Η CIA δίνει στη δημοσιότητα εκατοντάδες απόρρητα έγγραφα του Μπιν Λάντεν, αλλά όχι τη συλλογή του με πορνό

Η CIA δίνει στη δημοσιότητα εκατοντάδες απόρρητα έγγραφα του Μπιν Λάντεν, αλλά όχι τη συλλογή του με πορνό Facebook Twitter
1

Μία σειρά από έγγραφα που κατασχέθηκαν κατά τη διάρκεια της επιδρομής Αμερικανών κομάντο στην οικεία όπου διέμενε ο Οσάμα Μπιν Λάντεν στο Πακιστάν αναμένεται να δοθούν στη δημοσιότητα, εκτός από τη συλλογή του με πορνογραφικό υλικό.

Ο διευθυντής της CIA, Mike Pompeo ανακοίνωσε ότι τα εν λόγω έγγραφα θα αποχαρακτηριστούν μέσα στις επόμενες εβδομάδες.

Πρόκειται για εκατομμύρια ντοκουμέντα σε ηλεκτρονική και έντυπη μορφή: από οικογενειακά γράμματα και εργασίες πάνω στην ιστορία του Ισλάμ μέχρι βιβλία και σημειώσεις για αποστολές της Αλ-Κάιντα.

Στα κατασχεθέντα αρχεία συμπεριλαμβάνεται και μία εκτενής συλλογή σύγχρονων βίντεο πορνογραφικού περιεχομένου, σύμφωνα με τους Αμερικανούς αξιωματούχους.

Στο παρελθόν η κυβέρνηση των ΗΠΑ έχει δώσει εκ νέου στη δημοσιότητα εκατοντάδες φακέλους από τη συγκεκριμένη επιδρομή, μεταξύ των οποίων και προσωπικές επιστολές του Μπιν Λάντεν που αποκάλυπταν την εμμονή του με τις επιθέσεις στη Δύση και το φόβο του μην τυχόν παρακολουθείται.

Μιλώντας στο Fox News, ο Pompeo χαρακτήρισε σημαντικό για την εθνική ασφάλεια να δημοσιοποιηθούν τα περισσότερα από αυτά τα έγγραφα, αλλά πρόσθεσε ότι το τολμηρό υλικό θα παραμείνει απόρρητο.

Το 2015, η CIA αρνήθηκε αίτημα της ιστοσελίδας Brobible που ζητούσε πρόσβαση στο πορνογραφικό υλικό του Λάντεν, βασιζόμενη στη Διακήρυξη για την Ελεύθερη Πρόσβαση στην Πληροφορία. Σύμφωνα με τον Michael Lavergne, αξιωματούχο της CIA, η υπηρεσία δεσμευόταν απέναντι στον ομοσπονδιακό νόμο για την «αποστολή άσεμνου περιεχομένου».

Με πληροφορίες από Independent 

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

1 σχόλια
Πακιστανός ο Bill;Τι να θέλουν να κρύψουν άραγε μη παρουσιάζοντας τις τσόντες του;Λέτε να προταγονιστούσε ο ίδιος μαζί με αρχηγούς άλλων κρατών, όπως π.χ. οι ΗΠΑ;