H αναπάντεχη και μυστικοπαθής συνάντηση του Έλον Μασκ με τον Ερντογάν στην Άγκυρα

H αναπάντεχη και μυστικοπαθής συνάντηση του Έλον Μασκ με τον Ερντογάν στην Άγκυρα Facebook Twitter
0

Ο Έλον Μασκ και ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν συναντήθηκαν για να εξετάσουν μια πιθανή «συνεργασία» ανάμεσα σε Tesla, SpaceX, και τουρκικές εταιρίες. Οι δυο τους συζήτησαν τα σχέδια της Τουρκίας να εκτοξεύσει δορυφόρους στο 2020 και το 2021, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Ερντογάν, Ιμπραχίμ Καλίν, και μίλησαν επίσης για τις προσπάθειες της χώρας να κατασκευάσει ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο. 

Αυτό μετέδωσε την Τετάρτη το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters με αφορμή την αμφιλεγόμενη επίσκεψη του Έλον Μασκ στην Τουρκία, καθώς πολύ τον κατέκριναν σχολιάζοντας πως έτσι είναι σαν να στηρίζει τον Τούρκο πρόεδρο, ο οποίος έχει κατηγορηθεί μεταξύ άλλων για σοβαρή φίμωση του Τύπου, νοθεία στις εκλογές και εχθρική στάση απέναντι στις ΗΠΑ. Να σημειωθεί πως πρόσφατα ο Ερντογάν προφυλάκισε δύο Αμερικανούς διπλωμάτες, αναζωπυρώνοντας την ένταση μεταξύ δύο χωρών. 

Η συνάντηση Μασκ- Ερντογάν έγινε κεκλεισμένων των θυρών οπότε δεν έγινε γνωστό τι ακριβώς κουβέντιασαν οι δυο τους και πολλοί αμφισβητούν πως θέμα συζήτησης ήταν η παραγωγή του ηλεκτρικού αυτοκινήτου. Ωστόσο, δημοσιεύματα είχαν γνωστοποιήσει πριν μερικές ημέρες πως πέντε τουρκικές επιχειρήσεις προωθούν ένα κοινό σχέδιο παραγωγής ηλεκτρικού αυτοκινήτου, με την υποστήριξη του Ερντογάν και πως ο ίδιος έχει χρηματοδοτήσει ξανά στο παρελθόν ανάλογα πρότζεκτ σε μια προσπάθεια ανταγωνισμού με την Tesla στη χώρα. 

Ο Έλον Μασκ φωτογραφήθηκε με τον Ερντογάν να σφίγγουν τα χέρια, και το στιγμιότυπο δημοσίευσε στο Twitter η τουρκική κυβέρνηση στον επίσημο λογαριασμό της, χωρίς ωστόσο να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες για το περιεχόμενο της συνάντησης. 


Η συνάντησή του δε, ήταν προγραμματισμένη και όχι έκτακτη, όπως αναφέρεται και στο επίσημο πρόγραμμα του Ερντογάν. 

Αν και η επέκταση της βιομηχανίας ηλεκτρικού αυτοκινήτου κάνει περισσότερο νόημα ως αντικείμενο της συνάντησης των δύο αντρών, επιπλέον φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν και τους δείχνουν να ποζάρουν μπροστά από μοντέλα πυραύλων με το λογότυπο SpaceX (μία ακόμη εταιρία του Έλον Μασκ), περιπλέκουν περισσότερο τα πράγματα. Κι αυτό γιατί όπως σχολιάζουν ξένοι αναλυτές μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάποιος προφανής λόγος για τον οποίο ο Ερντογάν θα μπορούσε να ενδιαφέρεται για της υπηρεσίες της SpaceX. 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ