ΗΠΑ: Νεαρή μητέρα που είχε καταναλώσει αλκοόλ, κοιμήθηκε μαζί με τον 6 μηνών γιο της και του προκάλεσε ασφυξία

ΗΠΑ: Νεαρή μητέρα που είχε καταναλώσει αλκοόλ, κοιμήθηκε μαζί με τον 6 μηνών γιο της και του προκάλεσε ασφυξία Facebook Twitter
1

Μία 32χρονη μητέρα από το Μίσιγκαν κατηγορείται για ανθρωποκτονία εξ αμελείας καθώς σύμφωνα με τις πολιτειακές αρχές, μία νύχτα του περασμένου Δεκέμβρη αφότου κατανάλωσε μεγάλη ποσότητα αλκοόλ κοιμήθηκε στο ίδιο κρεβάτι με τον 6 μηνών γιο της, πράξη που οδήγησε στον θάνατό του.

Η Leslie Neuman παραδόθηκε στις αρχές χθες, Δευτέρα και εκτός από την κατηγορία της ανθρωποκτονίας αντιμετωπίζει και αυτή της κακοποίησης παιδιού. Κατηγορίες που σύμφωνα με τη συνήγορό της είναι ιδιαίτερα αυστηρές, παρά το γεγονός πως η νεαρή μητέρα είχε προειδοποιηθεί να μην κοιμηθεί στο ίδιο κρεβάτι με το μωρό της.

«Βιώνει μία κόλαση από την ημέρα που πέθανε το παιδί της» δήλωσε στο People η Maggie Cotant. «Πρόκειται για ένα τραγικό, φρικτό ατύχημα. Είναι μία τιμωρία για την ίδια με την οποία πρέπει να ζει για πάντα. Το έκαναν (σ.σ. οι αρχές) να μοιάζει σαν να το έκανε αυτή», ανέφερε.

Σύμφωνα με τη συνήγορο της Neuman, το περιστατικό έλαβε χώρα στις 29 Δεκεμβρίου. Η νεαρή μητέρα και η αδερφή της βρίσκονταν στο σπίτι, έτρωγαν το φαγητό που είχε απομείνει από το χριστουγεννιάτικο δείπνο και έπιναν αλκοόλ. Όπως ανέφερε η ίδια, οι δυο τους ήπιαν τέσσερις μπύρες και ένα σφηνάκι σε ένα χρονικό διάστημα από τις 3 το μεσημέρι μέχρι τις 11 το βράδυ, όταν και πήγαν για ύπνο.

«Η κατανάλωση αλκοόλ σημειώθηκε μέσα σ' ένα μεγάλο διάστημα χρόνου» πρόσθεσε η Cotant. «Το κάνουν να φαίνεται λες και είναι αυτή η αλκοολική, μεθυσμένη γυναίκα που πήγε να κοιμηθεί μαζί με το μωρό της ενώ ήταν "τύφλα". Στην πραγματικότητα, δεν έχουν ιδέα».

H πελάτης της, συνέχισε η Cotant, πήρε τον γιο της στο κρεβάτι επειδή ήταν κρυωμένος και φοβόταν ότι δεν θα άκουγε τα κλάματά του τη νύχτα. Όταν ξύπνησε, λίγες ώρες αργότερα, το μωρό είχε χάσει τις αισθήσεις του και δεν ανταποκρινόταν.

Η οικογένεια κάλεσε αμέσως ασθενοφόρο. Ο μικρός Connor μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Η ιατροδικαστική υπηρεσία της κομητείας Wayne αποφάνθηκε ότι ο θάνατος του παιδιού ήταν ατύχημα και προήλθε από ασφυξία.

«Πιστεύουμε ότι το μωρό εγκλωβίστηκε μεταξύ του κρεβατιού και του τοίχου και έπαθε ασφυξία», δήλωσε ο αρχηγός της αστυνομίας της πόλης Livonia, Robert Nenciarini. 

Αξίζει, ωστόσο, να σημειωθεί πως λίγες μέρες αφότου γεννήθηκε ο Connor, ένα μέλος του νοσοκομείου (η ιδιότητα και τα στοιχεία του παρέμειναν ανώνυμα) υπέβαλε καταγγελία στην υπηρεσία Πρόνοιας, υποστηρίζοντας πως η Neuman έμοιαζε να περνάει κάποιου είδους στερητικό σύνδρομο.

H 32χρονη, σύμφωνα πάντα με τη συνήγορό της, συμμετείχε σε ένα σχετικό πρόγραμμα της Πρόνοιας όπου της συνέστησαν να μην μοιράζεται το ίδιο κρεβάτι με το μωρό της. 

Η Neuman φέρεται, μάλιστα, να ζήτησε βοήθεια από ένα κέντρο απεξάρτησης από τα ναρκωτικά και το αλκοόλ όσο ήταν έγκυος.

Η νεαρή μητέρα που πλήρωσε την εγγύηση και πλέον περιμένει τη δίκη της στις 28 Σεπτεμβρίου, έχει δύο ακόμη παιδιά, 8 και 10 ετών. Και τα δύο βρίσκονται πλέον υπό την κηδεμονία του πατέρα τους.

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

1 σχόλια