Απεργία την Πρωτομαγιά

Το μακροβιέστερο γκέι ζευγάρι ηλικιωμένων της Αυστραλίας επιτέλους θα παντρευτεί μετά από 50 χρόνια σχέσης

Το μακροβιέστερο γκέι ζευγάρι ηλικιωμένων της Αυστραλίας επιτέλους θα παντρευτεί μετά από 50 χρόνια σχέσης Facebook Twitter
1

Ο 89χρονος John Challis και ο 85χρονος Arthur Cheeseman είναι μαζί τα τελευταία 50 χρόνια και πιστεύεται πως είναι το μακροβιέστερο ομόφυλο ζευγάρι στην Αυστραλία. Και τώρα που η χώρα ψήφισε υπέρ των γάμων μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου, οι δυο τους αποφάσισαν να παντρευτούν τον ερχόμενο Ιανουάριο. 

«Σκοπεύουμε να παντρευτούμε, αλλά θα είναι κάτι απλό, πολύ ήρεμο. Μάλλον θα περάσουμε από τα γραφεία μαζί με μερικούς φίλους. Ή αλλιώς, έχω ένα φίλο που μπορεί να τελέσει τέτοιους γάμους, οπότε ίσως τον προσκαλέσουμε εδώ για έναν καφέ, φέρουμε κάποιους μάρτυρες κι αυτό ήταν -τόσο απλό», σχολίασε ο John σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο του ABC. «Του χρόνου γίνομαι 90 ετών οπότε μπορεί να το συνδυάσουμε με τα γενέθλια. Όπως έχω πει και παλαιότερα, ένα από τα σημαντικότερα πράγματα για εμάς είναι να έχουμε αυτό το πιστοποιητικό γάμου, επειδή μας εξασφαλίζει αξιοπρέπεια, μια νέα θέση στην κοινωνία. Είμαστε ίδιοι με οποιονδήποτε άλλο», πρόσθεσε.

Ο πρωθυπουργός Malcolm Turnbull είπε πως η κυβέρνηση θα προσπαθήσει να ψηφίσει την σχετική νομοθεσία μέχρι τα Χριστούγεννα. «Το ότι τελείωσε, ήταν για εμάς ανακούφιση. Είχα φοβερό άγχος. Μέσα μου πίστευα πως θα υπερισχύσει η άποψη του "Όχι" [στο δημοψήφισμα]. Δεν στηρίζει μόνο τους γάμους ομοφυλοφίλων, αλλά τους γκέι και τις λεσβίες στο σύνολό τους», σημείωσε ο 89χρονος. 

Όσο για το ποσοστό 40% που ψήφισε κατά, το ζευγάρι λέει πως παραμένει αισιόδοξο για το μέλλον και πως πιστεύει ότι τα πράγματα θα αλλάξουν σύντομα. «Είναι όντως υπολογίσιμος αριθμός. Αλλά και πάλι θα πρέπει να ζήσουν με την νέα πραγματικότητα και ας ελπίσουμε πως θα την συνηθίσουν. Σταδιακά θα διαπιστώσουν πως δεν ήρθε το τέλος του κόσμου, πως δεν θα αλλάξει η κοινωνία με φρικτούς τρόπους», κατέληξε ο John.

Απόσπασμα από συνέντευξή τους όπου μιλούν για το γάμο ομόφυλων ζευγαριών: 

Διεθνή
1

Απεργία την Πρωτομαγιά

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

 Είναι η πρώτη φορά, μετά την ανακοίνωση του καρκίνου της συζύγου του, που ο διάδοχος του θρόνου μιλά για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον από τα δημόσια καθήκοντα
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Διεθνή / Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Ο νικητής του γαλλικού «The Voice 2014» βρέθηκε τραυματισμένος από σφαίρα την περασμένη Δευτέρα - Υπό την επήρεια αλκοόλ και ναρκωτικών προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον εγκαταλείψει η σύντροφός του
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ

σχόλια

1 σχόλια
Το πρώτο ομόφυλο ζευγάρι με νομική αναγνώριση παγκοσμίως, στη Δανία το 1989 που πρώτη χώρα στον κόσμο καθιέρωσε το σύμφωνο συμβίωσης (σήμερα έχει και πολιτικό όπως και θρησκευτικό γάμο σε ομόφυλα ζευγάρια), επιλέχθηκε συμβολικά να είναι ένα ηλικιωμένο ζευγάρι ανδρών.Ο ένας ήταν 74 και ο άλλος 67 και ήταν μαζί στη ζωή για 41 χρόνια (από το 1948). Σήμερα και οι δύο είναι πεθαμένοι.