Η Κορνουάλη σχεδιάζει να απαγορεύσει τα πλαστικά καλαμάκια για να μειώσει την μόλυνση στους ωκεανούς

Η Κορνουάλη σχεδιάζει να απαγορεύσει τα πλαστικά καλαμάκια για να μειώσει την μόλυνση στους ωκεανούς Facebook Twitter
0

Η Κορνουάλη ενδέχεται να γίνει η πρώτη επαρχεία στη Βρετανία που θα απαγορεύσει τα πλαστικά καλαμάκια σε μια προσπάθεια να προστατεύσει την ακτογραμμή της από την ρύπανση. Τα πλαστικά καλαμάκια χρειάζονται εκατοντάδες χρόνια για να αποσυντεθούν και είναι γνωστό πως προκαλούν τεράστιες βλάβες στα ζώα. 

Την πρόταση να απαγορευθούν τα πλαστικά καλαμάκια από τα μπαρ κατέθεσε η ομάδα Final Straw Cornwall που συστάθηκε ειδικά για τον σκοπό με όνομα καθώς υποστηρίζει πως μια τέτοια κίνησε θα προστάτευε την τοπική άγρια ζωή. «Ο βασικός σκοπός είναι να σταματήσουν οι επιχειρήσεις σε όλη την Κορνουάλη να χρησιμοποιούν πλαστικά καλαμάκια μίας χρήσης και να γίνει η πρώτη βρετανική επαρχεία που θα τα απαγορεύσει. Επειδή η Κορνουάλη είναι ένα όμορφο μέρος με πολλές υπέροχες παραλίες και γεμάτη τουριστικά αξιοθέατα, βρισκόμαστε σε θέση ισχύος. Πρόκειται για ένα πολύ σοβαρό περιβαλλοντικό ζήτημα- όχι μόνο για τους ωκεανούς μας, αλλά γενικώς», σχολίασε ο James Neale, επικεφαλής της ομάδας. 

#finalstrawcornwall #plasticocean #bethechange #lovewhereyoulive

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη The Final Straw (@thefinalstrawcornwall) στις


Τα πλαστικά καλαμάκια είναι η νέα ανησυχία των περιβαλλοντολόγων που ψάχνουν τρόπους να μειώσουν γενικά τον αριθμό των πλαστικών, τα οποία ξεβράζονται στις θάλασσες. Εικάζεται κάθε χρόνο μόνο στη Βρετανία χρησιμοποιούνται 8.5 δισεκατομμύρια καλαμάκια. 

Staggering statistic! #cornwall is about to #saynotosingleuse and stop using straws are you going to be part of the #finalstrawcornwall cornwall story : )

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη The Final Straw (@thefinalstrawcornwall) στις


Νωρίτερα φέτος η αλυσίδα παμπ JD Wetherspoon σταμάτησε να βάζει πλαστικά καλαμάκια στα ροφήματα των πελατών και από τον Ιανουάριο του 2018 θα χρησιμοποιεί μόνο βιοδιασπώμενα χάρτινα καλαμάκια. 

Την ίδια στιγμή, πολλά μπαρ και εστιατόρια δέχονται έντονες πιέσεις από την καμπάνια Refuse The Straw, που ξεκίνησε στις ΗΠΑ με την υποστήριξη της Vivienne Westwood.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γάζα: Νεογνό σώθηκε από τη μήτρα της νεκρής μητέρας του, μετά από ισραηλινή επιδρομή

Διεθνή / Γάζα: Νεογνό σώθηκε από τη μήτρα της νεκρής μητέρας του, μετά από ισραηλινή επιδρομή

Η νεαρή μητέρα υπέκυψε στα τραύματά της λίγο πριν γεννηθεί η κόρη της - «Ακόμα και αν αυτό το παιδί επιβιώσει, γεννήθηκε ορφανό», είπε ο γιατρός της πτέρυγας νεογνών
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Ο πρώην αρχηγός του Ουφίτσι ορκίζεται να σώσει τη Φλωρεντία εάν εκλεγεί δήμαρχος

Διεθνή / Φλωρεντία: Ο πρώην διευθυντής της γκαλερί Ουφίτσι ορκίζεται να διώξει τα μπέργκερ από τους δρόμους αν εκλεγεί δήμαρχος

Υποστηριζόμενος από το κόμμα της Μελόνι, ο Έικε Σμιντ λέει ότι η καταστολή του εγκλήματος και του υπερτουρισμού θα βοηθήσει στην αποκατάσταση της Φλωρεντίας
NEWSROOM
Με ποια κριτήρια θα ψηφίσουν οι Κύπριοι στις ευρωεκλογές;

LiFO politics / Με ποια κριτήρια θα ψηφίσουν οι Κύπριοι στις ευρωεκλογές;

Πενήντα χρόνια μετά την τουρκική εισβολή και είκοσι από την ένταξη στην Ε.Ε., σχεδόν μισό εκατομμύριο Κύπριοι θα ψηφίσουν για τις ευρωεκλογές. Ποια είναι τα σημαντικότερα προβλήματα που τους απασχολούν, εκτός από την τουρκική εισβολή και κατοχή; Και ποια είναι η εξέλιξη της πρωτοβουλίας αποστολής ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα; Η Βασιλική Σιούτη μιλά με τον δημοσιογράφο Κώστα Βενιζέλο από τη Λευκωσία.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ