Αίγυπτος: Διπλή βομβιστική επίθεση στο Βόρειο Σινά- Σκοτώθηκαν τέσσερις αστυνομικοί

Αίγυπτος: Διπλή βομβιστική επίθεση στο Βόρειο Σινά- Σκοτώθηκαν τέσσερις αστυνομικοί Facebook Twitter
Φωτογραφία αρχείου.
0

Τέσσερις αιγύπτιοι αστυνομικοί σκοτώθηκαν και άλλοι έξι τραυματίστηκαν σήμερα όταν εξερράγησαν δύο βόμβες στη χερσόνησο του Σινά, δήλωσαν πηγές προσκείμενες στις υπηρεσίες ασφαλείας στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters.


Οι τέσσερις αστυνομικοί σκοτώθηκαν στην αλ Αρίς, πρωτεύουσα της επαρχίας του Βόρειου Σινά, όταν το θωρακισμένο όχημα στο οποίο επέβαιναν χτυπήθηκε από μια βόμβα που είχε τοποθετηθεί στο πλάι ενός δρόμου, σύμφωνα με τις πηγές αυτές. Άλλοι τρεις τραυματίστηκαν.


Όταν ένα δεύτερο θωρακισμένο όχημα έσπευσε επιτόπου μια δεύτερη βόμβα εξερράγη, με αποτέλεσμα ακόμη τρεις αστυνομικοί να τραυματιστούν. Σύμφωνα με τις πηγές στις υπηρεσίες ασφαλείας, πιστεύεται ότι εξτρεμιστές πυροδότησαν και τους δύο αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς με τηλεχειρισμό.


Το υπουργείο Εσωτερικών δεν έχει κάνει κάποιο σχόλιο για τις επιθέσεις μέχρι στιγμής.


Ως τώρα εξάλλου δεν έχει υπάρξει ανάληψη της ευθύνης για τη διπλή επίθεση. Η Αίγυπτος είναι αντιμέτωπη με μια εκστρατεία ανταρτοπολέμου πρωταγωνιστικό ρόλο στον οποίο διαδραματίζει η «Επαρχία του Βόρειου Σινά», όπως αυτοαποκαλείται ο αιγυπτιακός βραχίονας της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ). Εκατοντάδες στρατιώτες και αστυνομικοί έχουν σκοτωθεί σε ενέργειες της οργάνωσης αυτής μετά τον Ιούλιο του 2013, αφού ο στρατός ανέτρεψε τον ισλαμιστή πρόεδρο Μοχάμεντ Μόρσι, έθεσε εκτός νόμου κι ανακήρυξε την πολιτική του παράταξη, τους Αδελφούς Μουσουλμάνους, κι εξαπέλυσε ένα κύμα καταστολής.


Το ΙΚ πλέον διαπράττει όλο και πιο συχνά επιθέσεις και σε άλλες περιοχές, πέραν του Σινά. Έχει βάλει στο στόχαστρο ιδίως τους μειονοτικούς κόπτες χριστιανούς — 100 μειονοτικοί έχουν χάσει τη ζωή τους από τον Δεκέμβριο σε ενέργειες εναντίον κυρίως των χώρων λατρείας τους.


Μαχητικά αεροσκάφη έχουν εξαπολύσει επιδρομές σε περιοχές ανατολικά της αλ Αρίς και νότια της παραμεθόριας πόλης Σέιχ Ζουάιντ.


Τουλάχιστον 23 στρατιώτες σκοτώθηκαν την Παρασκευή, όταν δύο καμικάζι που οδηγούσαν αυτοκίνητα παγιδευμένα με εκρηκτικά στοχοθέτησαν σημεία ελέγχου του στρατού στο Βόρειο Σινά. Την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβε το ΙΚ. Επρόκειτο για την πλέον πολύνεκρη ενέργεια εναντίον των ένοπλων δυνάμεων τα τελευταία χρόνια.

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ