τις ίδιες τις βόμβες και ότι κάνουν, αλλά υπάρχει θέμα γιατί κάποιος έγραψε με μαρκαδόρο κάτι επάνω τους. Μας έχει βγει η πολιτική ορθότητα από τα αυτιά.