Γυναίκες, μήλα, κότες και μια γάτα - Tα περίεργα, μυστικά αρχεία στις συσκευές του Οσάμα Μπιν Λάντεν

Γυναίκες, μήλα, κότες και μια γάτα - Tα περίεργα, μυστικά αρχεία στις συσκευές του Οσάμα Μπιν Λάντεν Facebook Twitter
0

Tι έκρυβε ο διαβόητος τρομοκράτης Οσάμα Μπιν Λάντεν στις ηλεκτρονικές του συσκευές; Θα περίμενε κανείς πως τα ψηφιακά αρχεία του ηγέτη της Αλ Κάιντα θα ήταν γεμάτα μυστικά για τις επιθέσεις της οργάνωσης και απόρρητα ντοκουμέντα. Και το πιθανότερο είναι πως πολλά από τα στοιχεία που συλλέχθηκαν μετά το θάνατό του θα περιλαμβάνουν ακριβώς αυτό.

Ωστόσο μεταξύ όσων δόθηκαν στη δημοσιότητα υπάρχουν και πολλά αναπάντεχα ευρήματα.  Μελετώντας τα περιεχόμενα των ηλεκτρονικών προσωπικών δεδομένων του Μπιν Λάντεν βρίσκει κανείς εκατοντάδες φωτογραφίες που δεν βγάζουν καθόλου νόημα.

Ένας λογαριασμός στο Twitter, ο @AbbottabadImage, δημοσιοποιεί τις εικόνες που βρέθηκαν στις συσκευές του συγκροτήματος στο Abbottabad του Πακιστάν, εκεί όπου ο Οσάμα Μπιν Λάντεν σκοτώθηκε από στρατιώτες των ΗΠΑ το 2011.

Σημειώνεται βέβαια πως τα αρχεία προέρχονται από συσκευές που χρησιμοποιούσαν αρκετοί άνθρωποι εκεί μέσα και όχι μόνο Μπιν Λάντεν.

Στα αρχεία υπάρχουν φωτογραφίες με κοτόπουλα, μήλα, μια γάτα, πορτρέτα γυναικών και πολλά τοπία.

Σύμφωνα με την CIA, το συγκεκριμένο ογκωδέστατο αρχείο που δόθηκε στη δημοσιότητα περιλαμβάνει 79.000 ξεχωριστά αρχεία ήχου και εικόνας.

Η CIA κυκλοφόρησε συνολικά περίπου 470.000 αρχεία, αλλά τίποτα που θα έβλαπτε η θα απειλούσε άμεσα την ασφάλεια του έθνους. Το σίγουρο είναι πως αυτός ο λογαριασμός θα έχει πολύ υλικό προς δημοσίευση για αρκετό καιρό.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γάζα: Νεογνό σώθηκε από τη μήτρα της νεκρής μητέρας του, μετά από ισραηλινή επιδρομή

Διεθνή / Γάζα: Νεογνό σώθηκε από τη μήτρα της νεκρής μητέρας του, μετά από ισραηλινή επιδρομή

Η νεαρή μητέρα υπέκυψε στα τραύματά της λίγο πριν γεννηθεί η κόρη της - «Ακόμα και αν αυτό το παιδί επιβιώσει, γεννήθηκε ορφανό», είπε ο γιατρός της πτέρυγας νεογνών
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Ο πρώην αρχηγός του Ουφίτσι ορκίζεται να σώσει τη Φλωρεντία εάν εκλεγεί δήμαρχος

Διεθνή / Φλωρεντία: Ο πρώην διευθυντής της γκαλερί Ουφίτσι ορκίζεται να διώξει τα μπέργκερ από τους δρόμους αν εκλεγεί δήμαρχος

Υποστηριζόμενος από το κόμμα της Μελόνι, ο Έικε Σμιντ λέει ότι η καταστολή του εγκλήματος και του υπερτουρισμού θα βοηθήσει στην αποκατάσταση της Φλωρεντίας
NEWSROOM
Με ποια κριτήρια θα ψηφίσουν οι Κύπριοι στις ευρωεκλογές;

LiFO politics / Με ποια κριτήρια θα ψηφίσουν οι Κύπριοι στις ευρωεκλογές;

Πενήντα χρόνια μετά την τουρκική εισβολή και είκοσι από την ένταξη στην Ε.Ε., σχεδόν μισό εκατομμύριο Κύπριοι θα ψηφίσουν για τις ευρωεκλογές. Ποια είναι τα σημαντικότερα προβλήματα που τους απασχολούν, εκτός από την τουρκική εισβολή και κατοχή; Και ποια είναι η εξέλιξη της πρωτοβουλίας αποστολής ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα; Η Βασιλική Σιούτη μιλά με τον δημοσιογράφο Κώστα Βενιζέλο από τη Λευκωσία.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ