Ναυτική τραγωδία στον Μαρμαρά: Νεκροί 21 πρόσφυγες- Έγκυος έχασε το αγέννητο παιδί της

Ναυτική τραγωδία στον Μαρμαρά: Νεκροί 21 πρόσφυγες- Έγκυος έχασε το αγέννητο παιδί της Facebook Twitter
0

Στους 21 ανέρχονται οι νεκροί και σε τουλάχιστον 7 οι αγνοούμενοι από το ναυάγιο ενός πλοιαρίου που μετέφερε πρόσφυγες στη θάλασσα του Μαρμαρά, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό που ανακοίνωσε το τουρκικό λιμενικό.

Μια έγκυος γυναίκα, που διακομίστηκε στο νοσοκομείο, έχασε το αγέννητο παιδί της παρά τις προσπάθειες των γιατρών, ανέφερε το κρατικό πρακτορείο Anadolu.


Το ναυάγιο σημειώθηκε 64 μίλια ανοιχτά της πόλης Κεφκέν, στο βορειοδυτικό τμήμα της χώρας. Οι περισσότεροι από τους 70 επιβαίνοντες του πλοιαρίου, ήταν ιρακινής υπηκοότητας, όπως δήλωσε ο Μεχμέτ Ουνάλ, κυβερνήτης της Καντίρα, όπου προσφέρθηκαν οι πρώτες βοήθειες στους διασωθέντες, σύμφωνα με το πρακτορείο Dogan.


Το πλοιάριο είχε αναχωρήσει από τα δυτικά της πόλης Ζονγκουλντάκ (ανατολικά της Κεφκέν) και είχε προορισμό την Ρουμανία, πρόσθεσε το Dogan.


Την περασμένη εβδομάδα 150 μετανάστες διασώθηκαν από τις ρουμανικές αρχές, οι οποίες αντιμετωπίζουν μια αύξηση στις μεταναστευτικές ροές μέσω αυτού του θαλάσσιου περάσματος με αφετηρία την Τουρκία.


Το Βουκουρέστι εκφράζει φόβους ότι η θάλασσα του Μαρμαρά θα αποτελέσει μια εναλλακτική διαδρομή για παράτυπους μετανάστες που επιδιώκουν να φτάσουν στην Ευρώπη.


Τον περασμένο μήνα, πλοιάρια με 570 μετανάστες αναχαιτίστηκαν σε αυτό το θαλάσσιο πέρασμα από τις ρουμανικές αρχές. Σύμφωνα με στοιχεία που δημοσίευσε το Anadolu, 834 μετανάστες και 10 διακινητές συνελήφθηκαν στην Μαύρη Θάλασσα σε 7 περιστατικά που σημειώθηκαν στο διάστημα 13 Αυγούστου και 9 Σεπτεμβρίου.

Με πληροφορίες από AFP/ ΑΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αλβανός δημοσιογράφος λέει ότι ο Μπελέρης είναι υποψήφιος στις Ευρωεκλογές γιατί «είναι αρεστός στη Χρυσή Αυγή»

Διεθνή / Με την υποψηφιότητα Μπελέρη η ΝΔ ψάχνει ψήφους από την άκρα δεξιά, γράφουν αλβανικά Μέσα Ενημέρωσης

Στα Τίρανα ενοχλήθηκαν από τη δήλωση Πύρρου Δήμα «η καταγωγή μου είναι από τη Χειμάρρα, την καρδιά της Βορείου Ηπείρου» - Ποιος ζητά να αφαιρεθεί η αλβανική υπηκοότητα από τον Φρέντη Μπελέρη
NEWSROOM
Γερμανία: Δύο άντρες σχεδίαζαν επιθέσεις σε στρατιωτικές βάσεις για λογαριασμό της Ρωσίας

Διεθνή / Γερμανία: Συνελήφθησαν δύο ύποπτοι σαν πράκτορες της Ρωσίας - Σχεδίαζαν επιθέσεις σε στρατιωτικές βάσεις

Οι εισαγγελείς κατηγορούν τους υπόπτους ότι συνεργάζονται με τις ρωσικές μυστικές υπηρεσίες σε απόπειρα να υπονομεύσουν την υποστήριξη προς την Ουκρανία
NEWSROOM
Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Αισθάνεται έντονα πιεσμένος με τον καρκίνο της Κέιτ Μίντλετον και του βασιλιά Κάρολου

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Αισθάνεται έντονα πιεσμένος με τον καρκίνο της Κέιτ Μίντλετον και του βασιλιά Κάρολου

Επιστρέφει στα βασιλικά καθήκοντα ο πρίγκιπας Ουίλιαμ για πρώτη φορά μετά την διάγνωση με καρκίνο της Κέιτ Μίντλετον - Ένας Βρετανός ιστορικός και μια βασιλική βιογράφος περιγράφουν την δύσκολη θέση του διαδόχου του θρόνου αυτή την περίοδο
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ