Εκατοντάδες γυμνοί κολυμβητές στη Φινλανδία διεκδικούν το παγκόσμιο ρεκόρ - BINTEO

Εκατοντάδες γυμνοί κολυμβητές στη Φινλανδία διεκδικούν το παγκόσμιο ρεκόρ - BINTEO Facebook Twitter
0

Εκατοντάδες γυμνοί κολυμβητές στη Φινλανδία μπήκαν στα παγωμένα νερά το Σαββάτο, σε μια προσπάθεια να σπάσουν το παγκόσμιο ρεκόρ για το μαζικότερο γυμνό κολύμπι. Και φαίνεται πως τα κατάφεραν, καθώς σύμφωνα με τους διοργανωτές, ξεπέρασαν το προηγούμενο ρεκόρ της Αυστραλίας κατά τρία άτομα.

Σύμφωνα με το BBC, συνολικά 789 άτομα κολύμπησαν γυμνοί, στο περιθώριο του μουσικού φεστιβάλ Ilosaari, στην πόλη Γοενσού στην ανατολική Φινλανδία.

Ήταν η τρίτη απόπειρα της Φινλανδίας για κατάκτηση του ρεκόρ και πλέον περιμένουν την επιβεβαίωση της νίκης από την οργάνωση των βραβείων Γκίνες. Οι προηγούμενες προσπάθειες έγιναν το 2015 και το 2016, με περίπου 300 συμμετέχοντες η κάθε μία.

Οι διοργανωτές της φετινής απόπειρας, φιλοδοξούσαν να προσελκύσουν 1.000 κολυμβητές. Σύμφωνα με τη φινλανδική τηλεόραση Yle, αρχικά μόνο μερικές εκατοντάδες είχαν δηλώσει συμμετοχή, αλλά λίγο πριν την προγραμματισμένη βουτιά βγήκε ο ήλιος και αυξήθηκαν κατακόρυφα οι συμμετοχές.

 

Το προηγούμενο ρεκόρ είχε καταγραφεί το 2015 στο Περθ της Αυστραλίας, με 786 κολυμβητές. 

Σημειώνεται πως η κολύμβηση σε εξωτερικούς χώρους αποτελεί παράδοση στη Φινλανδία, και το «avantouinti» (το κολύμπι μέσα σε τρύπα που έχει ανοιχτεί σε παγωμένη λίμνη ή ποτάμι) προωθείται από τον οργανισμό τουρισμού της χώρας ως μια εμπειρία που αυξάνει την ενέργεια όσων το τολμήσουν.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ