Αυτός είναι ο 19χρονος Βρετανός που πνίγηκε στη Ζάκυνθο

Αυτός είναι ο 19χρονος Βρετανός που πνίγηκε στη Ζάκυνθο Facebook Twitter
0

Στη δημοσιότητα έδωσαν τα βρετανικά ΜΜΕ την ταυτότητα του νεαρού Βρετανού που πνίγηκε στη Ζάκυνθο στις 6 Αυγούστου, την ώρα που έκανε ελεύθερη κατάδυση.

Πρόκειται για τον 19χρονο Harry Byatt, ο οποίος δούλευε στο νησί ως εκπαιδευτής καταδύσεων.

Σύμφωνα με το Λιμεναρχείο Ζακύνθου, η σορός του άτυχου Βρετανού εντοπίστηκε στον πυθμένα της θάλασσας, σε βάθος 30 περίπου μέτρων.

Ο συναγερμός στο παραθαλάσσιο θέρετρο όπου εργαζόταν σήμανε πέντε λεπτά αφότου ο Byatt είχε βουτήξει στη θαλάσσια περιοχή Βαρβάρες Άνω Βολιμών, χρησιμοποιώντας μονοπέδιλο και μάσκα.

Ο νεαρός εντοπίστηκε χωρίς τις αισθήσεις του, έγινε προσπάθεια ανάνηψης από το πλήρωμα της σωστικής λέμβου αλλά και από το ιατρικό προσωπικό που περίμενε στην ακτή, χωρίς, όμως, αποτέλεσμα.

Ο 19χρονος μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο όχημα στο Γενικό Νοσοκομείο Ζακύνθου όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Ο Byatt, ο οποίος φοιτούσε στο κολλέγιο Eastbourne στο ανατολικό Σάσσεξ πριν εργαστεί ως εκπαιδευτής καταδύσεων, περιγράφεται στη σελίδα που δημιουργήθηκε στη μνήμη του στο Facebook, ως ένας «αγαπημένος γιος, αδερφός και φίλος».

Σε ανακοίνωσή του, το κολλέγιο αναφέρει ότι η εκπαιδευτική κοινότητά του είναι βαθύτατα λυπημένη από τον θάνατό του.

«Οι σκέψεις μας είναι με την οικογένειά του αυτή την απίστευτα στενάχωρη στιγμή», τονίζεται.

Προς το παρόν δεν έχουν εξακριβωθεί οι ακριβείς αιτίες θανάτου, ενώ το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ζακύνθου διενεργεί προανάκριση για το περιστατικό.

Με τη σειρά του, εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Μεγάλης Βρετανίας δήλωσε: «Συμπαραστεκόμαστε στην οικογένεια του Βρετανού που πέθανε στη Ζάκυνθο και βρισκόμαστε σε επικοινωνία με τις τοπικές αρχές.

Με πληροφορίες από BBC, Evening Standard και imerazante.gr

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ