Γαλλία: Παραμένει πρωθυπουργός ο Φιλίπ - Έως την Τετάρτη η ανακοίνωση της νέας κυβέρνησης

Γαλλία: Παραμένει πρωθυπουργός ο Φιλίπ - Έως την Τετάρτη η ανακοίνωση της νέας κυβέρνησης Facebook Twitter
0

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν διόρισε εκ νέου στον πρωθυπουργικό θώκο τον νυν πρωθυπουργό Εντουάρ Φιλίπ, όπως μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο επικαλούμενο το προεδρικό μέγαρο.

Ο Φιλίπ θα πρέπει να προχωρήσει στον σχηματισμό της νέας κυβέρνησης της Γαλλίας, που θα ανακοινωθεί έως την Τετάρτη στις 18.00 τοπική ώρα.

Ο πρωθυπουργός «υπέβαλε την παραίτηση της κυβέρνησής του» στον αρχηγό του Κράτους «ο οποίος την αποδέχθηκε, προτού αναθέσει εκ νέου στον Εντουάρ Φιλίπ να αναλάβει τα ηνία της κυβέρνησης της Γαλλίας και να συγκροτήσει μια νέα ομάδα», συμπληρώνεται από την ίδια πηγή.

Η παραίτηση της απερχόμενης κυβέρνησης έγινε «σε συμφωνία με τη δημοκρατική παράδοση την επόμενη ημέρα των βουλευτικών εκλογών» επισημαίνεται στο δελτίο τύπου που εξέδωσε το Ελιζέ.

Παράλληλα, ο Μακρόν ζήτησε από τον Ρισάρ Φεράν, υπουργό Εδαφικής Συνοχής των Περιφερειών, να παραιτηθεί από την κυβέρνηση προκειμένου να «αναλάβει την ηγεσία της κοινοβουλευτικής ομάδας» του κόμματος «η Δημοκρατία Μπροστά» στη γαλλική Εθνοσυνέλευση, σύμφωνα με πηγές από το περιβάλλον του επικεφαλής του γαλλικού Κράτους.

Ο Γάλλος πρόεδρος έκανε δεκτό τον υπουργό, που εμπλέκεται σε ένα σκάνδαλο με ακίνητα, προτού συναντηθεί με τον Εντουάρ Φιλίπ. Από την πλευρά του, το περιβάλλον του Ρισάρ Φεράν, σε ερώτηση που έθεσε το Γαλλικό Πρακτορείο, «επιβεβαίωσε» την πληροφορία προσθέτοντας ότι ο υπουργός «αποδέχθηκε» αυτήν την πρόταση.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ