Γκονζάλες: "Πολιτικές αυτοκτονίας" εφάρμοσαν στην Ελλάδα

Γκονζάλες: "Πολιτικές αυτοκτονίας" εφάρμοσαν στην Ελλάδα Facebook Twitter
ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αλέξανδρος Μπελτές
4

Τον πρώην πρωθυπουργό της Ισπανίας Φελίπε Γκονζάλες υποδέχτηκε στο Προεδρικό Μέγαρο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος.

 

Κατά την υποδοχή ο κ. Παυλόπουλος είπε ότι υποδέχεται με χαρά τον κ. Γκονζάλες τονίζοντας ότι ο αγώνας για τη Δημοκρατία και την Ευρώπη είναι διαρκής και επισήμανε ότι «η Ελλάδα και εγώ προσωπικά θα είμαστε παρόντες στον αγώνα για το μέλλον της Ευρώπης».

 

Στόχος και όραμα, όπως είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είναι η ευρωπαϊκή ενοποίηση, υπό τη μορφή της Ομοσπονδιακής Ευρώπης και επισήμανε ότι το κοινωνικό κράτος αποτελεί το θεμέλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

 

Ο κ. Παυλόπουλος είπε ακόμα ότι η σημερινή συνάντηση με τον πρώην πρωθυπουργό της Ισπανίας, συμπίπτει με την ομιλία του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν- Κλοντ Γιούνκερ κατά την οποία παρουσίασε το όραμα του για την αναγέννηση της Ευρώπης και τάχθηκε υπέρ μιας δημοκρατικής και ενωμένης Ευρώπης. «Ο αγώνας πρέπει να είναι διαρκής για την Ευρώπη αυτή», τόνισε ο κ. Παυλόπουλος και τάχθηκε κατά των μορφωμάτων του λαϊκισμού που επιβουλεύονται, όπως την υπόσταση της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

 

Από την πλευρά του ο κ. Γκονζάλες είπε ότι είναι τιμή του που θα τον βραβεύσει ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, ο οποίος και τον συνόδευε στο Προεδρικό Μέγαρο.

 

Βρίσκομαι στην πνευματική καρδιά της Δημοκρατίας, είπε και τόνισε ότι η δημοκρατική εκπροσώπηση πρέπει να ενισχυθεί στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

 

Πρόσθεσε ακόμα ότι οι πολιτικές δυνάμεις της Ευρώπης πρέπει να έρθουν ξανά κοντά στους πολίτες, υπογραμμίζοντας τα διαρθρωτικά προβλήματα που υπάρχουν ακόμα και σήμερα στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

 

Ο κ. Γκονζάλες στηλίτευσε τις πολιτικές λιτότητας που επιβλήθηκαν εξαιτίας της οικονομικής κρίσης στους λαούς της Ευρώπης, μεταξύ των οποίων και του ελληνικού, κι έκανε λόγο για «πολιτικές αυτοκτονίας».

 

Χρειαζόμαστε δημοκρατική διακυβέρνηση, είπε ο κ. Γκονζάλες, και όχι μόνο γραφειοκρατική.

 

Τάχθηκε στο πλευρό της Ελλάδας για την προσφυγική κρίση λέγοντας ότι ήταν τρελό από την πλευρά της ΕΕ να πιστεύει ότι η Ελλάδα μπορεί να αντιμετωπίσει μόνη της το προσφυγικό πρόβλημα.

Διεθνή
4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

1 σχόλια
Σοβαρα τωρα κυριε Γκονζαλες μας!???! Οταν τα πασοκικα τα χρονια ροκανιζαμε τα πακετα ντελορ κ τα καναμε αυθαιρετα ντατσουν κ μποζουκογαριφαλλα ηταν καλα ε;.δε σφυριξατε κανα φωνηεν στον φιλο σας τον Αβδρεα....εσεις εκει στην Ιβηρικη τι κανατε;μηπως τα ιδια σε λιγοτερο βαθμο;λεμε τωρα....
Αγαπητέ, οι ατασθαλίες στην χρήση κονδυλίων χρειάζονται αυστηρότερη επιτήρηση ως προς το πώς ξοδεύονται και ad hoc συνέπειες για τους δικαιούχους που καταχράστηκαν. Όχι πανευρωπαϊκά θεσμοθετημένη αντιδημοκρατική διακυβέρνηση/λήψη αποφάσεων.
Θα διαφωνησω αγαπητε μου. Το συμμαζεμα που επρεπε να κανουμε εμεις .απο μονοι μας χωρις να περιμενουμε τους Γερμανους......το βαφτιζουμε αντιλαικη αντιδημοκρατικη πολιτικη...Καλη η ευρωπη οταν δινει λεφτα στο Νοτο...κακη οταν βαζει κανονες...καλα να παθουμε λοιπον....βαστα σοιμπλε κ μνημονιο φορεβερ λοιπον..κ ο καλος ο συριζα...αυτο δεν κανει....;!