«Σιχαίνομαι τον εαυτό μου» - Οργή για τον άντρα που άφησε σημείωμα σε ασθενοφόρο επειδή του έκλεινε το δρόμο

«Σιχαίνομαι τον εαυτό μου» - Οργή για τον άντρα που άφησε σημείωμα σε ασθενοφόρο επειδή του έκλεινε το δρόμο Facebook Twitter
Αριστερά η Tasha Starkey, που δημοσίευσε πρώτη την φωτογραφία με το σημείωμα στο Twitter. Δεξιά ο 27χρονος Hassan Shabbir.
5

Μετά τις έντονες αντιδράσεις και την κατακραυγή, ο άντρας που άφησε ένα σημείωμα με παράπονα σε παρμπρίζ ασθενοφόρου ζητώντας την επόμενη φορά να μην του κλείνουν το δρόμο απολογήθηκε για την πράξη του, χαρακτηρίζοντας την αντίδρασή του «αποκρουστική». Σημειωτέον πως ο ασθενής, τον οποίο φρόντιζαν εκείνη τη στιγμή οι διασώστες, αν και μεταφέρθηκε αργότερα στο νοσοκομείο τελικά εξέπνευσε. 

Ο 27χρονος Hassan Shabbir, που είναι βοηθός δασκάλου, είπε πως η συμπεριφορά του ήταν «απαράδεκτη» και πως «νιώθει αηδία με τον εαυτό του» αλλά έσπευσε να δικαιολογηθεί μερικώς λέγοντας πως εκείνη τη στιγμή ήταν εν βρασμώ και γι' αυτό έγραψε το σημείωμα. Σε αυτό ανέφερε χαρακτηριστικά: «Μπορεί να σώζετε ζωές, αλλά μην παρκάρετε το όχημά μας σε ένα ηλίθιο μέρος και μπλοκάρετε τον δρόμο μου».  

«Σιχαίνομαι τον εαυτό μου» - Οργή για τον άντρα που άφησε σημείωμα σε ασθενοφόρο επειδή του έκλεινε το δρόμο Facebook Twitter

Η Tasha Starkey, διασώστης που ήταν εκείνη τη στιγμή στο σημείο, αποφάσισε να δημοσιεύσει το σημείωμα στον λογαριασμό της στο Twitter, το οποίο στη συνέχεια έγινε viral προκαλώντας οργή για τον άντρα και καταδίκη για την συμπεριφορά του. Όπως εξήγησε η ίδια, το ασθενοφόρο, μην έχοντας άλλη επιλογή, αναγκάστηκε να διπλοπαρκάρει έξω από ένα κέντρο αποτοξίνωσης στο Μπέρμιγχαμ. Το ιατρικό προσωπικό που ήταν εκεί προσπαθούσε για τουλάχιστον μιάμιση ώρα να σώσει έναν 42χρονο ασθενή, αλλά τελικά πέθανε καθώς στο νοσοκομείο διαπιστώθηκε πως είχε εσωτερική αιμορραγία.


Η υπηρεσία West Midlands Ambulance Service και πολλά μέλη του ιατρικού προσωπικού, αφού αναδημοσίευσαν στα social media την φωτογραφία με το σημείωμα, έσπευσαν να εξηγήσουν τις ακριβείς συνθήκες του περιστατικού, εκφράζοντας παράλληλα τον αποτροπιασμό τους. «Μερικές φορές απλώς δεν υπάρχουν λόγια. Αυτό το σημείωμα βρέθηκε σήμερα πάνω σε ένα ασθενοφόρο μας. Εκείνη τη στιγμή οι διασώστες βοηθούσαν έναν άντρα σε πολύ άσχημη κατάσταση, ο οποίος πριν έκανε εμετό με αίμα», έγραψαν στο Twitter. Σύμφωνα με μαρτυρίες ο άντρας κατέρρευσε μέσα στο κέντρο αποτοξίνωσης, όπου νοσηλευόταν τους τελευταίους τρεις μήνες και ήταν καθαρός από ουσίες όταν πέθανε. 


Μετά το συμβάν, ο 27χρονος Hassan, που είναι επίσης πατέρας, ζήτησε συγγνώμη από την οικογένεια του ασθενή. «Αυτό που έκανα ήταν αποκρουστικό, αλλά δεν είμαι τέρας. Δεν υπάρχει δικαιολογία για την συμπεριφορά μου. Ντρέπομαι βαθιά για την πράξη μου, πολύ πριν μάθω πως ο άτυχος άντρας πέθανε. Τώρα ξέρω πως το κάνει ακόμη χειρότερο και συλλυπούμαι την οικογένειά του. Λυπάμαι πραγματικά και μετανιώνω για ό,τι έκανα», δήλωσε ο ίδιος, εξηγώντας πως περίμενε τουλάχιστον 20 λεπτά πίσω από το ασθενοφόρο πριν γράψει το σημείωμα. Όπως σημείωσε, επειδή πολύ συχνά έχουν κυκλοφοριακό πρόβλημα σε εκείνο το δρόμο, αυτό τον έκανε να εκραγεί. «Έχασα την ψυχραιμία μου και τότε το έγραψα. Το ξέρω πως ήταν κακό και το κατάλαβα πολύ πριν μάθω ότι πέθανε. Αλλά το παρκάρισμα εκεί είναι τραγικό και με έχουν ξανακλείσει πολλές φορές. Μια φορά είχα πάθει το ίδιο από την αστυνομία και δεν ήξερα ούτε πού είναι ούτε τι κάνουν. Μακάρι να μπορούσα να τα πάρω όλα πίσω και ελπίζω η οικογένεια να με συγχωρήσει», πρόσθεσε ο Hassan.

Διεθνή
5

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ