Γαλλία: Αυτοκίνητο έπεσε πάνω σε φοιτητές στο Μπλανιάκ

Γαλλία: Αυτοκίνητο έπεσε πάνω σε φοιτητές στο Μπλανιάκ Facebook Twitter
0

Ένας άνδρας έπεσε «εσκεμμένα» με το αυτοκίνητο που οδηγούσε πάνω σε πεζούς στην πόλη Μπλανιάκ, στα περίχωρα της Τουλούζης, στη νοτιοδυτική Γαλλία.


Σύμφωνα με την αστυνομία το συμβάν σημειώθηκε κοντά σε κολέγιο και τρεις φοιτητές τραυματίστηκαν, οι δύο εξ αυτών βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση.


Ο άνδρας, ο οποίος δεν βρισκόταν υπό παρακολούθηση από τις αρχές για τρομοκρατικές ή άλλου είδους υποθέσεις, συνελήφθη επί τόπου. Το BBC αναφέρει πως ο οδηγός είναι 28 ετών και πως είναι γνώριμος στις αρχές από υποθέσεις που σχετίζονται με ναρκωτικά.

Οι τραυματίες είναι 22 και 23 ετών όπως μεταδίδεται και είναι Κινέζοι. Μια 23χρονη είναι σοβαρότερα τραυματισμένη, ένας νεαρός άνδρας και άλλη μια κοπέλα, ηλικίας 22 και 23 ετών, φέρουν ελαφρύτερα τραύματα.

Βάσει των πρώτων στοιχείων της έρευνας, όπως μεταδίδει το Europe1, υποστήριξε ότι «έλαβε εντολές» για να διαπράξει την ενέργεια αυτή.

«Προς το παρόν το περιστατικό δεν ερευνάται ως τρομοκρατικό αν και το σενάριο αυτό δεν έχει αποκλειστεί» επισήμανε ο εισαγγελέας της Τουλούζης σε μια ανακοίνωση.


Όπως μετέδωσε αρχικά το τηλεοπτικό δίκτυο Europe 1 το περιστατικό συνέβη στην έξοδο του λυκείου-κολεγίου Σεντ Εξιπερί. Λίγο μετά έγινε γνωστό, από το Europe 1, ότι τα γεγονότα εκτυλίχθηκαν έξω από το συγκρότημα "IGS Alternance", γύρω στις 16.00 τοπική ώρα.


Ο δράστης φαίνεται πως πάσχει από ψυχολογικά προβλήματα, είχε νοσηλευτεί έως τον Δεκέμβριο του 2016, σύμφωνα με τον εισαγγελέα.

Το όχημα παρέσυρε τους πεζούς την ώρα που προσπαθούσαν να διασχίσουν τον δρόμο.Κατόπιν, μεταδίδει το Europe 1, στάθμευσε το όχημά του και περίμενε τις δυνάμεις ασφαλείας καπνίζοντας μάλιστα ένα τσιγάρο.


Στο IGS στεγάζονται πέντε ιδιωτικά σχολεία όπου φοιτούν συνολικά 2.000 μαθητές και σπουδαστές.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αλβανός δημοσιογράφος λέει ότι ο Μπελέρης είναι υποψήφιος στις Ευρωεκλογές γιατί «είναι αρεστός στη Χρυσή Αυγή»

Διεθνή / Με την υποψηφιότητα Μπελέρη η ΝΔ ψάχνει ψήφους από την άκρα δεξιά, γράφουν αλβανικά Μέσα Ενημέρωσης

Στα Τίρανα ενοχλήθηκαν από τη δήλωση Πύρρου Δήμα «η καταγωγή μου είναι από τη Χειμάρρα, την καρδιά της Βορείου Ηπείρου» - Ποιος ζητά να αφαιρεθεί η αλβανική υπηκοότητα από τον Φρέντη Μπελέρη
NEWSROOM
Γερμανία: Δύο άντρες σχεδίαζαν επιθέσεις σε στρατιωτικές βάσεις για λογαριασμό της Ρωσίας

Διεθνή / Γερμανία: Συνελήφθησαν δύο ύποπτοι σαν πράκτορες της Ρωσίας - Σχεδίαζαν επιθέσεις σε στρατιωτικές βάσεις

Οι εισαγγελείς κατηγορούν τους υπόπτους ότι συνεργάζονται με τις ρωσικές μυστικές υπηρεσίες σε απόπειρα να υπονομεύσουν την υποστήριξη προς την Ουκρανία
NEWSROOM
Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Αισθάνεται έντονα πιεσμένος με τον καρκίνο της Κέιτ Μίντλετον και του βασιλιά Κάρολου

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Αισθάνεται έντονα πιεσμένος με τον καρκίνο της Κέιτ Μίντλετον και του βασιλιά Κάρολου

Επιστρέφει στα βασιλικά καθήκοντα ο πρίγκιπας Ουίλιαμ για πρώτη φορά μετά την διάγνωση με καρκίνο της Κέιτ Μίντλετον - Ένας Βρετανός ιστορικός και μια βασιλική βιογράφος περιγράφουν την δύσκολη θέση του διαδόχου του θρόνου αυτή την περίοδο
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ