Η CIA επιμένει στις κατηγορίες της περί ρωσικής ανάμειξης στις αμερικανικές εκλογές

Η CIA επιμένει στις κατηγορίες της περί ρωσικής ανάμειξης στις αμερικανικές εκλογές Facebook Twitter
0

Ο διευθυντής της CIA Μάικ Πομπέο επέμεινε σήμερα στις κατηγορίες περί ρωσικής ανάμειξης στην προεκλογική εκστρατεία στις ΗΠΑ, παρά τις νέες διαβεβαιώσεις του προέδρου της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν για το αντίθετο.


«Ο διευθυντής υποστηρίζει, όπως το έκανε πάντα, την έκθεση του Ιανουαρίου του 2017» των υπηρεσιών πληροφοριών σχετικά με την εμπλοκή της Ρωσίας στις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ, τονίζεται σε ένα δελτίο τύπου που εξέδωσε η CIA κι αναμετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο CNN λίγες ώρες μετά τις δηλώσεις του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος εμφανίστηκε να αποδέχεται τις διαβεβαιώσεις του επικεφαλής του ρωσικού κράτους. «Τα συμπεράσματα των υπηρεσιών πληροφοριών αναφορικά με την ανάμειξη της Ρωσίας δεν έχουν αλλάξει» συμπληρώνεται στο δελτίο τύπου.


Ο Ντόναλντ Τραμπ αναφέρθηκε σήμερα στην κατηγορηματική άρνηση του Βλαντίμιρ Πούτιν απέναντι στις κατηγορίες αυτές και τόνισε, αφού οι δύο άνδρες συναντήθηκαν στο Βιετνάμ, ότι θεωρεί πως είναι ειλικρινής. «Μου είπε δεν ενεπλάκη σε καμία περίπτωση στις εκλογές μας» εξήγησε ο μεγιστάνας μετά τη σύντομη συνάντηση με τον Ρώσο ομόλογό του στο Ντανάγκ στο Βιετνάμ, στο περιθώριο της περιφερειακής Συνόδου. Αυτές οι κατηγορίες ανάμειξης είναι «γελοιότητες» επισήμανε από την πλευρά ο Ρώσος πρόεδρος σε μια συνέντευξη τύπου που παραχώρησε.


Οι δηλώσεις του δισεκατομμυριούχου προκάλεσαν την οργή πολλών στελεχών του Δημοκρατικού Κόμματος, ιδίως του βουλευτή Άνταμ Σιφ, που τόνισε σε ένα δελτίο τύπου ότι «ο πρόεδρος δεν ξεγελά κανέναν». «Γνωρίζει ότι οι Ρώσοι αναμείχθηκαν» κυρίως υποκλέπτοντας τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της Χίλαρι Κλίντον και οργανώνοντας μια εκστρατεία στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης υπέρ του Ρεπουμπλικάνου, σημειώνεται στο δελτίο τύπου.

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ